Ana sigorta atması.

TA3UIS

Doğan
Evde saatin sigortası atmış, evin içindeki sigortalar atmamış.

Sayaçtaki sigorta böyle:
bb183b42-e814-4886-b903-91c3c3738e76.jpg

Ev içi sigortalar böyle:

8577cfd5-cf48-4bf1-8ea1-8fac45302f94.jpg

Evde kullandığımız doğalgaz var Kombi 50 Derece, petekler 22 dereceye ayarlı, ufaklık biraz hasta olunca, ev daha hızlı ısınsın diye doğalgaz ile beraber iki klimayı da devreye aldım, o esnada duş ta kullanılıyordu.

Klimaları 23 derecede çalıştırdım, klimalar, Mitsubishi Electric Legendera serisi, birisi 18.000, diğeri 12.000 BTU ve farklı odalardalar.

Belli bir süre sonra elektrikler gitti. Evin içindeki sigortaların atmaması ve saatin sigortasının atması ayrıca saatin sigortasının atma esnasında el ile kontrol ettiğimde diğer sigortalara göre ısınması neyin habercisi, gevşek bağlantı ya da sigorta yetmemesi bir durum mu sizce?

Yakın zamanda apartmanın saatlerini Gediz Elektrik komple değiştirdi, sigortaları değiştirdiler mi bilmiyorum, bu işlemlerden sonra karşı komşunun evinde elektriğe bağlı bütün cihazları yanmış.

Gediz Elektrik i de arayacağım ayrıca.

Son düzenleme:
186 yı aradım elektrikçi baksın bize bilgi versin diyorlar, hatalarını da kabul etmiyorlar, illa bana boşa elektrikçi masrafı yaptıracaklar.

Apartman Ana sigortayı kapatıp, güzel bir 40A sigorta alıp kendim değiştireceğim en sonunda.:kizgin2:

186 yı aradım elektrikçi baksın bize bilgi versin diyorlar, hatalarını da kabul etmiyorlar, illa bana boşa elektrikçi masrafı yaptıracaklar.

Apartman Ana sigortayı kapatıp, güzel bir 40A sigorta alıp kendim değiştireceğim en sonunda.:kizgin2:
Saatten öncesi elektrik dağıtım şirketine ait. Onların bakması lazım

Müşteri hizmetleri personeline bürokratik bir dille anlatmıştım sorunu, her ne kadar bizi bağlamaz dediyse de işleme almışlar galiba, web sitelerinden bildirim oluştururken zaten bununla ilgili bir bildiriminiz var diye bir uyarı verdi.

Evde saatin sigortası atmış, evin içindeki sigortalar atmamış.

Sayaçtaki sigorta böyle:
46258 eklentisine bak

Ev içi sigortalar böyle:

46259 eklentisine bak

Evde kullandığımız doğalgaz var Kombi 50 Derece, petekler 22 dereceye ayarlı, ufaklık biraz hasta olunca, ev daha hızlı ısınsın diye doğalgaz ile beraber iki klimayı da devreye aldım, o esnada duş ta kullanılıyordu.

Klimaları 23 derecede çalıştırdım, klimalar, Mitsubishi Electric Legendera serisi, birisi 18.000, diğeri 12.000 BTU ve farklı odalardalar.

Belli bir süre sonra elektrikler gitti. Evin içindeki sigortaların atmaması ve saatin sigortasının atması ayrıca saatin sigortasının atma esnasında el ile kontrol ettiğimde diğer sigortalara göre ısınması neyin habercisi, gevşek bağlantı ya da sigorta yetmemesi bir durum mu sizce?

Yakın zamanda apartmanın saatlerini Gediz Elektrik komple değiştirdi, sigortaları değiştirdiler mi bilmiyorum, bu işlemlerden sonra karşı komşunun evinde elektriğe bağlı bütün cihazları yanmış.

Gediz Elektrik i de arayacağım ayrıca.

Geçmiş olsun .

Saatteki sigorta 40A ile de ğişecek büyük ihtimalle 25A zaten sınırdaymış, sigorta atana kadar 25A sigorta taktıklarını bile farketmedim.

Yapay zekaya da sormuştum şimdi her şey daha da netleşti:

46261 eklentisine bak
25 amper 3 fazlı sigorta totalde üç fazdan 25 amper çekebilirsiniz demek değil. Üç fazdan 25 amper çekebilirsiniz. Bu noktada total'de 75 amper yüklenme kapasitesi var dengeli yük dağıtımı için. Sigorta büyütmek yerine linye dağıtımını gözden geçirmek daha mantıklı. Ayrıca kesit incelemesi yapmadan sigorta da değiştirilmek pek akıl karı olmaz.

Sn . Under Ground ustatın dediği gibi faz dağılımı yapılmalı .

Büyük ihtimalle 18.000 BTU + 12.000 BTU 2 adet klimanın siğortaları aynı faza bağlı olmalı .

Değerli katılımcıların belirttikleri yük dağılımı tetkiki de gerekebilir ancak sorunun faz yüklenmesi olduğunu düşünmüyorum. 40A falan anlamsız ve gereksiz bir girişim olur.
Sadece sayaç sigortası ısınmış ve atmış, içerideki ilgili sigortalarda ısı normal..
İşlem;
Atan sigortada gevşek bağlantı olup olmadığı kontrol edilir, varsa düzeltilir.. Gevşek bağlantı yoksa sigorta özellik yitimi, kontak iç temas zayıflığı gibi olasılıklar daha muhtemel olup sigortanin aynı değer ile değiştirilmesi önerilir.

Her bir sigorta 25A verebiliyorsa ve tüm fazlar odalardaki buatlara eşit dağıtılmışsa, geriye kalan tek soru işareti sayaçtaki sigortalardaki gevşek bağlantı.
Evin içindeki 3faz+nötr kablosu acaba saatin sigortasına tek kablo olarak bağlanmış olabilir mi ya da tam tersi bir senaryo. Böyle bir işgüzarlığı yaparlar mı evet yaparlar. Kolay olsun diye her şeyi yaparlar.

Şimdi klimalar kapalı, sadece doğalgaz kombisi ve diğer standart elektrikli ev aletleri çalışıyor, saate iniyorum ve ısıya bakıyorum var mı?
Gevşek bağlantı varsa ısınması gerekir mi?

Son düzenleme:
@Erhan_TR yanlış belirtmişim :)

... geriye kalan tek soru işareti prizdeki gevşek bağlantı.
Doğrusu: geriye kalan tek soru işareti sayaçtaki sigortalardaki gevşek bağlantı

bb183b42-e814-4886-b903-91c3c3738e76.jpg

Klimalar kapalı vaziyette sayaç sigortalarında bir gıdım bile ısınma yok şu anda.
Gevşek bağlantı olmuş olsaydı biraz da olsa ısınırdı diye düşünüyorum.
Ayrıca evdeki elektrikli elektronik cihazların davranışlarından da belli olurdu sanırım.

Gevşek bağlantı olmadığını varsayarsam, sayaç sigortasına gelen 3 faz kabloları tek faza mı indirgediler :D

Son düzenleme:
46262 eklentisine bak

Sayaç sigortalarında bir gıdım bile ısınma yok şu anda.
Gevşek bağlantı olmuş olsaydı biraz da olsa ısınırdı diye düşünüyorum.
Ayrıca evdeki elektrikli elektronik cihazların davranışlarından da belli olurdu sanırım.

Gevşek bağlantı olmadığını varsayarsam, sayaç sigortasını da değiştirmedilerse geriye ne kalıyor.

Sayaç sigortasına gelen 3 faz kabloları tek faza mı indirgediler :D
Anlık atımlar yaşanabilir, şirket sigorta değiştirmez. Süreci izleyin, aynı sigorta tekrar atma yaparsa iç mekanizma sorunludur, sigorta değiştirilmelidir.
Trifaze sistemin monofaze devreye verildiğinden şüpheleniyorsanız evdeki sigorta panosunda ölçü aleti ile faz-faz arası ölçüm yapın.

Klimalar muhtemelen aynı fazlara denk gelmiş. İki sigortanın da C tipi 25 Amper olup birinin açıp diğerinin açmaması sigortanın termik açma yaptığına (aşırı akım) işaret. Kısa devre olsa ikisi aynı anda atardı. Sayaçtaki sigorta 4 kutuplu, nötrde de koruma elemanı var. Normalde inverterli sistemlerde harmonik akımlarda olur ama sizin tesisat ve yükleriniz için bu seçeneği eleyebiliriz.

Diğer cevapları okumadan yazıyorum. 16 amperlik her bir sigortadan 10'ar amper çekilse o sigortalar atmaz ancak onar amper çekilen her sigorta tek bir faza bağlıysa toplamı 25 amperi geçtiğinde ana sigorta atabilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,796
Üyeler
3,524
Son üye
askywalker0

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back