DC sinyal okuyan devre nasıl AC sinyali de okur

merhaba

dc volt ve akım okuduğum bir devrem var. bu devreye birkaç ekleme yaparak ac voltajı ve akımı da okur hale getirmek istiyorum. devre kartını baştan yapamam. ama programı ile oynayabilirim. devre şemasını paylaşıyorum.

offset ekleme gibi şeyler gördüm fakat nasıl gerçeklerim bilmiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz?

akım okuma kısmındaki I+ girişi boşta. orayı kullanmıyorum. hiçbir şey bağlanmıyor.
volt okuma kısmındaki V+ sinyalini de lmv358'den geçirip çipe götürdüm. lmv358'in beslemesi +5v ve -5v. gnd bağladığımda tam 0'a düşmüyordu. o yuzden -5v bağlamıştım.

1760943193300.png

Simetrik beslemen varmış zaten, simulasyonda denesene ac büyüklük girip. Sorun çıkıyor mu, hangi sorun çıkıyor ona göre modifiye edilir

MCU daki ADC girişine giren sinyale DC offset eklemen lazim yani her zaman pozitif olmasını sağlaman lazım. Opamp adder diye aratabilirsin

Aslında sadece gerilim bölücü ile dahi ofset eklenebilir. Ama işte yükleme durumları nedir ona göre de değerlendirmek lazım. opamp adder devresi, gerilim bölücü ile ofset ekler, sonra da yükleme olmaması için çıkışa bir opamp buffer koyar.

Forum istatistikleri

Konular
8,420
Üyeler
3,331
Son üye
Rinvalenor

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back