Hazır punta devresi

herbokolog

Üye
1000135416.jpg

Bu resimdeki punta devresini kullanan var mı aramızda.
RC aracım ve matkapım için 18650 pilden batarya paketi yapmak istiyordum hazırlarına çok para isteyince bundan alıyım dedim ama kullanıcı yorumları karışık genelde yeterli güç kaynağıyla beslemedikleri için iyi sonuç alamıyor gibi ama kullanıp yorum yapabilecek var mı

Ben kullanmadım fakat çok araştırmam oldu. Bu kartı kullananların yorumlarını okudum videolarını izledim. Almak istedim fakat Yurt dışından sipariş vermek gerektiğinden ve kotamın dolduğundan dolayı şimdilik alamadım. Olumlu olduğunu söyleyenlerde oldu. Akünün gücünün yetmediğinden dolayı çalıştıramadığını söyleyenlerde oldu. Benim punta maceram mikro dalga trafosuyla başladı. Röleli dimmerli güzel birşey yaptım, randıman alamadım. Karaköyden 3000 TL ye 3GOA 7500 ma taşınabilir pil punta makinası aldım. 0,15 mm nikellere kadar güzel punta yapıyor. Seri olmamak şartıyla power bank yapacaklar için iyidir. Şarjlı matkap bataryaları için yetersiz.
Scooter marş otomatiği ve gecikmeli zaman rölesi kartıyla, 9 amperden 20 ampere kadar motorsiklet aküleri ve 60 amper araç aküsüyle sayısız denemeler yaptım.
Araç aküsünün amperi fazla geldi pilleri deldi. Belki bu kart uyum sağlarsa amperi kısarak pil delme olayını halleder diye düşünüyorum. 60 amper akü nikel şeritleri kalın demirlere çok güzel puntalama yapıyor mesela ısıtıcıların rezistanslarında kullanılabilir.
12 volt 20 amper ve 12 volt 9 amper motorsiklet akülerini kullandım fena değildi. İkisini kısa süreliğine paralel bağlayıp gecikmeli zaman rölesinide çift tetikleme ayarına alınca istediğim randımanı aldım.
Yinede bu devreden alıp tecrübe edinerek denemek istiyorum. Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın fakat, benim gibi bu tecrübelere ihtiyacı olan çok kişi olduğunu düşünüyorum.

Ben kullanmadım fakat çok araştırmam oldu. Bu kartı kullananların yorumlarını okudum videolarını izledim. Almak istedim fakat Yurt dışından sipariş vermek gerektiğinden ve kotamın dolduğundan dolayı şimdilik alamadım. Olumlu olduğunu söyleyenlerde oldu. Akünün gücünün yetmediğinden dolayı çalıştıramadığını söyleyenlerde oldu. Benim punta maceram mikro dalga trafosuyla başladı. Röleli dimmerli güzel birşey yaptım, randıman alamadım. Karaköyden 3000 TL ye 3GOA 7500 ma taşınabilir pil punta makinası aldım. 0,15 mm nikellere kadar güzel punta yapıyor. Seri olmamak şartıyla power bank yapacaklar için iyidir. Şarjlı matkap bataryaları için yetersiz.
Scooter marş otomatiği ve gecikmeli zaman rölesi kartıyla, 9 amperden 20 ampere kadar motorsiklet aküleri ve 60 amper araç aküsüyle sayısız denemeler yaptım.
Araç aküsünün amperi fazla geldi pilleri deldi. Belki bu kart uyum sağlarsa amperi kısarak pil delme olayını halleder diye düşünüyorum. 60 amper akü nikel şeritleri kalın demirlere çok güzel puntalama yapıyor mesela ısıtıcıların rezistanslarında kullanılabilir.
12 volt 20 amper ve 12 volt 9 amper motorsiklet akülerini kullandım fena değildi. İkisini kısa süreliğine paralel bağlayıp gecikmeli zaman rölesinide çift tetikleme ayarına alınca istediğim randımanı aldım.
Yinede bu devreden alıp tecrübe edinerek denemek istiyorum. Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın fakat, benim gibi bu tecrübelere ihtiyacı olan çok kişi olduğunu düşünüyorum.
Aslında bende ilk başta kendim yapmak istedim ama internette gördüklerimde zamanlayıcı yoktu kendileri tuşa basıyorlardı bu da çok fazla istiyordu. Sizin gecikmeli zaman rölesi çok güzel olmuş. Eğer bu karttan verim alamazsam sizinki gibi bir sistem kurcam.
Ben almasından herşey sahil 771tl ye aldım. Bunun bir alt versiyonu vardı o 680 TL ama onda ayar imkanı yok. Elimde 3s lipo lar var anlık 70a verebiliyorlar onlarla denicem

Sadece Monero marka 12 volt 9 amper aküyü sıfır aldım. 12 volt 60 amper araç aküsünü lastikçi bir arkadaşımın hurdaya ayırdığı akülerin içinden seçtim 600 TL verdim. 12 volt 20 amper motosiklet aküsünü motor tamiri yapan bir arkadaşımdan, yine hurdaya ayrılan akülerin içinden rast gele seçerek, denemek için aldım. Scooter marş otamatiğini 120 TL ye bir motorcudan sıfır almıştım. Dün intetnette 98 TL ye buldum sipariş verdim.
Akülü sistem kuracak arkadaşlar için maliyet 1000 TL civarında olabilir. Zaman gecikmeli röleyi çinden sipariş vermiştim. Karaköyden 80 ile 120 TL arasında iki tane değişik model almıştım, onlarda iş görüyor.
Belki arkadaşlara faydası olur diye paylaşmak istedim. Para kolay kazanılmıyor. Para, emek ve zaman harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte tecrübe ediniyoruz. Paylaşımcı arkadaşlarımızı tenzih ediyorum fakat, bir takım mücadelelerden sonra sonuca ulaşan arkadaşlardan bazıları, başkalarıda öğrenip yapmasınlar diye paylaşım yapmıyor.

Ekler

• VID_20250111_183803.mp4
    101.7 MB
Kabloyu Karaköy de elektrikçiler piyasasında bulamadım amerikan standartlarında 8 awg kabloyu internetten aldım. Prob gövdesini bakır klima borusundan, uçlarıda bakır lamadan kesip yaptım.

Ekler

• Screenshot_2025-01-11-20-00-25-155-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-11-20-00-25-155-edit_com.android.chrome.jpg
    313.8 KB · Görüntüleme: 14
bu ara ben de araştırdım bu ucuz yollu nokta kaynak çözümlerini, mikrodalga trafosu ile çalışan bir model var, dc ile çalışan senin üstte sorduğun model ve birkaç varyantı var. ben dahili yüksek akımlı li ion bataryası olan kalem tipi bir tane aldım sonunda. ayda yılda bir 3-5 pili puntalamak için en uygun olan bu kalem tipi olanlar bence. dc ile çalışanları akü ile beslemek gerek, hem de iyi durumda bir akü lazım. zayıf beslemede mosfetler tam iletime geçemeyip gümlüyormuş kolayca, yabancı sitelerde modifikasyonlar önermişler. ben bundan alıp super cap. ile birşey yapabilir miyim diye düşündüm önce ama araştırınca olmayacağına kanaat getirdim. bu dc kartlardan almaya karar verirsen 3 basamaklı (888) ekranı olanlar var aynı fiyata, onlarda akım-süre ayarı, 3sn de bir oto. çakma gibi ayarlar da var.
ek: en uygun fiyata amazondan alınabilir , 750tl gibi fiyatı

Aldığım devre kartı bu gün geldi. Kullanılabilir klavuzunda 3s 4s 60C lık anlık 100-300A verebilen bir lipoyla kullanabilirsiniz diyordu. Benim elimde 3s 1000mah 100c lik bir lipo vardı gelen 10awg kablonun ucundaki konnektörü söküp xt60 lehimledim onunla denedim. 0 dan 99 A kadar ayarı var. Artırrak gittim. Eğer altında hicbisey yoksa direk nikeli deliyor delikler ondan. Eski bir 18650 pil ile yaptım. En soldaki de ayar 70 deydi. Pilim bitmeye yakındı. Resimdeki kadar punta attım pil ısınmıştı devre kartının üzerindeki elemanlar hafif ılıktı
Bunu makbulu nedir. Bir kaç yerde sökerken nikel parçaları pilin üzerinden kalıcak diyenler var. En soldaki de öyle
1000137189.jpg

Hayırlı olsun ustam sizin adınıza sevindim.
O problar 90 derecelik açı ile kullanılmıyor. 45 derecelik açı ile kullanılıyor. Bende bu cihaz yok fakat, İzlediğim bütün videolarda uçları küt kesilmiş olan probları, yaklaşık 45 derecelik açıyla uyguluyorlar.
Ustam nikelin altı boş olursa deliniyor.
Bu ürünü bilmiyorum benim aldığım taşınabilir pil punta makinasının uçları yuvarlaktı. Bende aküden yaptığım sistemde uçları yuvarlak kullanıyorum.

Probları fazla bastırmak fayda vermiyor, normal bir kuvvet uygulandığında güzel punta oluyor. Zaten el alışınca aynı düzende gidiyor.

Hayırlı olsun ustam sizin adınıza sevindim.
O problar 90 derecelik açı ile kullanılmıyor. 45 derecelik açı ile kullanılıyor. Bende bu cihaz yok fakat, İzlediğim bütün videolarda uçları küt kesilmiş olan probları, yaklaşık 45 derecelik açıyla uyguluyorlar.
Ustam nikelin altı boş olursa deliniyor.
Bu ürünü bilmiyorum benim aldığım taşınabilir pil punta makinasının uçları yuvarlaktı. Bende aküden yaptığım sistemde uçları yuvarlak kullanıyorum.
Hocam bir pile kaç punta vuruyorsun ve puntalar nasıl oluyor sökerken nikel pilde kalıyor mu yoksa o kadar çok güç uygulamıyormusunuz

Ustam video çekmiştim Cumartesi saat 19:47 de burada paylaşmışım. Puntalar güzel tutuyorsa 2 kere punta yetiyor. Yani pilin üzerinde 4 tane nokta olması gerekiyor. Orjinal puntalarda böyle yapılıyor. Çok dikkat etmeniz gereken yer pilin artı kutbudur.bu bölgeye conta koymanız gerekiyor ve mümkün olduğunca merkezden kenarlara doğru fazla yaklaşmayın. Kenarlar eksi kutupdur, yanlışlıkla artı ve eksiyi kısa devre yaptırırsanız pil alev alabilir. Çok dikkat edin ustam. Fotoğrafta gördüğünüz pil gurubunda conta kullanılmamış çünkü kullandıkları nikeller şase yapmayacak şekilde üretilmiş.

Ekler

• 17369842559362696585526600513477.jpg
    17369842559362696585526600513477.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 14
Ni-Mh aküsü olan makita hiltiyi, 6s 3 amper lion aküye çevirdiğim resmi paylaşıyorum. Kendimde elektrikçiyim, bu hiltiyi yaklaşık 8 aydır inşaatta kullanıyoruz. Bataryanın 1 tanesi 1 kere arıza verdi, 6s balanslı bms kartı yandı. Yenisini taktım oda çalışmaya devam ediyor. 2 senedir pillerinden dolayı yatan güzel makina şimdi çalışıyor. Piller Aspilsan yerli üretim beklediğimdende iyi performans sağladı.

Ekler

• Screenshot_2025-01-16-02-46-45-468_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-01-16-02-46-45-468_com.miui.gallery.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 13
Kabloyu 8awg kullandım, probların ucunu bakır lamadan kestim, gövdeyi klima borusundan yaptım, üzerine makaron taktım. Bunlar punta kalitesine etki ediyor.

Ekler

• 17369859864181261953538252947133.jpg
    17369859864181261953538252947133.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 17
Aldığım devre kartı bu gün geldi. Kullanılabilir klavuzunda 3s 4s 60C lık anlık 100-300A verebilen bir lipoyla kullanabilirsiniz diyordu. Benim elimde 3s 1000mah 100c lik bir lipo vardı gelen 10awg kablonun ucundaki konnektörü söküp xt60 lehimledim onunla denedim. 0 dan 99 A kadar ayarı var. Artırrak gittim. Eğer altında hicbisey yoksa direk nikeli deliyor delikler ondan. Eski bir 18650 pil ile yaptım. En soldaki de ayar 70 deydi. Pilim bitmeye yakındı. Resimdeki kadar punta attım pil ısınmıştı devre kartının üzerindeki elemanlar hafif ılıktı
Bunu makbulu nedir. Bir kaç yerde sökerken nikel parçaları pilin üzerinden kalıcak diyenler var. En soldaki de öyle
39765 eklentisine bak
Ustam biraz test ettikten sonra, olumlu veya olumsuz dönüş yapabilirmisiniz. Alıp denemek istiyorum.

Ustam biraz test ettikten sonra, olumlu veya olumsuz dönüş yapabilirmisiniz. Alıp denemek istiyorum.
Hocam maalesef ne yorum yapabilecek bir punta tecrübem var ne de elimde o kadar putna yapacak pil var. 4 tane lion vardı onları 4s paket yaptım.
Şuana kadar tecrübelerim şöyle. Öncelikle besleme için üç deneme yaptım. 20A sınırlandırılmış ayarlı 12v luk bir güç kaynağı ile denedim, punta yapmadı diyebilirim kendini kapattı. Şarjı bitmeye yakın 3s lipoyla ve aynı pili fulleyerek denedim ikisinde de iyi bir sonuç aldım. Şarjın az olması çok olması gözle görülür bir fark yaratmadı.
4 s lion paket yaparken her pilin kutuplarina 3 er kez vurdum yani 6 iz oluyor. Yanında gelen ince nikeli kullanıyorum 75 ayarında. Yani yaklaşık arka arkasına 25 punta attım. Cihazda ısınma olamadı kendi üzerinde bir sıcaklık ölçeri var ekranda da görebiliyorsunuz. Ama cihazı besleyen lipo (3s 1000mah 100c) ısındı.
Cihazında yanında gelen kablolar 10awg silikon kablo uçlarında soketler var ben besleme için olan ucun şirketlerini söküp xt60 lehimledim. Xt90 olsa daha iyi olurdu ama elimde xt60 vardı, punta uçlarıda full bakır kabloları ve ucu ayrı almak istesem baya bir maliyet. Kartın her yeri açık ve punta yaparken masanın üzerinde pense yan keski kablolar falan derken bir sürü metal iletken şey var. Bunlardan biri karta dokunsa kısa devre yapıp kartı bozar büyük ihtimal ona dikkat etmek lazım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back