VA= sonsuz ne demek bunu anlamadım?analog elektronik ödevim nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım okul numaramın son hanesi 81 eğer bilen biri varsa nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir mi
konuyu zaten geçen dönem işlemiştik şimdi tekrar edeceğim devre biraz zor geldiği için nereden başlamam gerektiğini bulamadım biraz başlayabilsem devamını getirmeye çalışırım hoca soruları şimdi attı ve yarın öğlen 1 e kadar süremiz olduğu için buraya atıp yardım istedimSen başla at bir şeyler sonra yardım edelim. Direkt çözüm verirsek ne öğreneceksin? Bu amplifier common emitter with degeneration tipinde gibi geldi bana. Bu amplifier ı azıcık araştır çözüme başlaman için yeterli
tavsiyeniz için teşekkür ederim devre biraz karışık geldi ltspice da kurmaya çalışırım ama ne kadar doğru yapabilirim bilemiyorumÖncelikle devreyi bir simulatörde kur. MicroCap veya falstad olabilir. Böylece sorunun doğru cevabını önce bir gör. Ondan sonra da çözüm yöntemlerini uygula. Bir konuyu daha yeni öğrenirken önceden doğru cevabı bilmek ve o cevaba ulaşmaya çalışmak faydalı olur.
tavsiyeniz için teşekkür ederim devre biraz karışık geldi ltspice da kurmaya çalışırım ama ne kadar doğru yapabilirim bilemiyorum
çok teşekkür ederim elinize kolunuza sağlıkhttps://tinyurl.com/2y5u499t
44240 eklentisine bak
Giriş direnci deneysel olarak böyle bulunuyordu.
Volmetrede okunan değer Giriş voltajının yarısına kadar ayarlanıyor direnç değeri.
Direncin değeri giriş tarafının iç direnç değeri oluyor.
Çıkış tarafında aynısı. Çıkışta yarı voltaj değeri okunacak şekilde ayarlanıyor.
Okunan değer çıkış tarafının iç direnci oluyor.
Ekranın sağ yanında dirençlerin değerlerini ayarlayan sürgüler var.
Transistorun Beta değerini değiştirmeyi unutmuşum.
Transitora tıklayıp değiştiriliyordu.
Teorik hesap ile uyuşmaz ama.çok teşekkür ederim elinize kolunuza sağlık
O zaman ikisinden biri hatalı ya da eksik demek değil mi bu? Ne kadar uyuşmaz meselaTeorik hesap ile uyuşmaz ama.
Bazı değerleri sabit alınıyor.O zaman ikisinden biri hatalı ya da eksik demek değil mi bu? Ne kadar uyuşmaz mesela
181 olarak aldım kohm değil ohm kabul edecekmişiz@bahar yeni üyelerin mesajlarına cevap yazamıyorum. Kilitli.
RE1 direncinde 1XX XX ler yerine okul numarasını yazacaksın.181 olacak direncin değeri.![]()
üniversite öğretildi önce dc analiz yapıp sonra da ac analiz yapmam gerekiyor diye biliyorum dc kısmını yaptım gibiLise/Universite?
Thevenin teoremi ogretildi mi?
DC değerlerini kaç buldun?üniversite öğretildi önce dc analiz yapıp sonra da ac analiz yapmam gerekiyor diye biliyorum dc kısmını yaptım gibi
Sanırım giriş yada çıkış direnci diye bahsedilen giriş ve çıkış empedansıdır.https://tinyurl.com/2y5u499t
44240 eklentisine bak
Giriş direnci deneysel olarak böyle bulunuyordu.
Volmetrede okunan değer Giriş voltajının yarısına kadar ayarlanıyor direnç değeri.
Direncin değeri giriş tarafının iç direnç değeri oluyor.
Çıkış tarafında aynısı. Çıkışta yarı voltaj değeri okunacak şekilde ayarlanıyor.
Okunan değer çıkış tarafının iç direnci oluyor.
Ekranın sağ yanında dirençlerin değerlerini ayarlayan sürgüler var.
Transistorun Beta değerini değiştirmeyi unutmuşum.
Transitora tıklayıp değiştiriliyordu.
Beyz emiter direncide polarma dirençlerine paralel bağlanacak.Sanırım giriş yada çıkış direnci diye bahsedilen giriş ve çıkış empedansıdır.
VCC ve GND ye giden dirençler paralel kabul edilir. Kapasitörler kısadevre sayılır. Ve direnç (Empedans) o şekilde hesaplanır.
Eğer doğru anlamışsam. AC analizde kabul böyledir.
DC de kapasitif geçişler açık devre sayılacağından zaten direnç diye bir mefhum olmaz.
Bir örnekle giriş empedansını hesaplayalım.
Girişteki R1 ile R2 yi paralel sayacaksınız. +15V (VCC) ile GND yi kısa devre farzedeceksiniz.
1/(1/87k+1-9.1k) =8.238k eder.
Benzer şekilde çıkışı da siz hesaplayabilirsiniz.
Kazanç hesaplamasının da bir formülü bu devreye özel olarak size verilmiş olmalı.
Değerleri yerine koyduğunuzda gerilim kazancını hesaplayabilirsiniz.
Anahtar bilgileri zaten vermişler. B-E gerilimi daima 0.7V B-GND gerilimini hesaplayabilirsiniz.