Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Bunlar benim fikirlerim değil bunları defalarca kez kanıtlıyorlar ancak bilimin yanlı tutumunu sürdürme konusunda yüzü hiç kızarmıyor. Bu örnek için konuşursak adam kocaman site kurmuş ve öğrencilerinin sunduğu pek çok kanıt var.

Bu konu petrol ve enerji şirketlerinin tekelinde bilimi de manipüle ederek sürüyor bakalım, nereye kadar sürecek?

Petrol enerji şirketleri kimin umurunda.
Dünyada milyonlarca hobisever insanlar var.
Linux mesela yasaklanıyor mu? :)
Ben ve forumdaki birçok kişi ücretsiz linux kullanıyor.
Onların hepsini nasıl yokedecekler?

Enerjiyi bu yöntemle "katlaya katlaya" devam edelim. Mahsuru olur mu? Zaten bedava.

"Şu fabrikayı dedem 50 yıl önce 1.5v pille çalıştırmaya başlamış" o günden bugüne 1 kuruş elektrik parası vermemiş. Şimdi şehrin elektriğini karşılıyor" gibi hikayeler dinlenecek. Öyle mi?
Evet öyle, bu kadar önemli bir konuda neden anlamak için çaba gösterip kafanı biraz yormuyorsun? Hep bir fikrin var. Evet bunu tüm modern bilim söylüyor ama tek bir proje ile çürütülebiliyor ve mucitlerini sahtekar olarak ilan etmeseler şimdiye dek anlamış olurlardı. Bir din gibi yanlı tutum gösteriyorlar. Şu an senin de yaptığın gibi...

Petrol enerji şirketleri kimin umurunda.
Dünyada milyonlarca hobisever insanlar var.
Linux mesela yasaklanıyor mu? :)
Ben ve forumdaki birçok kişi ücretsiz linux kullanıyor.
Onların hepsini nasıl yokedecekler?

Konunun bilimsel tarafındaki itibarını zedeliyorlar ve bu da yeterli oluyor. Bakın akın akın konuyu anlamadan yorum yapanlara cevap yazmak durumunda kalıyorum. Hani versene cevabını "şu nedenle çalışamaz" diyerek fiziksel ve matematik altyapınla..

Evet öyle, bu kadar önemli bir konuda neden anlamak için çaba gösterip kafanı biraz yormuyorsun? Hep bir fikrin var. Evet bunu tüm modern bilim söylüyor ama tek bir proje ile çürütülebiliyor ve mucitlerini sahtekar olarak ilan etmeseler şimdiye dek anlamış olurlardı. Bir din gibi yanlı tutum gösteriyorlar. Şu an senin de yaptığın gibi...
Bu forumdaki herkes çalışıyor dediği devreyi yapan kişiler.
Ama sen küçük bir örnek çalışan bir düzenek bile yapmıyorsun.
Bizden çaba isteyen kişinin hiç çabası yok. :)

Genelde her Türk genci bu konuya ortaokul yıllarına kadar kafa yormuştur. Dış güçler karanlık mecralar engel olmuş. Bilim güdük kalmış :)

Bu forumdaki herkes çalışıyor dediği devreyi yapan kişiler.
Ama sen küçük bir örnek çalışan bir düzenek bile yapmıyorsun.
Bizden çaba isteyen kişinin hiç çabası yok. :)
Ben elime kağıt kalem alıp çalışabildiğini anlayabilecek kadar uğraştım. Sizler onu bile yapmıyorsunuz. Ayrıca o kadar çok sistem var ki seçim yapmak konusunda zorlanıyorum. Hem yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Size tüm özelimi açmam mı gerekiyor?

Şu videoyu sonuna kadar izleyin Veljko zeki iinsanlar için konuyu açıklıyor. Bu videoya kadar o da pendulum kontrolörünü henüz kuramamış ama sonra yaptığını iddia ediyor. Videoda kontrolör yerine parmağını kullanıyor ancak anlamak isteyenler için bu video da yeterli! Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin ve küçücük bir parmak hareketinin ondan defalarca kat büyük ve aynı süredeki kuvvetine şahit olacaksınız. O kuvvetle 10 adet el fenerini nasıl yakabiliyor, izleyin.
Vaktim kısıtlı olduğu için videoyu atlata atlata izledim. Burada göz ardı ettiğin kısım küçük parmak hareketi 10 adet el fenerini yakmıyor. Sürtünme ve diğer kayıplardan ötürü sönümlü osilasyona sahip olan sisteme kaybettiği enerjiyi dışarıdan sisteme tekrar veriyor. Sisteme bu parmak hareketinin yaptığı etkiyi sağlayacak başka bir mekanik eklediğinde bu sefer de eklenen mekanik sistemin kayıpları için başka bir yapı ekleme ihtiyacı doğacak. Bu döngü sürüp gidecek.

Vaktim kısıtlı olduğu için videoyu atlata atlata izledim. Burada göz ardı ettiğin kısım küçük parmak hareketi hareketi 10 adet el fenerini yakmıyor. Sürtünme ve diğer kayıplardan ötürü sönümlü osilasyona sahip olan sisteme kaybettiği enerjiyi dışarıdan sisteme tekrar veriyor. Sisteme bu parmak hareketinin yaptığı etkiyi sağlayacak başka bir mekanik eklediğinde bu sefer de eklenen mekanik sistemin kayıpları için başka bir yapı ekleme ihtiyacı doğacak. Bu döngü sürüp gidecek.
Hayır öyle olmuyor. Benim konuyu uzun uzun açıkladığım yazımı okumamışsın. Pendulum kontrolörüm %85 verimde çalışıyor ve %30 verimde bile çalışsa yine çıkış gücü daha fazla oluyor. Bence eksik anlamışsın ve öyle yorumluyorsun. Ayrıca çıkış gücü ile giriş gücü geri beslenebiliyor, bunu düşünemeyenler için yazdım.

Son düzenleme:
uzun uzun açıkladığım yazımı okumamışsın. Pendulum kontrolörüm %85 verimde çalışıyor ve %30 verimde bile çalışsa yine çıkış gücü daha fazla oluyor. Bence eksik anlamışsın ve öyle yorumluyorsun. Ayrıca çıkış gücü ile giriş gücü geri beslenebiliyor, bunu düşünemeyenler için yazdım.
Çıkış gücü geri beslenip ne oluyor? "
Sönüp gidiyor. Hesaplanan, görünen bu.
Kimsenin anlamadığı bir bilgiye mi sahipsiniz? Niçin ikna olmuyoruz? Yüzlerce sene bu alternatif bilgiye sahip olanlar niçin bir numune yapamıyor? Maddi imkanı mı yok? Sorun nedir? Petrol kartelleri mi? Burada 1 tane yapalım kartel gelene kadar kopyalarız. Sana bir şey olursa hakkını ararız?

Saati 1 kere kuruyoruz. Sonra saat kendi kendini kurarak çalışıyor mu?

Aslında çalışacaktı ama Ne? Yerini mi yadırgadı? Niçin çalışmaz

Son düzenleme:
Verim=Çıkan enerji/giren enerji
Başla hadi formüllerini yazmaya. :)
Şimdi benim sisemimde değerleri yerine koy, verim kaç çıkıyor? Kayıplardan sonraki kısmı yazsan da olur. Bunu yap ki anlamaya başla!

Bir sistemde elde edilen fiziksel çıktının sisteme girilen fiziksel büyüklüklere oranı verimliliği tanımlar. Buradaki fiziksel büyüklükler mekanik hareket, hidrolik, elektrik, ısı, ışık enerjisi gibi bir çok farklı türde enerji olabilir.
Verim nasıl hesaplanıyor diye sordum.

Sanırım yanlış tool önerisinde bulunmuşum. Ansys Mechanical daha çok stres analizinde kullanılıyormuş. Doğrusu Ansys Motion olacak

Forum istatistikleri

Konular
8,274
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back