Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Bol keseden sallayıp bir de gülücük atıyorsun ya daha itici olamazsın :) Telin direnci voltajı törpülüyor ancak anteni dik ve toprakla ve kablonun tam ortasından bir topraklama daha yap ve anten ucu ve toprak arasındaki voltajı ölç bakalım 10 metrede kaç volt alacaksın? Bir arkadaş 3 metrede 80x60 cm antenle 96W güç almış ve bunu yayınlamış. Daha iyisi de yapılabilir. Paralel devrelerle yapılabiliyor.

Bol keseden sallayıp bir de gülücük atıyorsun ya daha itici olamazsın :) Telin direnci voltajı törpülüyor ancak anteni dik ve toprakla ve kablonun tam ortasından bir topraklama daha yap ve anten ucu ve toprak arasındaki voltajı ölç bakalım 10 metrede kaç volt alacaksın? Bir arkadaş 3 metrede 80x60 cm antenle 96W güç almış ve bunu yayınlamış. Daha iyisi de yapılabilir. Paralel devrelerle yapılabiliyor.
Paralel devrelerde akım bölünür. Güç (volt x amper)sabit kalır.
Anteni dikine koyuncada aynı çıkışı alıyorum.
Yıldırım düşerse o zaman devrem yanar. :)
Oda birkaç saniyelik zaten.
96 watt çıkış alan kişinin yayın adresini paylaşabilir misin?

Son düzenleme:
Bir bitmedin ayhan.

1761858187360.gif

Bu devre havadaki statik elektrikten elektrik kapmak icin degil guclu vericilerin yakinindan enerji calmak icin. Ustelik kayda deger bir enerji de calamazsin.
Hirsiziligin adi beles enerji olmamali.

Enerji iletim hatlarindan kacak trafolarla enerji calip tarla sulayanlar beles enerji degil hirsizlik enerjisi kullaniyorlar. Bu devrenin yaptigi da bu.

Diyelim ki be devrelerden bir suru yaptin 96W enerji cekmeyi planliyorsun. Bunu verici antenin cok yakinina koyacaksin ve verici yonlu yayin yapacak ki enerji calasin. Eger dikey anten varsa bunun enerjisini calacaksin o vericinin 100'lerce kW yayin yapmasi lazim. Bu devreyi de antenin bayagi bir yanina yerlestirmen lazim.

Gunumuzde bu sistemlerin benzerleri kablosuz sarj diye geciyor.

Teslanin zamaninda elektronik devre elemanlari namina hic bir sey yoktu.
Bu patentlerde actuator olarak kullanilan selonoidler enerjisini gelen radyasyon enerjisinden temin etmek zorunda.
Bunun icin de hayli yuksek enerjiye ihtiyac var. Yani donup dolasip gene enerji hirsizligina geliyoruz.

Elektromagnetik radyasyon (Radyo dalgasi yada herhangi bir dalga boyundaki isik) kaynagina cok yakin olacaksin ki enerji somurasin.

Patentlerin gunumuz icinzerre esprisi yok fakat o tarihlerde oldukca onemli.

Fakat hic birisi free enerji konusu degil, enerji hirsizligi.

Hic kimse deniz fenerinin projetorunun onune boyle bir cihaz konmasina izin vermez.
Hic bir radyo vericisi sahibi anteninin dibine boyle bir cihaz koymak istemez.

Ha catina gunes paneli koyarsin gunesin zaten bedavaya yaydigi enerjiyi topar kullanirsin. Bu da aslinda free enerji degil, catina gelen isigi caliyorsun. Gunes paneli koydugunda bu kez normalde isik almasi gereken yerleri isiksiz birakiyorsun.

Bu devre havadaki statik elektrikten elektrik kapmak icin degil guclu vericilerin yakinindan enerji calmak icin. Ustelik kayda deger bir enerji de calamazsin.
Hirsiziligin adi beles enerji olmamali.

Enerji iletim hatlarindan kacak trafolarla enerji calip tarla sulayanlar beles enerji degil hirsizlik enerjisi kullaniyorlar. Bu devrenin yaptigi da bu.

Diyelim ki be devrelerden bir suru yaptin 96W enerji cekmeyi planliyorsun. Bunu verici antenin cok yakinina koyacaksin ve verici yonlu yayin yapacak ki enerji calasin. Eger dikey anten varsa bunun enerjisini calacaksin o vericinin 100'lerce kW yayin yapmasi lazim. Bu devreyi de antenin bayagi bir yanina yerlestirmen lazim.

Gunumuzde bu sistemlerin benzerleri kablosuz sarj diye geciyor.
Fazla zorlama atmosferik elektriği bilmiyorsun. Havada her yüz metrede 100 volt artış var. 1 kilometre yukarıda 100.000 Volt var.

Yıldırım düştüğünde milyonlarca volt yüz binlerce amper elektrik nasıl oluşuyor sanıyorsun. Radyo sinyallerinden mi? Güldürmeyn beni eksiksiniz ve öğrenmeye kapalısınız.

Elbette akım çok düşük ve akımı artırmanın bir yolu da paralel devreler diğer yolu da rezonanstır. Yıldırım için ise daha iletken nemli havadır.

Bu videoyu dikkatlice izle

Fazla zorlama.

Statik elektrik ile kullandigimiz elektrigi karistiriyorsun.

Mikrosaniyeler, mili saniyeler icinde yok olmaya calisan kontrol edilemez buyuk bir enerji, kullanilabilir bir enerji degildir.

Yildirim, deprem, tusanami gibi kontrol edilemeyen enerjiler de enerji degildir. Onlar basa bela enerjidir.

Zamaninda Franklin'in kotu havalarda ucurtma ucurarak ucurtmanin ipine bagli anahtardan parmagina atlayan statik elektrik kivilciim deneyini ilk okul 3 de falan ogrenmistim. Yani o gunden bu yana bayagi murekep yalamisligim var.

Simsekli bir gunde yap su deneyi de bitsin bu iskence.:sinsi1:

Son düzenleme:
Yıldırım düştüğünde milyonlarca volt yüz binlerce amper elektrik nasıl oluşuyor sanıyorsun. Radyo sinyallerinden mi? Güldürmeyn beni eksiksiniz ve öğrenmeye kapalısınız.

Bak beni iyi dinle. Asagidaki devre o yildirim enerjisini kapmiyor. Guldurme adami. Bu devre havadaki guclu radyo dalgalarindan voltaj uretiyor.

Saklabanlik yapma. Yada yaptigin saklabanligin farkinda degilsen o durumdasin bilesin.

Temel elektrigi bilmeden tartisman kafa tutman hos olmuyor.

Cin olmadan adam carpmaya calisiyorsun. Ama yemezler.

1761862719913.gif

Dünya devasa bir kapasitör gibi davranır ve sürekli deşarj olur. Dünyaya her saniye 2000 yıldırım düşer ve ortalama bir yıldırım 100 milisaniye sürse, 1 milyon volt ve 200 bin amper olduğunu varsayarsanız bu güç 1 milyon volt x 200 bin amper * 200 (saniye) = 40.000.000.000.000 W (40 milyon Mega Watt) eder. Bu güç toplam gücün 1000'de biri bile değildir. Bu sadece küçük bir deşarjdır. Havada her an çok daha fazlası vardır.

Havadaki statik elektriği bildiğimiz sıcak elektriğe (AC ya da DC akım) dönüştürmenin yolları vardır. Biri arkadaşın yaptığı gibi paralel devreler diğeri de rezonansa ayarlanmış trafolardır. Devreler kullanıldığında bu devreler DC akım verir ancak havadaki bu statik yükler bir antenle ya da trafoyla etkileşime girdiğinde AC karakteristik gösterirler.

Son düzenleme:
Burada yapmış biri benim elde ettiğim voltajın iki katı 400mv ama akım çok düşük
Biri anten için üst katlarda bulunan dairelerdeki mutfak tüplerini kullanıyordu ve 2-3 devre ile led yakabiliyordu. Ne kadar çok devreyi paralel bağlarsanız o kadar çok akım elde ediyorsunuz. Onun videosu da var bulursan izle, acar kaptan diye arat.

Edit: buldum.

Yahu su rezoans kelimesi agzina hic yakismiyor. Daha ne oldugunu bile bilmediginden adim gibi eminim.

Surekli olarak populer bilim bilgilerinle rezonans devresinin voltaji artirdigi vs soylemlerinle yorum yapmaya calisiyorsun.

Eger bir rezonans devresine statik elektrikle ya da spark gap ile aniden enerji bosaltirsan evet rezonans devresi cinlar.

Eger ideal kondansator ve ideal bobin kullandiysan cinlama sonsuza kadar devam eder.

Fakat en kucuk mini minnacicik pikoampercik bile cekmeye kalksan cinlama soner.

Yapma etme. Bizi dikkate alman icin adimizin Turk adi degil de John, Michell falan mi olmasi lazim.

Tesla zamaninda yuksek frekans olusturmak icin elektronik devre elemanlari yoktu. Ya yuksek voltaji spark gaptan atlatarak LC devresini cinlatiyorlar ve radyo dalgalari uretiyordu ya da 10 khz icin HF alternator kullaniyordu.

Kalkmissin yildirim enerjisini kullanmaktan bahsediyorsun.

Kur devasa bir paratoner. Yildirimlari cek ve havuzdaki suya bosalt. Yildirimin enerjisi ile suyun sicakligini artir bak buna bir sey demem. Itiraz da etmem.

@mechanic dikkat ettiysen bu vatandaş da o gri damla diyotlardan (BYV27) kullanmış. Ben de bolca satın almıştım ama fiyatı abartmışlar 8 yıl önce tanesini 3 TL den almıştım.

Eger amacin pil vs kullanmadan lamba falan yakmak ise prizin noturu ile topragi arasina 3v yada 12v ampul bagla.

Orda gunun belli saatlerinde lambayi isildatacak kadar enerji var. Enerjinin parasi da senden cikmaz.

Tavugun copu karisitip misir tanesi bulmasi kadar sevindirici olacaktir.

Sen yazdıklarıma cevap bile veremiyorsun. Seni neden ciddiye alayım?

Dünya devasa bir kapasitör gibi davranır ve sürekli deşarj olur. Dünyaya her saniye 2000 yıldırım düşer ve ortalama bir yıldırım 100 milisaniye sürse, 1 milyon volt ve 200 bin amper olduğunu varsayarsanız bu güç 1 milyon volt x 200 bin amper * 200 (saniye) = 40.000.000.000.000 W (40 milyon Mega Watt) eder. Bu güç toplam gücün 1000'de biri bile değildir. Bu sadece küçük bir deşarjdır. Havada her an çok daha fazlası vardır.

Havadaki statik elektriği bildiğimiz sıcak elektriğe (AC ya da DC akım) dönüştürmenin yolları vardır. Biri arkadaşın yaptığı gibi paralel devreler diğeri de rezonansa ayarlanmış trafolardır. Devreler kullanıldığında bu devreler DC akım verir ancak havadaki bu statik yükler bir antenle ya da trafoyla etkileşime girdiğinde AC karakteristik gösterirler.

Cevap verildiginden beri haberin bile yok ki.

Nerenle okuyorsun?

Sana tusunami, yildirim, deprem gibi enerjilerden bahsettim. Bunlarin kontrol edilemediginden dolayisi ile ise yarar alanlarda kullanalamadigindan bahsettim.

Senin volt amper watt hesabina neden kafa yorayim. Kontrol edemedigin surece bunlar hic bir ise yaramiyor.

Anlamiyorsun dinlemiyorsun ki. Seyinin dikine gidiyorsun.

Bak nukleer enerji ile atom bombasi yaparsan bunun enerjisini faydali enerji uretmek icin kullanamiyorsun.. Fakat nukleer enerjiyi reaktorde kullanirsam elektrik uretebiliyorsun.

Senin yildirim vs bahsettigin enerjiler birer bomba enerji. Sorun burda.

Umarim okur ve bu adam neden bahsediyor der ve sorunu anlarsin.

Sana tusunami, yildirim, deprem gibi enerjilerden bahsettim. Bunlarin kontrol edilemediginden dolayisi ile ise yarar alanlarda kullanalamadigindan bahsettim.
Kontrol edilebiliyor edilemiyor bu başka bir konu peki enerjinin kaynağı ne nereden geliyor? Fikirlerine mantık eşlik etmiyor. Yok sayıyorsun bu enerjiyi. Havadaki gücü radyo, TV, Wifi, Baz istasyonlarına indirgeyip orada bırakıp yıldırımları açıklayamıyorsun. İşte gerçek bu! Senin yaptığına bilmediğin konuyu oksitleme deniyor.

Yahu neyini aciklayayim. Statik elektrigin olusumu bilinen bir sey.

Ya etkiyle ya surtunmeyle. ya da yuksek voltaj kaynaginin olusturdugu elektrik alanina maruz kalma ile.

Bulutlar nemli ve soguk havalarda buz kristallerine sahiptir. Buz ve buz ya da su ve su yada buz ve su molekulleri carpistiginda biri elektron kaybederken digeri elektron kazanir. Elektron kazananlar bulutun altina cokorken elektron kaybedenler hafifleyecegi icin bulutun ustune cikar. Sonucta bulutun alt kismi ile ust kismi arasinda buyuk potansiyel farki olur.

Bu potansiyel ortamin delinme degerini asarsa simsek olusur. Yok bulutun alti ile toprak arasindaki potansiyel delinme degerini asarsa bu kez de yildirim olusur.

Statik elektrikde akim durdurulamaz oldugundan bir kez tetiklendiginde yukler bosalincaya kadar devam eder. (Tristorun tetiklendiginde tirstorun devreden cikabilmesi icin akimin kritik degerin altina inmesi gibi)

Bu sure yuz mikrosaniye kadardir.

100 mikrosaniyelik zaman diliminda elinde o kadar yuksek bir enerji var ki akillara zarar.

Voltaj cok yuksek ve havayi delip topraga ulasmak istiyor. Onune ne gelirse yakip yikiyor. Yani durdurulamiyor.

Sen de diyorsun ki bu enerjiyi kullanacagim. Yok oyle bir malzeme yok bu enerjiyi acip kapayacak bir malzememiz yok. Diyelim ki boyle bir malzeme icat edildi ama malzemenin etrafi hava. Delinen de havanin kendisi.

Yani elektrik devre yoluna anahtar koyuyorsun ama elektrik bana ne senin anahtarinin acik kontagindan ben dogrudan atlar yoluma devam ederim diyor.

Devasa enerjinin tamamini bir kac 100 mikro saniyede tuketiyor.

Ksba bir tahminle bir yildirim 100 ila 1000 el bombasina esdeger gucte olsa, sen diyorsun ki bu el bombalarinin hepsinin pimi cekilince ortaya cikan enerji de 100 mikrosaniye surse ben bu enerjiyi alir kullanirim.

Yok kardesim yapamazsin. Yildirim da aynen boyle. insanin agzini sulandiracak kadar bir enerjiye sahip ama kontrol edemiyorsun.

Son düzenleme:
Ben sana yıldırımın enerjisini kullanacağım demedim. Zaten havada var olan statik elektrik yükünü topraklayarak deşarj etmekten bahsediyorum. Bu paralel devrelerle mümkün. Paylaşımı okusaydın 96W'ı nasıl elde ettiğini de öğrenirdin. Bunu 80*60 cm 2mm et kalınlığındaki bir alüminyum levhayı 3m yukarıya asarak topraklayıp anten kablosunun tam orasından da 2 metre öteye bir toprak hattı daha kurup öyle deşarj ediyor ve kullandığı diyotlara kadar bilgi veriyor ki en verimli halini detaylandırarak projeyi yapacaklara yol gösteriyor. Tam 100 adet birim devre kullandığında 96W ölçmüş.

Dünya bir kapasitör gibi davranır ve bu kapasitör güneş tarafından sürekli şarj edilir. Yine aynı şekilde toprak da kapasitör gibidir. Sadece polariteleri farklı hava artı yüklüdür toprak ise eksi yüklü...

Senin anlattığın zırvalara hiç gerek yok, konu bu kadar sade ve anlaşılır açıklanabiliyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,456
Üyeler
3,345
Son üye
suayipalparslan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back