tek fazlı elektrik çarpması izolatörü

Unal

Yeni Üye
İnternette gezinirken ilginç bir akıllı sigorta gördüm.
Elektrik çarpmasını önlediğinin iddia ediyor. Görünüş bildiğin kaçak akım koruma rölesi gibi.
Bunu yapabiliyorsa nasıl olduğu konusunda fikri olan var mı?

İnternette gezinirken ilginç bir akıllı sigorta gördüm.
Elektrik çarpmasını önlediğinin iddia ediyor. Görünüş bildiğin kaçak akım koruma rölesi gibi.
Bunu yapabiliyorsa nasıl olduğu konusunda fikri olan var mı?

İzolasyon trafosu mantığı ile çalışan bir ünite.
Güvenilir mi, ne kadar yük kaldırabilir? İnceleme fırsatı bulmuş değilim, güvenilirliği hakkında fikrim olumsuz.
Elektronik kaçak akım rölesi kullanımının yasaklanmiş olduğu göz önüne alınırsa tesisat, dolayısı ile can güvenliğini bu tür bir cihaza bırakmak sakıncalı görünüyor.
Kısmi, belli bir cihazı besleyecek sortide kullanılabilir belki.
Edit: Elektronik K.A.R yasak olarak anımsıyorum. Yanlış bilgilendirmek istemem. Kullanımda analog tercihimdir.

Son düzenleme:
video birşey ispat etmiyor. bulundukları fuar alanı ve ayakkabıları iyi yalıtılmış ise zaten faza dokununca çarpılmazlar. suya daldırdığı 3lü fişin hem faz hem de nötr bağlantısı suya temas ediyor gene çarpılma olmaz. zaten akımın vucut üzerinden gidebileceği bir yol yok.

gerçekten test edelim diyorlarsa ayak bileklerinden sağlam bir bina toprağına kablo çekip faza öyle dokunsun görelim. o boyutta bir kutuya izolasyon trafosu sığacağını da sanmıyorum. bence bu alet otomatik sigorta + düşük-yüksek voltaj koruma rölesi gibi çalışıyor. çarpılmayan akıllı sigorta bizimkilerin hayali eklentisi.

aletin orjinali bu:

Ilk basta sacmalik diye dusunmustum fakat kacak akim rolesi de bunlari yapar.

Faza dokundugunuzda kacak akim olusur ve sistem korur.

Prizi suyun icine daldirirsaniz gene fazdan topraga kacak akim akisi olur ve gene korur.

dostlar, role üzerinde 100~300mA artık akıma ayarlanabildiği yazıyor.
yani bunun içinde artık akım düzeneği var.
eee, öyleyse toprağı referans almak zorunda.
yani izolasyon trafosu mantığı çökmüyor mu?

Koruma elemanlari birincil ve ikincil diye ikiye ayriliyor diye hatirliyorum.

Eiyen telli sigorta disindakilerin hepsi ikincil sinifa giriyor.

KAR zaten ikinci sinif. Bunun elektromekanik ya da elektronik olmasinin onemi kalmiyor.

Elektronik KAR'in yasaklanmasi kafama yatmadi.

Mantigi anlamadim.

Elektronik sistemler guvensiz ise;

Bilmedigim icin soruyorum. Santralleri ozellikle de nukleer santralleri elektromekanik sistemler mi kontrol ediyor.

Tibbi cihazlar neden yasak degil,

Otomobillerdeki, ucaklardaki elektronik sistemlere ne demeli?

Elektronik KAKR yasakmis. Yasagi koyanin aklindan suphe ederim.

yüksek akımlı devrelerde toroid bobin ve röle iki ayrı parça olarak kullanılıyor. hatta yeni nesil bu roleler programlanabilir ve ekranlı. yani, dış görünüş itibariyle saf kan bi elektronik role. muhtemelen bi ayırım var fakat benim bi bilgim yok.

Nötr yokken çalışmadığı için..

Nötr yokken çalışmadığı için..

Cozumsuz degil ki.

Standartlarda istegimiz uzerine topraga akitilabilecegimiz max akim degeri nedir?

Cihaz icine pil konur. Pil voltaji yeterli ise sisteme enerji verilmesine izin verilir.
Pil bitikse sistem zaten kapanmis olur.
Notur koparsa sistem alarma gecerek uyarir ve fazi keser.
Notur varsa her sey yolundadir ve pilini de doldurur.

Tum bunlara ilave olarak kacak akim rolesi ozelligini de devam ettirir.

Son düzenleme:
Cihazın açıklamalarını aşağıya ekledim. Bazı yerleri koyu renk, bold ve italic yaptim.

SEE63A-1P cihazı, elektrik çarpması etkilerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve yangın veya sistemdeki diğer elektrikli ekipmanların hasar görme riskini önlemeye yardımcı olur.

Bu ürün, izolasyon prensibiyle çalışarak aşırı akımların sistemin diğer parçalarına yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

63A'ya kadar maksimum yük kapasitesiyle SEE63A-1P, hem ev hem de endüstriyel elektrik sistemleri için mükemmel bir seçimdir.

Ürün kompakt tasarımlıdır, kurulumu ve kullanımı kolaydır ve çok fazla karmaşık işlem gerektirmez.

Yüksek dayanıklılık ve uzun süre istikrarlı bir şekilde çalışabilme özelliği, SEE63A-1P'yi elektrik sistemlerini korumak için en iyi seçeneklerden biri yapan faktörlerdir.

- Zeminden izole edilmemiş (tuğla zeminin altında) veya zeminden zayıf bir şekilde izole edilmiş bir ortamda, elektrik çarpması hissi yaşanır, ancak cihazdan geçen voltaj düştüğü için kaçmak tamamen mümkündür.

- Ürün bir elektrik kaçağı tespit ettiğinde, güvenliği sağlamak için kaçak akımı yönetmek üzere elektronik devreye çekilir. ???

Voltaj 165 V'un altına düştüğünde, düşük voltaj fenomeni meydana gelir ve evdeki cihazlar yavaş çalışarak güç israfına neden olur.

-Voltaj 280 V'un üzerine çıktığında, yüksek voltaj fenomeni meydana gelir ve cihazlara zarar verir.

-Ürünün voltaj ayar eşiği 165 V-280 V arasındadır ve bu durumda devre kesici, ailedeki voltaj güvenliğini sağlamak için kapatılır.

-Not: Yukarıdaki parametreler, kullanıcının kullanım amacına göre tamamen ayarlanabilir.

Yıldırım, nokta yıldırımı ve ani akım yıldırımı olmak üzere iki türe ayrılır.

- Nokta yıldırımı, doğrudan hatta düşen ve milyonlarca V'a kadar gerilime neden olan yıldırımdır.
Bu durumda hiçbir cihaz korunamaz.

- Ani akım yıldırımı, bir elektrik direğine veya trafo merkezine düşen yıldırımdır. Evinize ulaştığında, hattaki kayıplar nedeniyle yalnızca binlerce V'a kadar gerilime neden olur. Aşağıdaki 2 durum söz konusudur.

+ Akım şiddeti 4KV'nin üzerinde olduğunda, ürün hasar görür, ancak yine de arkasındaki cihazın güvenliği sağlanır.

+ Akım şiddeti 4KV'nin altında olduğunda, devre kesici derhal kapanır ve cihazın güvenliği sağlanır.

Bildiğim kadarı ile AG de toprağa şu kadar akıma izin gibi bir değer yok.Voltaj sınırı var..ama 30 mA kak zorunlu olduğuna göre sınırı 20 mA lerde başlatabiliriz.Yani bu değerden aşağısında zaten çalışmaz röle. ana güç panolarında 30 mA den daha yüksek değerleri izleme sistemleri kuruluyor.Elektronik röleler gelişmiş özelliklere sahip ,mesela bazıları kendi kendini kapatabiliyor,arızayı izleyerek.Pilli röle var mı bilmiyorum.Birde işin maliyet kısmı önemli..Canımızı kurtaracak sade ,basit yapı varken neden karmaşık bir yapıyı almak isteyelim..

GÜVENLİĞİ GÖR Elektrik Çarpması Yalıtım Cihazı – Her Ev İçin Eksiksiz Elektriksel Güvenlik Koruması

Elektrik güvenliği – Herkesin endişesi

Elektrik çarpması
, elektrik kaçağı , yangın ve kısa devre kaynaklı patlama gibi elektrik kazaları evlerde, inşaat işlerinde ve işyerlerinde giderek yaygınlaşmaktadır. Sonuçları yalnızca maddi hasara yol açmakla kalmayıp aynı zamanda insan hayatını da doğrudan tehdit etmektedir. Bu durum karşısında SEE SAFETY , Vietnam'daki inşaat ve endüstriyel elektrik sistemleri için kapsamlı ve akıllı bir koruma çözümü olan bir anti-şok izolasyon cihazı serisi piyasaya sürmüştür .

✅ Elektrik çarpması izolatörü nedir?

Anti-şok izolasyon cihazı, modern elektrik ve elektronik
teknolojisini uygulayan , aşağıdaki gibi tehlikeli elektrik kazalarını önlemeye yardımcı olan bir üründür:

• Suyla kirlenmiş ekipman nedeniyle elektrik çarpması
  • Gerilim kaçağı
  • Aşırı ısınma ve aşırı yüklenme nedeniyle yangın ve patlama
  • Yıldırım dalgalanmaları elektrikli ekipmanlara zarar verir
Ürün, riskleri otomatik olarak algılayan ve anında elektriği kesen bir mikrodenetleyici (MCU) sayesinde akıllı bir şekilde çalışıyor ve kullanıcıların kolayca izleyebilmesi ve müdahale edebilmesi için olay ayrıntılarını kaydediyor.

b7d33e04-a507-4f99-92be-38a6807ddf29.jpg

⚙️ SEE SAFETY elektrik çarpması önleme cihazının çalışma prensibi

Cihaz veya kablolama sistemi suya düştüğünde veya elektrik kaçağı sorunu yaşandığında SEE SAFETY :

• Koruma mekanizmasını etkinleştirin,
  • Kaçak akımı emer ve topraklama kablosuna (PE) aktarır,
  • Eşpotansiyel durumunu sağlayarak elektrik çarpması riskini en aza indirin
Anti-şok izolasyon cihazının üstün özellikleri

1. Elektrik kaçağı koruması
Gerçek zamanlı kaçak akım izleme . Kaçak akım, eşik değerini aştığında cihaz otomatik olarak elektriği keser veya anında uyarı verir .

1. Aşırı ısınma koruması
Kablodaki sıcaklığı izler. Çok fazla ısınırsa, sistem kapanır veya yangın veya patlamayı önlemek için uyarı verir .

1. Aşırı gerilim/düşük gerilim koruması
Giriş voltajını sürekli olarak izleyin, voltaj stabilitesini sağlayın , evdeki elektrikli ekipmanların ömrünü artırın.

1. Aşırı yük koruması
Akımın izin verilen seviyeleri aşması durumunda ekipmana gelebilecek hasarı önlemeye yardımcı olur.

1. Güç tüketiminin ölçülmesi
Gerçek zamanlı güç tüketimini kaydedin , kullanıcıların elektrik kullanımını kolayca kontrol etmesine yardımcı olun.

1. Suya daldırmaya karşı koruma
Cihaz su altında kalsa bile belli bir süre stabil bir şekilde çalışarak maksimum güvenlik sağlar.

1. Aşırı gerilim koruması
Elektrik sistemlerini yıldırım dalgalanmalarına karşı korur – geleneksel devre kesicilerde nadir bulunan bir özelliktir.

1. Faz kaybı koruması (3 fazlı hatlar için)
1 veya 2 fazın kopması durumunda cihaz hemen devreyi keser ve telefonla arızayı bildirir.

1. Uygulama üzerinden bağlanın, uzaktan uyarı
  • Uzaktan devre kesiciyi açıp kapatın , akıllı güç izleme.
  • Aşırı yük, sızıntı, kısa devre gibi anlık telefon olay bildirimleri …

Zaten bu tür uygulamalar izolasyon trafosu ile havuzlara dair elektriksel uygulamalarda kullanılıyor . Arkadaş neyi başarmış da showunu yapıyor anlamadım. Gidin bunları evde de kullanın. Biz de para kazanalım, yeni piyasa olsun mu amaç? Resmi makamlarca kullanılanilirliği onanmamış bu tür antin kuntin Çin malı cihazlara para vermenin hiçbir mantığı yok . On yıldan uzun süre kara kutuyu tartıştık. Bir on sene de bunu tartışırız herhalde.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarı ile AG de toprağa şu kadar akıma izin gibi bir değer yok.Voltaj sınırı var..ama 30 mA kak zorunlu olduğuna göre sınırı 20 mA lerde başlatabiliriz.Yani bu değerden aşağısında zaten çalışmaz röle. ana güç panolarında 30 mA den daha yüksek değerleri izleme sistemleri kuruluyor.Elektronik röleler gelişmiş özelliklere sahip ,mesela bazıları kendi kendini kapatabiliyor,arızayı izleyerek.Pilli röle var mı bilmiyorum.Birde işin maliyet kısmı önemli..Canımızı kurtaracak sade ,basit yapı varken neden karmaşık bir yapıyı almak isteyelim..

Yasagi gerekriren bir konu olmamasina ragmen yasagi elestiriyorum.

Sadelik iyidir tabiki. Elektronik olanda ilave olarak bir suru faydali ozellik getirebiliyorsun.

Topraklama bağlantısına ihtiyaç duyuyor ve topraklama direncinin 5 ohm dan düşük olması gerekir diyor.Peki bu kadar düşük topraklama direncine ihtiyaç duyuyor ise nasıl çalışacak bu cihaz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,541
Üyeler
3,395
Son üye
Hüseyin Binici

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back