toplama bilgisayarlara elveda

czorgormez

Temporary user
TRT toplama bilgisayarlardan da bandrol ücreti almak istiyor ve bunu geriye dönük 5 yıl satışlar incelenerek yapacaklarmış. herhalde çoğu şiket bu durumda kapatmayı tercih edecek.

Böyle bir şeyin uygulanması mümkün mü?
Her parçadan mı bandrol alınacak? Hadi sıfırdan alınır da ikinci elin takibi mümkün değil! Adı üzerine elden ele dolaşıyor.
Bu tip olaylar, bir delinin kuyaya taş atma hikayesine benzer.

Allahtan eski 1990 2005 civarı yapılan oyunları seven biriyim. Ağır işlerde de macbook pro kullanıyorum.

Z kuşağına geçmişler olsun ne diyim.

Elektrikten katkı payı alıyor zaten. Ne doymaz kurum bu TRT.

PC için Eski TV kartlarında trt bandrol etiketleri vardı.
Belki sıfır ekran kartı satışından bandrol/pay alır.
Geriye dönük pay alması zor. Tespiti nasıl yapılacak.

Fazla oyun oynamayın ( ekran kartı durumu )
Döviz dışarıya çıkmasın .
TRT yi izleyin .

Çözüm ( toplama ) : Anakart veya cpu ya TRT bandrol eklenmesi olabilir . ( Bu şartlarda adil olan diyelim )
Ekran kartına TRT bandrol yüklemek olmaz ,
Anakart ekran kartı ile birleşik durumu .

Tv de de sorun var ( varsayım diyelim zan altında kalmamak )
Monitor parçalar ithal montaj tv TRT bandrol ücreti ?
Bir yol bulunmuş .
Bu durum tv firmasına ceza veya diğer diyelim ....
Şimdi yeni dönem .

önüne geçemezler toplama bilgisayarın
Ben kendim parçaları tek tek alıp evde montaj yapsam trtnin ne haberi
Olabileceği;
Kaynağında kesinti yapılır.
Ekran kartı bandrol uygulaması.
(Eskiden TV kartlarında yapılan uygulama)
Ekran kartı, anakartta bütünleşikse birlikte sayılabilir.
İlk elden; distribütör tarafından paylar, bandrol pulu ile kuruma aktarılır.
(Tahminim)

önüne geçemezler toplama bilgisayarın
Ben kendim parçaları tek tek alıp evde montaj yapsam trtnin ne haberi
bunun önüne gemiyorlar zazen. ama firmalar sitelerinde toplama makine satıyorlardı artık satarsa trt bandrolü ödeyecek. hatta aynı faturada cpu ve mainboard aldın gene trt bandrolü ödeyeceksin. işin sıkıntılı tarafı tüm bilgisayar firmalarının son 5 yıl satış faturalarını inceleyip geriye dönük olarak bu bandrol paralarını talep ediyorlar.

Ölü, diri ve kulakarkası geçen bir methiye var ama hem banlanmak, hem de forumun kapanmasını istemiyorum.

Toplama olmasının TRT ile ilgisi ne?
Kasa rengine göre bandrol alınabilir. Bazı renkler bandrol gerektirir. Büyük kasa ek vergi.

Son düzenleme:
tv kartlarında trt bandrolünü anlayabilirim ama kasanın trt ile ilgisini bağlayamıyorum bir türlü

Tahmin ediyorum acaba mantıkları şu mu?
Örnek veriyorum hazır satılan kasadan %16 TRT payı alıyorlar diyelim, acaba bunu tek tek satılan parçalara mı bölecekler. 16÷4 gibi.

Muhtemelen ithalatından itibaren başlar, yani parçalar gümrüğe geldiğinde ekstralar eklenir. Bundan 6-7 sene önce mobilya üreticilerini korumak için su geçirmez kumaş verigisine %400 bi zam gelmişti. Mobilyacılar dışında herkes balyoz yemiş gibi sersemlemişti. Tekstil, ayakkabı, branda, çanta, otomotiv herkes fena bükülmüştü.

Muhtemel, mallar gümrüğe geldiğinde ekstra vergi ve toplanıp satılınca bi daha vergi.

Forum istatistikleri

Konular
8,496
Üyeler
3,372
Son üye
murat1557

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back