48v 5000w asenkron motor sürme

erdemtr55

Üye
Kolay gelsin arkadaşlar,
Üniversitede 48v 5000w bir asenkron motor var.Hoca sürmemi istedi.Bende ilk olarak skaler sürmeyi deneyecem.Motor bir golf aracının ,yaklaşık yükte 180 amper çekiyor.Benim sürücüm max 30 amper.Ama boşta amper değeri düşük olacak muhtemel 15 20 amper gibi.
Motor 35kg.Benim aklıma gelen 240 v dc verip, 300 325 hz sürmek istiyorum.
Amperi sabit tutup, voltla rpm artırmak gibi.öyle olunca motor max 125kw gibi bir duruma denk düşecek mi?

Yada böyle düşük voltajlı motorda upgrada yapanlar var mı?

Kolay gelsin arkadaşlar,
Üniversitede 48v 5000w bir asenkron motor var.Hoca sürmemi istedi.Bende ilk olarak skaler sürmeyi deneyecem.Motor bir golf aracının ,yaklaşık yükte 180 amper çekiyor.Benim sürücüm max 30 amper.Ama boşta amper değeri düşük olacak muhtemel 15 20 amper gibi.
Motor 35kg.Benim aklıma gelen 240 v dc verip, 300 325 hz sürmek istiyorum.
Amperi sabit tutup, voltla rpm artırmak gibi.öyle olunca motor max 125kw gibi bir duruma denk düşecek mi?

Yada böyle düşük voltajlı motorda upgrada yapanlar var mı?
Start akımı her zaman yüksek olur.
Sürücülerindeki mosfet yada SIC neyse onları patlatırsın.
sıfırdan yüksek akım çıkış devresi tasarlamanı öneririm.
Sadece uygun çıkış transistörleri koyacaksın.
Uygun gate sürücüler olup olmadığına bakacaksın.
Yüksek watajlı lambalarla testini yap.
Testleri geçtikten sonra motora uyarlarsın.

Motor 125kW olacak mı? Hayır olmaz, motorun gücünü belirtirken en basitinden termal faktörler var.

Motorun speclerinin 50hz için olduğunu düşünürsek, 300hz vermen üretici tarafından onaylanan bir şey mi kontrol etmen lazım. Rated ın 6 katı hıza çıkarıyorsun, rulman dayanacak mı, rotor buna uygun mu?

Motor 125kW olacak mı? Hayır olmaz, motorun gücünü belirtirken en basitinden termal faktörler var.

Motorun speclerinin 50hz için olduğunu düşünürsek, 300hz vermen üretici tarafından onaylanan bir şey mi kontrol etmen lazım. Rated ın 6 katı hıza çıkarıyorsun, rulman dayanacak mı, rotor buna uygun mu?
Ben 3 yıl önce altair flux da asekron spindle ve motor tasarladım.Orda simülasyonlarda bunu denedim .Ve izin verdi.Sonra Arel motoru arayıp ,tasarımcısıyla görüştüm.Voltajı biraz düşük tutarsan olur dedi.Rulmanlar değişebilir, sonuçta 15000 rpm çıkacak skf ve fag kullanılabilir.Benim korkum stator sargı izalasyonu.Normal 380v 50hz motorlar 1000v kadar izalosyon vardır.
Bu motor ise 48v belki izolasyon sadece 100 150 v tur, diye size sordum.

Bu motor üç fazlı asenkron motor mu? DC motor olmasın? Golf araçlarında DC seri/harici ikazlı motorlar da kullanılır.

48V 5000W için 180A yüksek değil mi? (Üç fazlı asenkron motorsa)

Motorun kalkış anındaki çektiği ilk akım, yüke değil kaymaya bağlıdır (Asenkron motorun eşdeğer devresine bakınız). Kalkış anında kayma (s) 1'e eşittir. Dolayısıyla rotorun ilk harekete geçeceği anda gene büyük bir akım çekilir.

Ben 3 yıl önce altair flux da asekron spindle ve motor tasarladım.Orda simülasyonlarda bunu denedim .Ve izin verdi.Sonra Arel motoru arayıp ,tasarımcısıyla görüştüm.Voltajı biraz düşük tutarsan olur dedi.Rulmanlar değişebilir, sonuçta 15000 rpm çıkacak skf ve fag kullanılabilir.Benim korkum stator sargı izalasyonu.Normal 380v 50hz motorlar 1000v kadar izalosyon vardır.
Bu motor ise 48v belki izolasyon sadece 100 150 v tur, diye size sordum.
En basitinden sen frekansı 6 katına çıkarıp hızı 6 kat arttırınca güç neden 25 kat artsın? Skf ya da fag ın aç katalogunu incele 15krpm de o boyutta rulmanı var mı, varsa ömrü ne ona göre tak o zaman. İzolasyon ise derdin teste sok.

BLDC motormuş. Asenkron denilince bilmeden daldık hemen.
Hiç golf arabam olmadı. :)
Asenkron motor nasıl bldc olacak, motor gerçekten anladığınız gibi asenkron motor. Bu tür motorlar garip geliyor evet ama mevcutlar, çinli siteleri arayın tonla çıkıyor. Neden varlar derseniz mıknatıs para, slipring iş. Koy sincap kafesli motoru olsun bitsin, ağır olur büyük olur verimsiz olur, hangi biri golf arabası için çok büyük dezavantaj ki

Forum istatistikleri

Konular
8,682
Üyeler
3,470
Son üye
Yusufcan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back