Ruzgar turbin yapimi

isocan

Yeni Üye
Merhabalar elimde olan panasonic 1.5kw etiketnde yaziyordu, kendim kalin bakir tel den 60spir sardim 3 fa,zli 12 oyuklu orjinal miklatsli faz basi ac 8amperi gordum gayet verim li ilerde olursa bahcemde direk ustune montaj yapip kullqnirm kendi turbinimj yapms oldum tesekkurlr
1000034109.jpg
1000034109.jpg
1000028066.jpg
1000025749.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar elimde olan panasonic 1.5kw etiketnde yaziyordu, kendim kalin bakir tel den 60spir sardim 3 fa,zli 12 oyuklu orjinal miklatsli faz basi ac 8amperi gordum gayet verim li ilerde olursa bahcemde direk ustune montaj yapip kullqnirm kendi turbinimj yapms oldum tesekkurlr 45732 eklentisine bak
Saniyede kaç devirde 8 amper veriyor? Yük uçlarında voltajda önemli?
Kısa devre yapıp mı ölçtün?

Ayn resistans taktim 3 faz tek tek olcup matkap en dusuk devirde uzun sure cevirdim isinma vs. Olmadi .

Sadece üç kablo mu çıkıyor bundan yoksa nötr kablosu da var mı¿

Evet hocm 3 faz zaten bu tip motr lar ayni ruzgar turbin mevcut gunumzde olan simens gibi kaliteli , amperi iyi bassin diye kalin tel sardim miklatisi cok cok yuksk tozda kuvettli .

Merhabalar elimde olan panasonic 1.5kw etiketnde yaziyordu, kendim kalin bakir tel den 60spir sardim 3 fa,zli 12 oyuklu orjinal miklatsli faz basi ac 8amperi gordum gayet verim li ilerde olursa bahcemde direk ustune montaj yapip kullqnirm kendi turbinimj yapms oldum tesekkurlr 45732 eklentisine bak45732 eklentisine bak45736 eklentisine bak45737 eklentisine bak
Rotora yerleştirdiğin mıknatısların yandan görünüşünü çizebilir misin?
Etraflarında kalın yalıtkan boşluk yoksa kutupları rotor sacları üzerinden kısa devre olur.

Hocam dedim ya kendi orjinal ben bi sey yapistrmadim , kendi nfed magnetleri resim yukledim ordn bakarsnz rotor uznlk yaklasik 7.5cm yalitkn vs. Hepsini koydm 3 kat vernik cektim cikiş kablo larida hatta hes kablo kullandim

Hocam dedim ya kendi orjinal ben bi sey yapistrmadim , kendi nfed magnetleri resim yukledim ordn bakarsnz rotor uznlk yaklasik 7.5cm yalitkn vs. Hepsini koydm 3 kat vernik cektim cikiş kablo larida hatta hes kablo kullandim

Ayn resistans taktim 3 faz tek tek olcup matkap en dusuk devirde uzun sure cevirdim isinma vs. Olmadi .
Tamam o zaman.
Sarım sayısı ile tel çapı orjinali ile aynı olsaydı iyi olurdu.
Rezistans bağlı iken hem rezistansdan geçen akımı hemde uçlarındaki voltajı ölçmen gerekiyor.
Teste sokman lazım yani. :)
Devir sayısı ile uçları kısa devre iken durgun halden dönmeye başladığı andaki torkda önemli.
Kalkış torku yüksek olursa pervane boyutları aşırı büyük olur. :)

Once ki bi alt tel capi yakn normel resistans takip eski ihlas isitci sobayi matkpla son ayarinda denedim 150v gordu tellr isndi, motpr kasnak yardimiyla olsaydi yakardi , oncedn rpm cihazim vardi oda sonradn bozuldu 3ph cikis kopru diyotla 200-300 devir de parelel far ampulu toplm 8 adet gayet guzel aydinltti. 3 pervaneyle 24v 200a aku yu sarj eder .normel 5 kantli flah hazirlarim veya satin alirm ruzgr duruma gore eklerim .

öncelikle tebrik ederim. yanlış hesap bağdat'tan bile olsa döner derler. bu tür işlere zombi tasarım diyoruz. detay vermediğiniz için anlaşılması ve başkaları tarafından uygulanması pek kolay olmayan işler.

Saolun hocam o motorun hesabinj yapamayan bir cok bobinajciya goturdum yogurt kovasiyla tasidim , hani derler ya her yigidim yogurt yeyisi vardir. Velasil kelam 12 ,13 tane bobinaj usta si gezdim si, z 9 u gezip pes edersnz ,hepside olmaz,uretmz vs. dedi , kimisi ugrasamam , kimisi kumpasla olcup motor kapagini hizlica kapatip pat.olmaz deyip gondrdi. Hani daha cok anlatirim neyse enson eve getrdim oturdum kucagimda sardim .bira,z you tube hoca derslerine , biraz arastrma derkn..şunuda soylim ogrenciyken meslek lisesnde tenefuste millet saga sola , ben motr bolumune kacip giderdm ,orda dinamo bakardm nedir, nasil yapilms vs. Keske ogretenim olsa idi.sen simdi dersn ayranin yok icmeye yukrda konuda yazdm oyuk vs. , ufakli , kucuk tipli 10 yakin cesitli uretc sattim turkiy e geneli bi dqh dukkan lar n onu nden gecmedm gecmmde . Demem o ki.omrum de hayatmda motor sarmis insan deilim ogrendm O isin usdasi oldm .

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,673
Üyeler
3,466
Son üye
isaayan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back