100 V girişli trafo ölçümü

SUB ZERO

Aktif Üye
Ustalarım merhabalar. Fotosunu gönderdiğim 100 V giriş trafolu olan bir hoparlör. Çalışmıyor diye bir arkadaş getirdi. Fotoda trafonun siyah kırmızı 10 watt 100 v girişi kablosu. 195 ohm gösteriyor. Çıkış ise siyah mavi 8 ohm yazıyor ama 2.2 ohm gösteriyor. Çıkış sargı kısa devre mi olmuş? Hoparlör 8 ohm gösteriyor o sağlam.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• FOTO TRAFO.jpeg
    FOTO TRAFO.jpeg
    125.6 KB · Görüntüleme: 129
kısa devre olduğunu sanmam. zaten o tarafta az bi sargı olacak. hoparlörü ayırıp trafonun girişlerine sırayla 50hz ac gerilim vererek test edebilirsin. dönüşüm oranını bilmiyorum ama çıkış tarafında çok daha az tutarlı voltaj alınırsa ve trafo ısınmıyorsa sağlamdır.

kısa devre olduğunu sanmam. zaten o tarafta az bi sargı olacak. hoparlörü ayırıp trafonun girişlerine sırayla 50hz ac gerilim vererek test edebilirsin. dönüşüm oranını bilmiyorum ama çıkış tarafında çok daha az tutarlı voltaj alınırsa ve trafo ısınmıyorsa sağlamdır.
Trafoda yazan 8 ohm ile 8 ohmluk hoparlör sürüleceği anlamı mı çıkıyor acaba?

Forum istatistikleri

Konular
7,740
Üyeler
3,124
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back