Şofben için sigorta B tipi mi C tipi mi olmalı?

7.5 kW şofben için 4 mm2 kablo önerdiniz, benim bahçedeki 21 kW şofbende ben 6 mm2 kullanmıştım. Huylandırdınız şimdi beni ...

7.5 kW şofben için 4 mm2 kablo önerdiniz, benim bahçedeki 21 kW şofbende ben 6 mm2 kullanmıştım. Huylandırdınız şimdi beni ...

Hayırlı olsun.
Marka model çeşiti
Kablo metre mesafesi .
Havai yeraltı boru vs gibi etkenler .
Kablo cinsi.

Firmaları beyanları

Kitapciginda yazıyordur diye düşünüyorum .
21 kW / 3 faz = 7 kW
Screenshot_20251124_120027_Chrome.jpg
Linkteki firmanın ortalama değerleri.

Son düzenleme:
Gücünden tam olarak emin değilim, bakayım.

Benim tesisatta bazı avantajlar/dezavantajlar var. Avantajlar, mesafe fazla değil, 8 m gibi. Ayrıca kablo, bir kablo kanalında değil, çatı arasında serbest olarak serili durumda.

Ama dezavantaj da şu: Yazın çatı arası 50 derece veya daha fazla olabiliyor. Neyseki şofben sadece kısa süreler için çalışıyor.

Gücünden tam olarak emin değilim, bakayım.

Benim tesisatta bazı avantajlar/dezavantajlar var. Avantajlar, mesafe fazla değil, 8 m gibi. Ayrıca kablo, bir kablo kanalında değil, çatı arasında serbest olarak serili durumda.

Ama dezavantaj da şu: Yazın çatı arası 50 derece veya daha fazla olabiliyor. Neyseki şofben sadece kısa süreler için çalışıyor.

Yazın çatı arası 50 derece veya daha fazla olabiliyor.

? sistem yapılıp yazin ısıtıcıya gerek kalmaz .

Sorun yok hocam. Benim evde de 21 kW Siemens anı Su ısıtıcı var. 6mm2 kablo. Doğalgaz öncesi dönemlerde yıllarca sorunsuz kullandım. Hala da bağlı.

çift kutuplu ve tek kutuplu olmak üzere 2 çeşit sigorta var. hangisini önerirsiniz şofben için? çift kutup takmaya gerek varmı?

45285 eklentisine bak45286 eklentisine bak
@kocamanusta
Kutup+Nötr kesmeli sigorta Otomasyon, plc gibi elektronik devrelerde nötr'den gelebilecek gerilimlerden korunma, diğer devrelerde nötr-toprak arası kacaklarda arıza takip ve tesbitini kolaylaştırma adına yararlıdır .
Yeri gelmişken bir açıklama yapmakta yarar var. Bir kutuplu sigorta 1 faz girişi, 2 kutuplu sigorta 2 faz girişi, 3 kutuplu sigorta 3 faz girişi olan sigorta demektir.
Yukarıda bahse konu sigorta "Nötr kesmeli sigorta" olarak adlandırılip faz sayısına göre"1-2-3 kutup + Nötr" sigorta olarak ifade edilir. Koruma ozelliği faz devresi için olup nötr üzerinde herhangi bir koruma yoktur.

Forum istatistikleri

Konular
8,579
Üyeler
3,407
Son üye
Ramazan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back