@taydin Timur hocam öncelikle teşekkür ederim değerli teklifiniz için, Kesinlikle sizlere katılıyorum, malzeme kaliteleri ve filtrelemeri, termal tasarımları söylediğiniz gibi. Trafoları size seve seve gönderirim, hatta birtanesi hediyem olsun, kabul ederseniz. Benim düşüncem, elimdeki modellerin tasarımın da bir sorun var, olması gerekenden ufak komponenetler. Ürünler yeni ürünler, eski tip değiller. Eski tip olanların @fide hocamın da söylediği ve gösterdiği gibi değerleri daha iyi.@ugurs istersen elindeki dandik SMPS'leri bana gönder, olayın temeline inmeye çalışalım.
Ama benim bu tip SMPS'lerle tecrübem aynı @fide nin gözlemleri gibi. Bunlar vermeleri gereken akımı veriyorlar, ama termal tasarımları iyi olmuyor. EMI performansı iyi olmuyor, dinamik performansı iyi olmuyor. Yani Step yük uygularsan veya step yük kesersen, voltaj fazla silkelenebiliyor. Sekonder tarafında low ESR filtre kapasitör kullanmayıp birkaç tane normal kapasitörü paralel bağlıyorlar, o yüzden de gürültü, ripple fazla oluyor.
Mervesan firmasına dün bir mail gönderdim, elinizde üzerinde yazdığı değerleri tam olarak karşılayan modelleriniz varmıdır diye. Cevap verirler ise modellere bakıp onları da denemek istiyorum.
Ben genelde trafolar için yaptığım bir filtre var pi filtre onu kullanıyorum, onu da buraya sıkıştırmış olayım. 10A e kadar tertemiz çalıştırırsınız, 220 için de Tasarladığım 3 stage bir filtre var onları da başka konu da paylaşmak isterim.
2 Adet 2200 µF 50v Kapasitör, "Rubycon"
2 Adet 100Uh 15a Kool Mu ferrit nüve "Magnetics" (113nh sarım başı değer)
1,5 luk tel ile 21 tur, muhteşem bir filtreleme oluyor.