PCB kalay kaplama

bu videodaki karışımlar ne olabilir, sıvı zamanla bozulmasın diye mi ikiye ayırmış acaba ?
bu yöntemle malzeme çok daha efektif kullanılıyor gibi.

Büyük ihtimalle bir solüsyon kalay klorür ve asit, diğer solüsyon ise tiyoüre. Bu solüsyonlar üzerinde bir süre çalışmıştım farklı kimyasallar kullandım, yapabildiğim en uygun solüsyonun raf ömrü 1 ay civarıydı, en sonunda bende buradaki gibi iki farklı solüsyon yapıp gerektiğinde ihtiyaç kadar karıştırıp kaplama yapıyordum

Büyük ihtimalle bir solüsyon kalay klorür ve asit, diğer solüsyon ise tiyoüre. Bu solüsyonlar üzerinde bir süre çalışmıştım farklı kimyasallar kullandım, yapabildiğim en uygun solüsyonun raf ömrü 1 ay civarıydı, en sonunda bende buradaki gibi iki farklı solüsyon yapıp gerektiğinde ihtiyaç kadar karıştırıp kaplama yapıyordum
malzemelerden biri jel kıvamında bunu nasıl sağlamış veya neden gerek duymuş olabilir ?

Son düzenleme:
Bugün daha önce yapmış olduğum karışım ile deneme yaptım, kaplama hiç iyi olmadı. Artık karışım mı bayatladı, ne oldu bilmiyorum. Yeni karışım hazırladım sonuç başarılı oldu. İlk mesaj, nihai kullandığım ve işe yarayan oranlarla güncellendi.

2016 da konu olmuş.

Şöyle yazmışım :

Kod:
Kalay kaplamak isteyenler için :

SIVI KALAY - Liquid tin

1- 15 gr kalay klorür ( stannous chloride )
   200cc ~~40°- 50° DİSTİLE SU'da çöz
   (200cc = 1 su bardağı).
   (kalay klorür 100gr~~20TL)

2- 10 cc derişik sülfirik asit (yavaşca) ilave
   ( litresi ~~20TL ~~ 1.8kg )

3- 40-60 gr tiyoüre ( thiourea )
   ( önce pelteleşir-beyaz çökelek , karıştırın eriyecek
     fazlası dibe çöker ,
     atmayın kullanacağınızda çalkalayıp devam edin)
   ( kg ~~ 20TL )

4- latex eldiven - enjektör - havadar mekan
   karıştıracak plastik çubuk + kap vs..

Kullanım sonrası cam kaba koyun sıkıca kapatın
Ya koyu renkli ya da AL folyoya sarılı..

Karışımı " ılık " kullanın
Mesela sıcak su dolu kapta bekleterek

Kimyasalları almak için eren kimya emir kimya balmumcu kimya .. hesaplı yerler.
İnternetten satışları var.

Kimyasal işlemler yaparken distile suyunuz yok ise çok iyi filtre edilmiş çeşme suyu kullanabilirsiniz .
Yoksa çeşmeden uzak durun !

Uzun süre dayanmaması belki de bu yüzdendir.
Yukarıdaki formül 2 yıl kadar dayanıyor.

O foruma üye olmuştum, güzel içerikler var.

Aslında saf su var elimde, ama orijinal tarifte çeşme suyu deyince ben de öyle yapmıştım. Azar azar yapıp kullanmak benim için daha iyi. Maksimum etki için :)

..Azar azar yapıp kullanmak benim için daha iyi. Maksimum etki için :)
En iyisi.
İlginç bir kimya , hızlıca ince kalay kaplanıyor ve sonra ne kadar beklense de değişiklik olmuyor , demek ki kalay bakırı seviyor kendini sevmiyor.
Daha iyi , karışımdaki kalay miktarı çabukça tükenmez , malum kalay çook para.
En az 5-6 yıl kalay koruyucu olarak duruyor ve hala kolay lehim yapılabiliyor , belki daha uzun dayanıyor gözlemlediğim bu kadar.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,649
Üyeler
3,445
Son üye
pythonworks

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back