JLCPCB siparişi ve Türkiye’ye gönderim (DHL DDS / gümrük deneyimi)

AmirSLZ

Yeni Üye
Merhaba, nasılsınız?

JLCPCB’den baskılı devre kartı (PCB/PCBA) siparişi vermeyi düşünüyorum ancak Türkiye’ye gönderim süreci konusunda emin olamadım.

Bu konuda daha önce deneyimi olan var mı? Özellikle Çin’den Türkiye’ye PCB/PCBA gönderiminde süreç nasıl ilerliyor?

Ayrıca DHL DDS ile gönderim seçildiğinde gümrük ve vergi tarafında yine de sorun yaşanıyor mu? Daha sorunsuz bir gönderim yöntemi veya önerdiğiniz farklı bir yol var mı?

Teşekkür ederim.

Şu anda doğrudan JLPCB ve benzerlerinden sipariş verirsen, ürün neredeyse kesin olarak ithalat rejimine tabi tutulacaktır. Senin 5 dolarlık PCB'leri ithal etmen gerekecek. Yeni Zelanda'dan bir gemi dolusu koyun getiren gümrükte ne yapıyorsa, sen de aynı şeyi yapacaksın. Getirdiğin şey bedava bile olsa en az 300 dolar gibi bir masraf çıkacaktır. Eğer işgüzar bir gümrük memuru PCB'leri TSE ye göndermeye karar verirse, veya hem TSE hem TAREKS e göndermeye karar verirse, ilave olarak binlerce dolar masraf çıkacaktır.

Artık doğrudan PCB getirtme işi bitti. Tedarikçi firmalardan getirtmen lazım.

Bu firmaların hiçbiri, tüm JLCPCB parçalarını bu hassasiyet ve kalitede bir arada sunamaz.

Bu parçaları ithal edip bize teslim etme konusunda uzmanlaşmış birini tanıyor musunuz?

Çok teşekkür ederim, ancak en önemli kısım bileşenleri takmak çünkü devremde çok fazla bileşen var ve bunları takmak kolay değil.
.
Screenshot 2026-05-25 130606.png

Çok teşekkür ederim, ancak en önemli kısım bileşenleri takmak çünkü devremde çok fazla bileşen var ve bunları takmak kolay değil.
.47969 eklentisine bak
Sizi cesaretlendirmek adına yazıyorum. Ben 403 kılıfa kadar prototipleri elek kullanmadan elle diziyorum. avantaj olarak öncelikle pcba derdi yok. ayrıca ilk prototipi çalıştırırken oraya 1k direnç iyi olmadı. şunu takayım şansı oluyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,179
Üyeler
3,735
Son üye
Emin3356

Son kaynaklar

Back