Aynn ustad dediginz gibi bi yandan yuke zorluyorum bi yandan S-T fazi olcum yaptigim yaklasik 8 a yani matkp en dusuk devir bu hali dahada artirinca voltaj yukselir amper dd dolasiysa artar , 10 ila 12a desek ortalama toplqm r,s,t 30a takabul ediyor. Zaten amacimda buydu . Ruzgar turbin belki konuma illre gore uretim yariya dusebilir.yaklasik 250-300devir arasi 24v Akuyu herhalukarda sarj eder .Olursa Su turbin olarak normal akarsuda kullnilsa yaklasik 350 ila 450 devirde 48v aku sistemini sarj eder. Ilerde bahce tarzi yer alirsm her ikisi hangisi musaiit olurda onda kullanirm .
Burda amacim Maliyet hesabi cok dusur meye calistim. Norml 2 ve ya 3 kw motr alinsa hurda si kilo 25 ,30 lira bi motr 10 kilo civari nerdn baksn 3bin lira , sargi lar degscek , rotor taslanack , neodyum miklats alinck , ekstra yapistiricisi, 3 kilo ya yakn emayeli saf bakir tel , vernik ,izalasyon yalitkn ,sivi conta derken bobinaj sardirmasi 3 bin 5 bin arasi ,tornaci 500 , miklatis tanesi 500 ,1bin tl arasi 10 ,15 tane gider. yapistrici - kargo 1 bin lira boyasi , kablo vs. toplam 15 bin geciyor. daha digerleri haric , su an bunu bitms seklde kant,direk vs. 40,50 bin satiyorlr ikinci el olark ,bakalm burdaki arkadslara tavsiye , oneri,birikim calismamj paylasms oldm , bilmiyn ler icin fayda saglmaya calstm . Bakalim universal turbin sarj cihazi yaptm isallh onuda iler ki zamnda paylasirim .