ARIYORUM Basit Vinç ve Şaryo

Kapının altında bir kanal var, zemine de o kanala giren bir dil monte ettim.
O zaman kapıyı sadece üst kanal taşımıyor. Bu durumda hasta taşıyıcı kanal için bu durumu gözönüne almak gerekir diye düşünüyorum

Kapının alt kanalı, kapı itildiğinde kırılmasın diye. Taşıma özelliği yoktur.
-
Şöyle bir gelişme oldu. Firmasında raydan olduğunu söylemiştim. Ama satıcı ısrarla bu ona uymaz diyordu. Katalogları tekrar elden geçirdim. Dediği doğru gibi. Örnek aldığım profil bir sonraki model için gibi.

Benim modelin kataloğunda şarj istasyonunun bir yayını vs takarken şöyle bir profil gösteriyor. Zannedersem benim için gereken profil bu. Çünkü dönüşler var vs. Üst alan o yüzden açılı gibi. Sanırım şu kablo taşıma kanalının 40'lığı kg olarak uygunsa olur gibi..

1762978965669.png

Yani bana gereken şöyle bir şey

1762980138231.png

Son düzenleme:
Hazır dönen rayları da sağlıyorlarsa büktürmekle de uğraşmayacaksın demektir. Muhtazam bir şekilde bükülmüş olarak gelecek ve bu da arabanın çok az bir zorlama ile dönebileceği anlamına geliyor.
Yok ellerinde yokmuş bu model için ray. O mesajını ellerinde rayın bana uyduğunu düşündüğüm için yazmıştım. Üstelik ellerinde ray içinde ses yok. Muhtemelen ellerinde stok yok

Ben yine kablo taşıma rayının 3mm olan 40'lığına döndüm. Çok beziyor. KG olarak ne kadar taşıyacağını bilsek?

C45050 eklentisine bak

Bir de şöyle bir detay da görülüyor: Üreticinin raylarında, yan tarafta ya bir sacın girebileceği veya çelik bir telin girebileceği bir kanal var. Bunun da amacı herhalde profilleri uç uca birbirleri ile hizalamak. Yani rayları hazır aldığın zaman, şimdiden ön göremediğin bir sürü sürprizden de kendini korumuş olacaksın :)

Şöyle bir opsiyon da var: Kanal ve içinde giden tekerlekli sistem yerine, mesel 10 mm çapında yuvarlak kesitli çelik çubukları da ray olarak kullanabilirsin. Bunları bükmek de sorun olmaz. İstediğin şekilde ray elde ettikten sonra, çubukları tavana asacaksın, ama askı yeri çubuğun alt tarafı olacak. Bir kasnak tekerlek de 10 mm çubuğun üst tarafında ileri geri gidecek.

Hazır dönen rayları da sağlıyorlarsa büktürmekle de uğraşmayacaksın demektir. Muhtazam bir şekilde bükülmüş olarak gelecek ve bu da arabanın çok az bir zorlama ile dönebileceği anlamına geliyor.
Ellerinde yok abi. Olsa hiç uğraşmayacağım. Kaç para olsa alacağım.

Şimdi şu 40x40 kablo taşıma rayının çizimini bulabilidim. Ama kg bilgisi yine yok.
1762982677932.png

Bir de şöyle güneş panelleri için C profil yapan yer buldum.İstediğin ölçüde 5mm'e kadar yapıyor. Ama sanırım ellerinde olmadığından az sayıda yapmazlar.

https://www.cprofil.com.tr/wp-content/uploads/2021/03/TeknikDetay_C_Profil.pdf

Günün sonunda benim makineyi sanki 80'lik NPI profile uyarlacağım gibi ama yükseklik işi kurtarmayacak.

Bu arada almanlar şöyle güzel bir şey yapmış.

Bir de normal profillere bakmak geldi aklıma. Metal olarak şöyle C profil varmış. Hemde 3mm
60x40 olan olabilir gibi. Çizimlerine bakacağım. 3mm rahat kaldırır.

1762984513393.png

Ekler

• 40x40-mm-c-profil-c-kornis-c-ray.png
    40x40-mm-c-profil-c-kornis-c-ray.png
    91.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Allah acil şifalar nasip etsin.
Birde cam balkonlarda kullanılan profillere mi baksan?
Cam balkonlarda kullanılan camlarında ağırlığı hatırı sayılır ağırlıkta. Alttan 2 üsten 2 rulman ile tahminen 40-50 kg yükü rahatlıkla taşıyor. Rulman sayısı artırılarak taşıma kapasitesi artırılabilir.
Aşağıdakileri bir incele belki farklı fikirler verebilir.

Burada görseller ve bazı profillerin rulman adedine bağlı 80-120-200 kg gibi taşıma kapasiteleri verilmiş

Bu sistem ile profili bükmeye gerek kalmadan istediğin açıda ağız ağıza getirdiğin profillerin kanalı içerisinde takılmadan dönüş hareketi yapılabilir.
asas-baza-profil-1024x724.png

Bu tarz uygulamalar çevrede çokça mevcut. O kadar çok camı sadece havaya asarak taşıyabilen sistemler var. Bence bu tarz profiller hastayı da rahatlıkla taşıyabilir.
cam-balkon.jpg

Bu aşağıdaki videoda dönüşün ne kadar rahat gerçekleştiğini bir inceleyin.

Sizin mekanizma bu yapıya rahat dönebilir diye düşünüyorum.

Kablo taşıma rayı taşımaz dediler. Tekrar ölçü çıkardım. Şimdi C şelkindeki gibi 50x50 3mm proffilde kanal açarsam bu ilerler gibi. Orjinalindeki eğim bence birazda aluminyum kalınlaşsın diye yapışlmış.

Ben 50x50 profile kanal açsam bu düzgün bir şekilde büktürülebilir mi? (C gibi)

1763029144865.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,527
Üyeler
3,381
Son üye
mehmetulukaya

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back