smd kart dizgisi

kubilay

Yeni Üye
İstanbul anadolu yakasında elektronik kart dizgi hizmeti sağlamaktayız. küçük veya büyük ölçekli smd kart dizginiz için iletişime geçebilirsiniz. profesyonel dizgi makınamız ile yüksek adetli dizgi ihtiyaçlarınızıda karşılayabiliriz.

bu bağlantıdan bizi bulabilirsiniz

Makinayı bilerek yavaş çalıştırdım video çekerken izleyenler anlasın diye.
Makina hızı video için % 40 'a düşürülerek çekimi yapıldı :sisi1:

Makinayı bilerek yavaş çalıştırdım video çekerken izleyenler anlasın diye.
Makina hızı video için % 40 'a düşürülerek çekimi yapıldı :sisi1:
Makinanın hızını düşürmek yerine arada hareketleri slow motion yapabilirdin.
Dahada alımlı ve estetik olurdu.
Bunun gibi..:

Şimdi benim merak ettiğim şey şu.
Malzemeleri bir ışığın üzerinden milisaniyelerle geçiriyorlar.
Ne işe yarıyor bu işlem.?
1759388714589.png

Parça şeritten alındığı zaman mükemmel konumda olmaz. Açılı olur.

Işık olan yer kamera. Her defasında kameraya götürüyor, konuma bakıyor.

DSP ile düzeltiyor. Yerine tam uygun açıda yerleştiriyor.

Çip makaradan alınırken, ortadan değil de ucundan tutulmuş olsa, düzeltme yapılır. Yerine tam uygun şekilde yerleştirilir. Kayma olmaz.

Yani beklenen budur. Genelde öyle olur. Gariban makinelerinde vakum ayarı, gecikme süresi falan ayarlanır.

Parça şeritten alındığı zaman mükemmel konumda olmaz. Açılı olur.

Işık olan yer kamera. Her defasında kameraya götürüyor, konuma bakıyor.

DSP ile düzeltiyor. Yerine tam uygun açıda yerleştiriyor.

Çip makaradan alınırken, ortadan değil de ucundan tutulmuş olsa, düzeltme yapılır. Yerine tam uygun şekilde yerleştirilir. Kayma olmaz.

Yani beklenen budur. Genelde öyle olur. Gariban makinelerinde vakum ayarı, gecikme süresi falan ayarlanır.
Ben malzemenin ısıtıldığını düşünmüştüm oysa :gulus2:

Şimdi benim merak ettiğim şey şu.
Malzemeleri bir ışığın üzerinden milisaniyelerle geçiriyorlar.
Ne işe yarıyor bu işlem.?
kamera aslında orada 4 veya daha fazla fotoğraf çekiyor. parçayı hareket ettiremeyeceği veya kamera açısını değiştiremeyeceği için 4 veya 8 farklı açıdan aydınlatma ile 4 - 8 fotoğraf çekip bunları bir algoritma ile birleştiriyor. böylece gölgelerden parçanın köşelerini - dış hatlarını tespit ettiği bir bilgi elde ediyor. oradaki aydınlatmanın 4 köşe ve 2 sıra olma nedeni bu. hatta bazı eski makinalarda kamera geçiş esnasında ışıkların çok hızlı yanıp söndüğünü fark edebilirsiniz. yeni makinalarda parça kamera karşısında durmuyor bile kafa üzerinden geçerken birkaç milisaniyede yapılıyor tüm işlemler.

Bunda da hız %70.
Küçük malzemeler için sabit kameraya gitmeden aynı anda 6 adet malzemeyi alıp yolda düzeltip yerine koyuyor. Bu tip şeyler günümüz teknolojisinde basit ve eski bile olsa insan şaşkınlığını gizleyemiyor.

o gördüğünüz ışıklar malzemelerin doğru açı ile doğru kordinatlara doğru bir şekilde kayma olmadan yerleştirilmesi için gerekli olan doğrulamayı yapar. her bir malzeme alan kafanın altında birer adet kamera bulunuyor. kameraları her malzeme alımından sonra bu doğrulamayı yaparak kart üzerine yerleştirilmesi için gerekli açıyı hesaplıyor. çünkü malzeme şeritleri yada tepsi de olan malzemeler mükemmel açıda olmuyor kamera ve o ışıklar sayesinde verilen değere eşitliyor bunu da milisaniyeler içerisinde yapıyor.

1:38 deki islem.

Benim uygulamamda en cok zorlandigim kisim bu olmustu. Cok soft bir isik altinda monte edilmek uzere havada tutulan malzeme bacaklarini aydinladip kamera goruntusune bakarak malzemenin dogru aciya cevrilmesi gerekiyor.

Ben kirmizi isigi da denemistim ama en iyi sonucu beyaz isikta elde ettim. Yumusak isik elde edebilmek icin derlin blogu aydinlatmak zorunda kalmistim.

Makine görsel eşik ayarı var.

Her komponent için görsel algılama eşiği ayarlanabiliyor.

Algılama için yeşil nozzle rengi sorun olmuştu. Renk farkı olsun diye, kameraya bakan kısmı siyah boyadım

Son düzenleme:

1:38 deki islem.

Benim uygulamamda en cok zorlandigim kisim bu olmustu. Cok soft bir isik altinda monte edilmek uzere havada tutulan malzeme bacaklarini aydinladip kamera goruntusune bakarak malzemenin dogru aciya cevrilmesi gerekiyor.

Ben kirmizi isigi da denemistim ama en iyi sonucu beyaz isikta elde ettim. Yumusak isik elde edebilmek icin derlin blogu aydinlatmak zorunda kalmistim.
profesyonel makinalarda çoğunlukla beyaz ve kırmızı ışık tercih ediliyor. protatip makina yapmaya çalışıyorsanız size tavsiyem makinanın üzeri kapalı olsun ortam ışığı çok etki yapıyor kameralara.

Forum istatistikleri

Konular
8,352
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back