Hazır punta devresi

herbokolog

Üye
1000135416.jpg

Bu resimdeki punta devresini kullanan var mı aramızda.
RC aracım ve matkapım için 18650 pilden batarya paketi yapmak istiyordum hazırlarına çok para isteyince bundan alıyım dedim ama kullanıcı yorumları karışık genelde yeterli güç kaynağıyla beslemedikleri için iyi sonuç alamıyor gibi ama kullanıp yorum yapabilecek var mı

Ben kullanmadım fakat çok araştırmam oldu. Bu kartı kullananların yorumlarını okudum videolarını izledim. Almak istedim fakat Yurt dışından sipariş vermek gerektiğinden ve kotamın dolduğundan dolayı şimdilik alamadım. Olumlu olduğunu söyleyenlerde oldu. Akünün gücünün yetmediğinden dolayı çalıştıramadığını söyleyenlerde oldu. Benim punta maceram mikro dalga trafosuyla başladı. Röleli dimmerli güzel birşey yaptım, randıman alamadım. Karaköyden 3000 TL ye 3GOA 7500 ma taşınabilir pil punta makinası aldım. 0,15 mm nikellere kadar güzel punta yapıyor. Seri olmamak şartıyla power bank yapacaklar için iyidir. Şarjlı matkap bataryaları için yetersiz.
Scooter marş otomatiği ve gecikmeli zaman rölesi kartıyla, 9 amperden 20 ampere kadar motorsiklet aküleri ve 60 amper araç aküsüyle sayısız denemeler yaptım.
Araç aküsünün amperi fazla geldi pilleri deldi. Belki bu kart uyum sağlarsa amperi kısarak pil delme olayını halleder diye düşünüyorum. 60 amper akü nikel şeritleri kalın demirlere çok güzel puntalama yapıyor mesela ısıtıcıların rezistanslarında kullanılabilir.
12 volt 20 amper ve 12 volt 9 amper motorsiklet akülerini kullandım fena değildi. İkisini kısa süreliğine paralel bağlayıp gecikmeli zaman rölesinide çift tetikleme ayarına alınca istediğim randımanı aldım.
Yinede bu devreden alıp tecrübe edinerek denemek istiyorum. Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın fakat, benim gibi bu tecrübelere ihtiyacı olan çok kişi olduğunu düşünüyorum.

Ben kullanmadım fakat çok araştırmam oldu. Bu kartı kullananların yorumlarını okudum videolarını izledim. Almak istedim fakat Yurt dışından sipariş vermek gerektiğinden ve kotamın dolduğundan dolayı şimdilik alamadım. Olumlu olduğunu söyleyenlerde oldu. Akünün gücünün yetmediğinden dolayı çalıştıramadığını söyleyenlerde oldu. Benim punta maceram mikro dalga trafosuyla başladı. Röleli dimmerli güzel birşey yaptım, randıman alamadım. Karaköyden 3000 TL ye 3GOA 7500 ma taşınabilir pil punta makinası aldım. 0,15 mm nikellere kadar güzel punta yapıyor. Seri olmamak şartıyla power bank yapacaklar için iyidir. Şarjlı matkap bataryaları için yetersiz.
Scooter marş otomatiği ve gecikmeli zaman rölesi kartıyla, 9 amperden 20 ampere kadar motorsiklet aküleri ve 60 amper araç aküsüyle sayısız denemeler yaptım.
Araç aküsünün amperi fazla geldi pilleri deldi. Belki bu kart uyum sağlarsa amperi kısarak pil delme olayını halleder diye düşünüyorum. 60 amper akü nikel şeritleri kalın demirlere çok güzel puntalama yapıyor mesela ısıtıcıların rezistanslarında kullanılabilir.
12 volt 20 amper ve 12 volt 9 amper motorsiklet akülerini kullandım fena değildi. İkisini kısa süreliğine paralel bağlayıp gecikmeli zaman rölesinide çift tetikleme ayarına alınca istediğim randımanı aldım.
Yinede bu devreden alıp tecrübe edinerek denemek istiyorum. Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın fakat, benim gibi bu tecrübelere ihtiyacı olan çok kişi olduğunu düşünüyorum.
Aslında bende ilk başta kendim yapmak istedim ama internette gördüklerimde zamanlayıcı yoktu kendileri tuşa basıyorlardı bu da çok fazla istiyordu. Sizin gecikmeli zaman rölesi çok güzel olmuş. Eğer bu karttan verim alamazsam sizinki gibi bir sistem kurcam.
Ben almasından herşey sahil 771tl ye aldım. Bunun bir alt versiyonu vardı o 680 TL ama onda ayar imkanı yok. Elimde 3s lipo lar var anlık 70a verebiliyorlar onlarla denicem

Sadece Monero marka 12 volt 9 amper aküyü sıfır aldım. 12 volt 60 amper araç aküsünü lastikçi bir arkadaşımın hurdaya ayırdığı akülerin içinden seçtim 600 TL verdim. 12 volt 20 amper motosiklet aküsünü motor tamiri yapan bir arkadaşımdan, yine hurdaya ayrılan akülerin içinden rast gele seçerek, denemek için aldım. Scooter marş otamatiğini 120 TL ye bir motorcudan sıfır almıştım. Dün intetnette 98 TL ye buldum sipariş verdim.
Akülü sistem kuracak arkadaşlar için maliyet 1000 TL civarında olabilir. Zaman gecikmeli röleyi çinden sipariş vermiştim. Karaköyden 80 ile 120 TL arasında iki tane değişik model almıştım, onlarda iş görüyor.
Belki arkadaşlara faydası olur diye paylaşmak istedim. Para kolay kazanılmıyor. Para, emek ve zaman harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte tecrübe ediniyoruz. Paylaşımcı arkadaşlarımızı tenzih ediyorum fakat, bir takım mücadelelerden sonra sonuca ulaşan arkadaşlardan bazıları, başkalarıda öğrenip yapmasınlar diye paylaşım yapmıyor.

Ekler

• VID_20250111_183803.mp4
    101.7 MB
Kabloyu Karaköy de elektrikçiler piyasasında bulamadım amerikan standartlarında 8 awg kabloyu internetten aldım. Prob gövdesini bakır klima borusundan, uçlarıda bakır lamadan kesip yaptım.

Ekler

• Screenshot_2025-01-11-20-00-25-155-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-11-20-00-25-155-edit_com.android.chrome.jpg
    313.8 KB · Görüntüleme: 4

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,199
Üyeler
2,910
Son üye
ahmet ustun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back