Taçsız Kral Pele
Aktif Üye
Off videoya gel, popçular dışarı! Popçular dışarı!
Off videoya gel, popçular dışarı! Popçular dışarı!
notasyon nasıl yapılır bilmiyorum. kendi oluşturduğum değer olan [imath]0.\overline{0}1[/imath] 'in tanımını az önce yaptım. tekrar okuyun mantıklı gelecektir.Buna doğru veya yanlış diyebilmemiz için önce ne olduğunu anlamamız lazım. Günümüz matematiğinde [imath]0.\overline{0}1[/imath] diye bir notasyon yoktur. Yeni notasyon geliştirdiysen, notasyonun tanımını da yapman lazım.
Go out! Yanlis konu.notasyon nasıl yapılır bilmiyorum. kendi oluşturduğum değer olan [imath]0.\overline{0}1[/imath] 'in tanımını az önce yaptım. tekrar okuyun mantıklı gelecektir.
neden konuyu dağıtmaya çalışıyoruzGo out! Yanlis konu.
Biz dagittik zaten. Burasi artik bizim. Kendine yeni konu bul.neden konuyu dağıtmaya çalışıyoruz
işte benim denklemlerimde sonsuzluğa yer yok. "n" kadar devredeni olan devirli sayılar var ve son basamağı bilinebiliyor. ve sonuçlar doğru çıkıyor.Biz dagittik zaten. Burasi artik bizim. Kendine yeni konu bul.
Saka bir yana da ilginc bir durum. Ama mantik olarak sonsuza kadar tekrar eden bir sayinin sonuna bir rakam getirilemez. Bu durumda sonsuz olmaz zaten.
işte benim denklemlerimde sonsuzluğa yer yok. "n" kadar devredeni olan devirli sayılar var ve son basamağı bilinebiliyor. ve sonuçlar doğru çıkıyor.
Sonsuz bir sayıyı 10 ile çarparsanız yine sonsuz elde edersiniz gibi düşünebilirsiniz. Çok doğru bir başlangıç olmadı örnek de öyle olacak ama sadece örnek olsun diye veriyorum. Klasik bir hikaye vardır her satranç karesine öncekinin 2 katı kadar buğday tanesi isterim diye, 2^n sayısını düşünün. n i çok büyük yapın mesela 1 milyar, 2^n sayısı şu anda inanılmaz ötesi büyük(hala sonsuz değil ama aşırı büyük bir sayı) o kadar büyük ki bu kadar buğday tanesi büyük ihtimalle yok, 10 ile çarpılmış hali daha büyük bir sayı ama ama zaten çarpılmamış hali de inanılmaz büyüktü ve bir anlam ifade etmiyordu. Bilmiyorum anlatabildim mi ama sonsuz artık anlam yüklenemeyecek kadar büyüktür.yapay zekaya sordum. o da sonsuz bir sayıyı 10 ile çarpmanım tutarsız olduğunu söylüyor. tabi bir kanıt değil ama destekleyici.
Ali Nesin'e inanmıyorsun chatgpt'ye mi inanıyorsun .yapay zekaya sordum. o da sonsuz bir sayıyı 10 ile çarpmanım tutarsız olduğunu söylüyor. tabi bir kanıt değil ama destekleyici.
siz insanların alhak, zeka ya da beklenti bekçisimisiniz işinize bakınız...Cümlenizde hata yok .Beklentilerinizde yanlışlıklar var.
@asicocuk34 benim mesajımın sizinle ilgisi yok
iyice bir hesaplama yapınca 1=0.9999.. olduğununa emin oldum. haklısınız bir sorunu çözmeye çalışırken başka bir sorunun çözümüne denk geldim.düşüncelerimi paylaşamkta biraz aceleci davramdım ama güzel bir beyin fırtınası oldu.İyi de itiraz edip yanlış dediğiniz problem ile sizin problem aynı olmamış oluyor bu durumda.
Siz yeni bir problem tanımı yapıp ona cevap bulmuşsunuz. Yanlış çözüm dediğiniz cevap ise başka bir probleme ait.