Basınç sensörü önerisi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
8Bar yada 10Bar basıncı ölçebilecek basınç sensörü önerisi istiyorum.
Kullanım için iki farklı yer var.
Biri LPG tankı + ekovat ile yaptığım kompresörü, kompresör + vakum tankı olarak çift yönlü kullanmak istiyorum. Bu süreçte hem LPG tankındaki havanın basıncını hem de diğer tanktaki vakum miktarını ayrı ayrı gör ek istiyorum. Vakum sensörü için de öneriye açığım.

İkinci proje ise binaya takılan hidrofor ile ilgili olacak. Şebeke suyu kesildiği zaman bina sakinlerine SMS yada WhatsApp bildirim olarak "şebeke suyu kesilmiştir. Suyu dikkatli kullanalım" diye bildirim göndermek. İkinci proje basınç şalteri ile de yapılabilir ama basınç şalterlerinde(belki bana denk gelenler dandik idi) bir süre sonra membran patlayıp çalışmaz hale geldi. Bu yüzden uygun fiyata bulursam sensör ile yapmak istiyorum.

Özetle 8bar~10bar dayanacak (ölçüm için 6 bar yeterli) basınç sensörü ile vakum sensörü önerisi istiyorum.

1759431511267.jpeg

Hocam basınç sensörü (ya da genel olarak analog çıkışlı) sensör kullanırken bir konuya dikkat etmek gerekiyor. Sensörün transdüser yapısına bağlı olarak gnd bağlantısı kesildiğinde çıkış hattından direkt besleme gerilimini verebilir. Arduino, STM vb. 5V-3.3V gibi düşük besleme gerilimi ile çalışan mikroişlemciler için risk oluşturabilir. Bunun için ya besleme gerilimi de düşük olan bir sensör seçmeniz ya da sensör ile mikroişlemci arasında izole op amp kullanmanız gerekecek.

Ekovat ile kompresör ya da vakum pompası yaptığınızda ekovat motoru için soğutma ve yoğuşma sorunu yaşayabilirsiniz.

Şebeke suyunun kesildiğini basınç sensörü ile anlamak kolay olmayabilir.

Ekovat ile kompresör ya da vakum pompası yaptığınızda ekovat motoru için soğutma ve yoğuşma sorunu yaşayabilirsiniz.

Şebeke suyunun kesildiğini basınç sensörü ile anlamak kolay olmayabilir.
2016 yılında yaptığım ekovat kompresör hala aktif olarak kullanılıyor. Tank içinde su birikme problemi oluyor ama kompresör bende olmadığı için (abim kullanıyor.) şimdilik yoğşma için yapabileceğim bir durum yok. 7/24 kullanılmadığı için soğutma ile ilgili problem yaşamadım. Günde belki bir deafa anca doluyor. Tam dolum ise 30dk civarında sürüyor.
Şebeke ESP32 gibi bir mcu ile takip edip bir noktada eşik değeri vermek daha mantıklı. Asıl şebeke suyunun kesildiğini basınç şalteri ile algılamak kolay olmaaz çünkü 1. katta su varken 5. katta su akmayabiliyor.

G1/4 Paslanmaz Çelik Su/Yağ/Gaz Basınç Sensörü - 1.2Mpa Basınç / Pusula Motorobit - Motorobit.com

G1/4 Paslanmaz Çelik Su/Yağ/Gaz Basınç Sensörü - 1.2Mpa Basınç / Pusula G1/4 Paslanmaz Çelik Su/Yağ/Gaz Basınç Sensörü - 1.2 Mpa G1/4 Paslanmaz Çelik Su/Yağ/Gaz Basınç Sensörü - 1.2 Mpa.Aşırı gerilim koruma fonksiyonu ile paslanmaz çelik gövdeye sahiptir.Su/yağ/gaz tanklarında basıncı ölçmek için ya
www.motorobit.com
www.motorobit.com

1759470788198.png

Bu sensörü yeni gördüm. Güzelmiş. Bu sensörü kullanabilirim.

2016 yılında yaptığım ekovat kompresör hala aktif olarak kullanılıyor. Tank içinde su birikme problemi oluyor ama kompresör bende olmadığı için (abim kullanıyor.) şimdilik yoğşma için yapabileceğim bir durum yok. 7/24 kullanılmadığı için soğutma ile ilgili problem yaşamadım. Günde belki bir deafa anca doluyor. Tam dolum ise 30dk civarında sürüyor.
Şebeke ESP32 gibi bir mcu ile takip edip bir noktada eşik değeri vermek daha mantıklı. Asıl şebeke suyunun kesildiğini basınç şalteri ile algılamak kolay olmaaz çünkü 1. katta su varken 5. katta su akmayabiliyor.
Evet bence de basınç sensörü ile tespit etmeniz zor olur hocam. Ben de bunu nasıl yapacağınızı merak etmiştim.

Merhaba, konu bayağı ilgi çektiği için genelden de paylaşayım dedim.4-5 yıl önce MPX xxxx serisi basınç sensörleri ile bayağı uğraşmıştım. Videolarını yollayayım. MPX xxxx serisinin kalibrasyon sorunu da var. Hangi basınçta hangi voltajı üretiyor bulmamız gerekiyor. Ben özel bir sistem yapmış normal manometre ile her bir basınc kademelerinin digital datalarını datalarını çıkarmıştım.

Basınç sensörü > ESP32 ADC > Röle / triyak ile motor ve valf kontrolü.

ESP32 olduğu için wifi/BT ile de bağlantı ve kontrol imkanı da mevcut. Hatta sisteme 2 tane pnömatik valf de ekleyerek hem kompresör hem de vakum tankı yapmak niyetindeyim.

Merhaba, konu bayağı ilgi çektiği için genelden de paylaşayım dedim.4-5 yıl önce MPX xxxx serisi basınç sensörleri ile bayağı uğraşmıştım. Videolarını yollayayım. MPX xxxx serisinin kalibrasyon sorunu da var. Hangi basınçta hangi voltajı üretiyor bulmamız gerekiyor. Ben özel bir sistem yapmış normal manometre ile her bir basınc kademelerinin digital datalarını datalarını çıkarmıştım.
Manometre ile kalibrasyon yapacaksanız hassasiyetinin de yüksek olması gerekir Hocam.

Evet haklısınız. Ben 0-5 volt çıkışı 8 bit olarak 00-FF olarak böldüm. ilk digit için 128 bit ikinci digit için 128 bit olarak bölmüştüm.

Screenshot_2025-10-03-19-26-31-596_com.android.chrome-edit.jpg

Robotistanda bunu buldum. Fiyatı da uygun

İnşallah ellerinde 2'den fazla stok vardır

Son düzenleme:

İnşallah ellerinde 2'den fazla stok vardır
Teşekkürler Hocam, ben sadece ürünü merak ettiğim için sormuştum linkini :). Şuan satın almayacağım.

5V ile çalışması iyi, 24V ile çalışanlar bazı durumlarda mikroişlemciler için risk oluşturabiliyor. Çıkışı 0-5 Volt olsa daha iyi olurdu ama sizin ölçümünüz için çok hassasiyet gerekmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,352
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back