Fakat elimizde birinci ağızlardan bilgiler var. O bilgiler ışığında orada lastik falan kullanıp sulandırmadan net bir proje ortaya koyacağız yoksa zaten aynısını yapmaya çalışsak o boyda bir sistem için başarılı olamayız.Bu videoyu izledim şimdi. Sanırım sarkacın altında da bir bobin var. Ona doğru giden bir kablo var.
İyi niyetli düşünürsek öndeki bobin arkadaki bobini besleyip sarkacı sürekli hareket halinde tutuyor.
Kötü niyetle düşünürsek karanlıkta göremediğimiz bir yerden sarkacın altındaki bobin haricen besleniyor. O da sürekli öndeki bobini besleyerek ledleri yakıyor.
Yapınca doğrusunu göreceğiz artık.
Yani hocam %918 olmasın %100.1 olsun boşta çalışmasına yeterli .O kadar küçük olursa enerji dengesini ayarlayamayız. Hepten çöp olur. Biraz masayı dolduracak bir şey olması lazım.
En azından çalışırken bir led bile olsa yakarız, o kadar da değil! En azından bir iş yapsın, gece lambası yaptık deriz.Yani hocam %918 olasın %100.1 olsun boşta çalışmasına yeterli .
Ledler 50 ma ile bile yanıyor.En azından çalışırken bir led bile olsa yakarız, o kadar da değil! En azından bir iş yapsın, gece lambası yaptık deriz.![]()
Aynen ben de aynı fikirdeyim.Bak butterfly mantıklı bir yorum yaptı. Önce sistemi durmadan çalışacak şekilde tasarlayalım. Sonra altına alternatör, bobin filan koyarız.
Alüminyumun kalitesine göre olabilir. Sen daha iyi bilirsin ben metal reyonuna biraz bakmıştım. Oradan seçilebilir.Bu arada çelik yerine alüminyum olmaz mı? Çeliği işleyecek malzeme yok bende. Alüminyum da 10kg taşır diye düşünüyorum.
Hakkında çok detaylı bilgi vermediler. Bir metale lazer yansıtılarak çalışıyormuş bir videosunu gördüm fakat hakkında bilgi yok. Belki o metal nitinoldür. Yakında bu projeyi de anlatırım. Nitinol'ün mucizesi... Çok düşük bir ısı alınca bile çok büyük mekanik kuvvet üretebiliyor.Erke dönergecini de unutmayalım listede göremedim.
Elbette öyle ama en azından bu nitinolün aldığı ısıdan daha çok enerji içeren mekanik kuvvet oluşturabildiğini duymuştum ve hatta Quora'da bir mucit ile tartışma olanağı buldum. Enerji bir alternatöre aktarılırsa oradan indüksiyon ısıtıcı ile sıcak su kabı geri beslenebilir ve bu da denemek istediğim projelerden biri, belki daha sonra yapabiliriz. Elbette düzgün bir proje için çok sayıda tel kullanmak gerekiyor ve kabı da yalıtımlı bir haznede tutmak gerekebilir.Elinde sicak su ya da buz ile dolu tencere var ve bununla enerji uretiyorsan bu free enerji olmaz.
Su oda sicakligina geldiginde enerji uretimi de durur.