Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Teknik olarak bakarsan ilk başta enerji üretmesinde gerek yok .Sürtmeden kaynaklı istem durmadan çalışsın ki çalışmayacak. Çalışırsa alternatör kısmına geçilebilir.

Bu videoyu izledim şimdi. Sanırım sarkacın altında da bir bobin var. Ona doğru giden bir kablo var.
İyi niyetli düşünürsek öndeki bobin arkadaki bobini besleyip sarkacı sürekli hareket halinde tutuyor.

Kötü niyetle düşünürsek karanlıkta göremediğimiz bir yerden sarkacın altındaki bobin haricen besleniyor. O da sürekli öndeki bobini besleyerek ledleri yakıyor.

Yapınca doğrusunu göreceğiz artık.
Fakat elimizde birinci ağızlardan bilgiler var. O bilgiler ışığında orada lastik falan kullanıp sulandırmadan net bir proje ortaya koyacağız yoksa zaten aynısını yapmaya çalışsak o boyda bir sistem için başarılı olamayız.

Bak butterfly mantıklı bir yorum yaptı. Önce sistemi durmadan çalışacak şekilde tasarlayalım. Sonra altına alternatör, bobin filan koyarız.

Bu arada çelik yerine alüminyum olmaz mı? Çeliği işleyecek malzeme yok bende. Alüminyum da 10kg taşır diye düşünüyorum.

Bu arada çelik yerine alüminyum olmaz mı? Çeliği işleyecek malzeme yok bende. Alüminyum da 10kg taşır diye düşünüyorum.
Alüminyumun kalitesine göre olabilir. Sen daha iyi bilirsin ben metal reyonuna biraz bakmıştım. Oradan seçilebilir.

Alüminyum kutu profil ya da u profil kullanılabilir. Sol taraftaki ağırlık 25kg olursa deneriz.

Küçüklerinden tabii büyüklerinden değil, metal avmde vardı sanırım.

Ya da alüminyum çubuk da olabilir.

Son düzenleme:
Yalnız en az 2 tane yapalım biri sende kalır birini de ben satın alırım. İlk etapta başarılı olamazsak ben benimkinin üzerinde daha detaylı çalışırım. Ücreti işçilik dahil neyse ben öderim.

Erke dönergecini de unutmayalım listede göremedim.
Hakkında çok detaylı bilgi vermediler. Bir metale lazer yansıtılarak çalışıyormuş bir videosunu gördüm fakat hakkında bilgi yok. Belki o metal nitinoldür. Yakında bu projeyi de anlatırım. Nitinol'ün mucizesi... Çok düşük bir ısı alınca bile çok büyük mekanik kuvvet üretebiliyor.

Listede Muarrem Yıldız'ın manyetik motoru var yalnız.

Son düzenleme:
Elinde sicak su ya da buz ile dolu tencere var ve bununla enerji uretiyorsan bu free enerji olmaz.
Su oda sicakligina geldiginde enerji uretimi de durur.
Elbette öyle ama en azından bu nitinolün aldığı ısıdan daha çok enerji içeren mekanik kuvvet oluşturabildiğini duymuştum ve hatta Quora'da bir mucit ile tartışma olanağı buldum. Enerji bir alternatöre aktarılırsa oradan indüksiyon ısıtıcı ile sıcak su kabı geri beslenebilir ve bu da denemek istediğim projelerden biri, belki daha sonra yapabiliriz. Elbette düzgün bir proje için çok sayıda tel kullanmak gerekiyor ve kabı da yalıtımlı bir haznede tutmak gerekebilir.

@ayhanarican
Bana ölçüleri ile birlikte malzeme listesi çıkartır mısın?

Baya konuşulmuş #10 a cevap olarka yazıyorum. Aradaki mesajlarla ilgili en sonda azıcık değineceğim.
oscillator_animation.gif

Sistemi daha da basitleştirelim.

43890 eklentisine bak

Şimdi 2 metre uzunluğunda çelik bir çubuğu tam ortadan milliyoruz ve 1.5 metre yükseklikte bir tahterevalli haline getiriyoruz. Bu tahterevallinin sol tarafına 250kg ağırlık bağlıyoruz ve sağ tarafına da 1 metre 100kg bir sarkaç bağlıyoruz.

Bu sarkaçla 120derece sabit açıda salınım yapacak şekilde bir pendulum kontrolerımız var ve sarkaç salınım yaptıkça sol taraftaki ağırlık 12cm yükselip tekrar düşüyor ve biz bu salınımı da hasat ederek bu enerjiyle sarkaç kontrolörünü besleyebiliriz ve hesaplamaya başlıyoruz.

Pendulum kontrolorüne her turda 5cm potansiyel (m * g / h) kaybı kadar enerji ilavesi yapıyoruz yani sarkaç kontrolörü tam olarak bunu yapıyor ve %85 verimle çalışıyor.

Sağ taraftaki osilasyonu da redüksiyon ve bir alternatör ile hasat yapacak kıvama getiriyoruz. Bunun verimliliği de %90 verimlilikte

Sarkacın periyodu da çok yaklaşık 2 saniyedir.

g'yi 10 alacağız.

E input = m * g * h = 100 * 10 * 0,05 = 50 Joule

Sarkaç kontrolörü %85 verimle çalışıyor

E input gerçek = E input * 100 / 85 = 58,82 Joule = 29,41 W (periyot 2 saniye)

Sarkacı salınımda tutmak için gerekli enerjiyi fazla fazla hesaplıyorum ki itirazınız olmasın.

Sol taraftaki ağırlığın frekansı sarkacın frekansının tam iki katıdır.

E output = 2 * m * g * h = 2 * 250 * 10 * 0,12 = 600 Joule = 300 Watt (periyot 1 saniye zaten ikiyle çarpmıştık)

altörnatör de %90 verimle çalışıyor 600 Joule * 90 / 100 = 540 Joule = 270W

Böylece her turda 58,82 Joule harcıyoruz ancak 540 Joule enerji kazanıyoruz.

Watt olarak saatte 29,41W harcıyoruz 270W kazanıyoruz.

İşte bu sistemin pratik bir hesabı bu şekilde isterseniz bu enerji fazlalığını dairesel döngü yapacak şekilde mekanik olarak dizayn edebilirsiniz. Bessler nam-ı diğer Orfyyreus tam olarak bunu yapmıştı. Hazırladığı tahta bir tekerlekle 40kg a kadar yükleri kaldıran ve devamlı dönen bir tekerlek yapmıştı ve bunu pek çok yetkiliye sunabildi.

Evet yorumlarınızı bekliyorum ancak şunu da belirteyim ki hiçbiriniz dürüst davranmayacak ve buradaki matematiksel ve fiziksel hesaplamaları dikkate almadan ve buna hiç değinmeden bana yürümeye devam edeceksiniz. Şunu unutmayın ki adil bir tartışma için buradaki hesaplamalara ve konunun fiziksel anlatımına mutlaka değinmelisiniz. Değinmeyenlere cevap yazmayacağım çünkü adil bir tartışma olmasını sabote etmiş olacaksınız ve haksız olmanıza rağmen beni azarlayan bir tavırda olmanıza müsaade etmeyeceğim. Bu fiziksel hesaplama yaptığım kısma değinirseniz hiçbir sorun yok ve medeni insanlar gibi tartışmaya devam edebiliriz ancak itirazınızı yazarken dürüst olun. Yazdığınıza kendiniz de inanıyor olun.

Hesaplarda bir yanlışlık yapmış mıyım? Eğer yaptıysam beni düzeltin, bunu seve seve kabul edebilirim.

2 metre çelik çubuğu aldım, ortadan yatakladım. Bu dengede durur mu? Durur. Soluna 250kg koydum noldu? Sola yattı. Hemen sağa da 100kg pendulum attım düzelir mi? Bakalım hemen kabaca. Senin çizime göre 250kg direkt ucuna bağlı noktasal kütle gibi duruyor. Boyut vs yok o yüzden ona bir boyut kazandırmaya uğraşmayacağım çünkü hesap oraya gelmeyecek.

Milin ağırlığını ihmal ediyorum.

Kuvvet*kuvvet kolu her iki tarafta eşit çıkması lazım.

1M*2500N=x*1000N

Burada x 1 den büyük olsun ki bizim tahtıravelli dengeye gelsin. Gelemez ki pendulum ortadaki desteğe doğru gelecek. Uzağa doğrı gitmesi için kuvvet lazım. Ama ne kadar verirsem vereyim pendulumun 1metre rodu bar.

Yani eğer bir hata yapmadıysam ki ben yaparım, senin o ağırlık senin o yana çıktığın dayamaya dayanır sistem orada dengeye gelir.

İkincisi pendulumu hareket ettirdim diğer taraf 12cm oynadı diyorsun nasıl buldun bu 12yi? Yukarıdaki hesapta x 2.5 metreden büyük gelecek ki senin tahtıravelli kafayı kaldıracak bir moment oluştursun. E ama senin ip 1 metre? Sonuna kadar çeksek yine edecek 2metre yani asla tahtıravellin kafayı kaldıramaz. Eğer hesapta bir hata varsa konuşalım ama yok bu mantık tutmaz diyorsan pazarda kollu tartı kullanan görürsen sakın gitme oraya, çünkü tam bu prensipte çalışıyor o alet.

Alet çalışabilir bile olsa senin değerlerle olmaz. Çok temelde patlıyor gibi senin hesap.

Bu arada tebrik ederim pendulum zor iştir, kimse oturup modellemeye kolay kolay uğraşmaz. Dolayısıyla iddianı gerçek anlamda çürütmeye çalışmaz. Tam ben iddia ederim değer sallarım, işi bilen hesaplamanın zorluğunu bilir uğraşmaz konseptli makina.

Çok hafiften doğru kütlelerle yapılırsa bunun double pendulum gibi çalışma imkanı var gibi geldi bana, o durumda zaten alet kaotik oluyor, kaos teorinin en temel örneği elde ediliyor. Muhteşem modelleseniz ve başlangıç koşullarını çok çok hafif değiştirirseniz sonuç inanılmaz değişebilir(sonuçtan kasıt izlenen trajectory gibi düşünebiliriz) ama zaten muhteşem modellenemez. Neyse bu tam anlamıyla asla double pendulum a dönüşemez çünkü soldaki kütlenin hareketi kısıtlanıyor her iki çizimde de.

Neyse sözün özü bir kütle hesabı verdin statik olarak bile soldaki ağırlık kafayı kaldıramadı. Kütlelerin yanlış gibi, düzelt tekrar bakalım ama zaten pendulumun olması işi zorlaştırıyor o kadar zaman yatırımı yapılmaz. Comsol da vs modellenir bu ama orada da yok kütle tune edelim e falan girilecek üstüne bi de comsol petrol lobisinin deme potansiyelin var. Mekanizmanın adıyla akademik makale bakmak lazım bazen böyle şeyleri çözenler oluyor.

@Gokrtl eğer yaptığın çalışmazsa ya becereksizlikle suçlanırsın ya da petrol lobisinin adamı olmakla. Umarım petrol lobisinin adamı olursun, petrol lobisinin adamları zengin oluyor sanırım. Fark ettiysen başta ev ortamında olmuyordu ağırlıklar vs, sonra bir anda olabilir hatta iki tarafından enerji çıkarılır oldu. Naısl oldu bu işin hesabı kitabı ne?

@Gokrtl eğer yaptığın çalışmazsa ya becereksizlikle suçlanırsın ya da petrol lobisinin adamı olmakla. Umarım petrol lobisinin adamı olursun, petrol lobisinin adamları zengin oluyor sanırım. Fark ettiysen başta ev ortamında olmuyordu ağırlıklar vs, sonra bir anda olabilir hatta iki tarafından enerji çıkarılır oldu. Naısl oldu bu işin hesabı kitabı ne?
Beni bilen bilir. Bilmeyende ne derse desin umurumda olmaz. Çalışır yada çalışmaz gibi bir iddiam da yok. Yapacağım çalışmazsa ayhan üzülür, çalışırsa forumun geri kalanı üzülür. Benim hiç bir kazancım yok. Sadece çıkacak sonucu tarafsız olarak paylaşacağım.

Bu mekanik osilatörün, sadece hava ve yataklama/askı sürtümesi gözönünde bulundurulsa bile çalışmayacağı belli. Bırak over unity ( > 100% ) sağlamayı, unity ( = 100%) bile sağlayamaz.

Ama gene de şunun simulasyonunu Ansys/Comsol ile yapıp çalıştırmak isterim. Varsın birileri beni petrol lobisi elemanı ilan etsin :D

Bu mekanik osilatörün, sadece hava ve yataklama/askı sürtümesi gözönünde bulundurulsa bile çalışmayacağı belli. Bırak over unity ( > 100% ) sağlamayı, unity ( = 100%) bile sağlayamaz.

Ama gene de şunun simulasyonunu Ansys/Comsol ile yapıp çalıştırmak isterim. Varsın birileri beni petrol lobisi elemanı ilan etsin :D
Hiç double oscillator yapmadım ama single için ya da başka sistemler için bu işi matlab da yaptım bunun içindr denenebilir. Comsol da ya da başka multifizik simulasyon da(aslında düşününce bu matlabda da olacal çünkü çarpışmayı düşünmemiştim o öneriyi yaparken) o alttaki kütleye çarpma olayı biraz süreci karıştıracak.

Hiç double oscillator yapmadım ama single için ya da başka sistemler için bu işi matlab da yaptım bunun içindr denenebilir. Comsol da ya da başka multifizik simulasyon da(aslında düşününce bu matlabda da olacal çünkü çarpışmayı düşünmemiştim o öneriyi yaparken) o alttaki kütleye çarpma olayı biraz süreci karıştıracak.

Matlab'in böyle bir mekanik simulatörü olduğunu bilmiyordum :oops: İnceleyeyim ...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,278
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back