Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Matlab'in böyle bir mekanik simulatörü olduğunu bilmiyordum :oops: İnceleyeyim ...
Denklemleri yazmanız lazım tabi mekanik simulator değil de diff denk solveri. Ama simulink/simscape de direkt modellenedebiliyor sistem ama nasıl yapılıyor bilmiyorum hiç denemedim, basit bir mass spring damper denenebilir

Gördüğüm kadarıyla forumda herkes seni bunu yapman için destekliyor. :)

Birkaç yıl önce Ansys Electromagnetics'i kurcalamıştım. Çok ayrıntı var, youtube'da da öğretici birşeyler bulamadım.

Ama artık chatgpt efendi var, bir ara indirip bir "hello world" yapayım bakalım :)

Birkaç yıl önce Ansys Electromagnetics'i kurcalamıştım. Çok ayrıntı var, youtube'da da öğretici birşeyler bulamadım.

Ama artık chatgpt efendi var, bir ara indirip bir "hello world" yapayım bakalım :)
ChatGPT muhteşem bir yardımcı.

Tabii, günün sonunda onca zamanı israf ettikten sonra kendini bilgisayarla çekişirken bulmak istersen... :)

@ayhanarican Bir kilowattlık devri daim makinesi yaparsan 500.000 tl vereceğim? Ama testleri geçerse veririm. :) Daha önceki 2018 yılındaki teklifim 10.000tl idi.

Devridaim makinesi, kelimesi kelimesine alındığında kendi kendine sonsuza dek çalışan makineleri tanımlar. Ancak daha geniş tanımı, enerji girişinden daha fazla enerji çıkışı sağlayan sistemleri kapsar.

Tanıma dikkat edilirse, makinanın iş yapması lazım ve ürettiği enerjiden daha az enerji tüketiyor olması lazım. Yoksa sonsuz hareketi devir daim makinası olarak kabul edersek, uzayda sonsuz tane devir daim makinası var. Gezegenin etrafında dairesel bir yörüngeye sahip uydular var ve bunlar milyarlarca yıldır dönüyorlar. Veya voyager uydusu 50 yıldır bizden uzaklaşıyor. O zaman bunların her birisi birer devir daim makinası olur. Ama bunlar devir daim makinası değil, çünkü fizikteki anlamıyla bir "iş" yapmıyorlar.

Bu işe ne oldu? Adam dolandırıcı olsa çoktan göstere göstere itin kulağına sokulmuştu ama ses seda da yok

Bu işe ne oldu? Adam dolandırıcı olsa çoktan göstere göstere itin kulağına sokulmuştu ama ses seda da yok
Başlangıçta çekiçle vurup bir pimi çıkartıyor sanki.
Bu yay benzeri depolanmış enerji olabilir. İçinide tam açmıyor.
çalıştırıldığı sürede kısa.

videonun devamında açıyor hatta parçaları proflara verip inceletiyor.
Ben göremedim sadece mıknatısları söktü.
Kapak tarafı ile mili çıkarmadı.
Mıknatısların iten tarafları karşılıklı getirerek sırayla vida şeklinde dizilirse kurulduğu zaman yay gibi enerji depolar.
Deviri artırmak için dişli düzenek lazım. Birde deviri sabit tutmak için devir düzengeci.
4-5 dakika çalıştımak için kaç dişli koymak gerekiyor onu hesaplamak lazım.
Başka yöntemde olabilir. Benim aklıma gelen bu.

Son düzenleme:
Ben göremedim sadece mıknatısları söktü.
Kapak tarafı ile mili çıkarmadı.
Mıknatısların iten tarafları karşılıklı getirerek sırayla vida şeklinde dizilirse kurulduğu zaman yay gibi enerji depolar.
Deviri artırmak için dişli düzenek lazım. Birde deviri sabit tutmak için devir düzengeci.
4-5 dakika çalıştımak için kaç dişli koymak gerekiyor onu hesaplamak lazım.
Başka yöntemde olabilir. Benim aklıma gelen bu.
cihazın gerçek olduğunu varsayarsak pervane, sistem stabilitesini sağlayan ve devri dengeleyen bir yük olabilir hatta çalışması için şart ta olabilir (smps çıkışındaki parazit yük gibi)

cihazın gerçek olduğunu varsayarsak pervane, sistem stabilitesini sağlayan ve devri dengeleyen bir yük olabilir hatta çalışması için şart ta olabilir (smps çıkışındaki parazit yük gibi)
Merkezkaç kuvvet ile açılması lazım kanatların. Eski kurmalı müzik kutularında devir öyle sabit tutuluyordu.

Muammer yıldızın kurduğu şirket (hmsb) şu aralar ghost durumunda ama o zamanlar manyetik jeneratör ürünü olarak kiralama seçeneği vardı sitesinde, hatırlıyorum.

Hileyi sırf motorun içinde aramayın. Masada da hile olabilir. Yürüyen bir manyetik alan yaratılıyorsa masa yüzeyinde, rotorda da sabit mıknatıslar varsa, bir pervaneyi döndürecek kadar enerji elde edilebilir.

Hileyi sırf motorun içinde aramayın. Masada da hile olabilir. Yürüyen bir manyetik alan yaratılıyorsa masa yüzeyinde, rotorda da sabit mıknatıslar varsa, bir pervaneyi döndürecek kadar enerji elde edilebilir.
her şey mümkün ama sunum yapmaya gittikleri üniversite konferans salonunda bunu yapmak pek olası gelmiyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,278
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back