20W fiber 20W diyot dual kafa lazer

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
25,369
20W fiber 20W diyot dual kafa lazer! 20W fiber lazer ile neler yapılabilir?

1751792465000.png
 
fiber lazer galvo kafaya bağlı ise plastik üzerine yakmadan markalama yapılabilir. fakat fiyatına bakınca değmez gibi geldi. 30-40w endüstriyel fiber lazerler zaten 3000 usd civarı.

2W - 10W modeli robotistanda 90K -

düşüdüğüm gibi markalama kafası galvo kontrollü. bu 2w modelin metal-plastik vs markalama videosu.
ama gerçekte bu iş çok daha zor. ben en son yaptığım ürünün plastik kapaklarına markalarken 40w fiber end. bir cihaz kullandım.
ns olarak pulse ayarlanabiliyor, aynı zamanda pulse gücü ve tarama hızı da kontrollü. bu üç paramatre çok düzgün seçilmez ise
gene markalıyor ama silik çıkıyor ya da orayı yakıyor gene silik oluyor. 65ns, %65 güç gibi bir oranda en iyi markalamayı yakalamıştım.

 
Son düzenleme:
Dual kafanın şu faydası olabilir mi? Normalde malzeme türüne uygun dalgaboyu lazer gerekiyor. Bunda iki farklı kafa, iki farklı dalgaboyu olacak. Daha fazla malzeme işleme imkanı verir.
 
Dual kafanın şu faydası olabilir mi? Normalde malzeme türüne uygun dalgaboyu lazer gerekiyor. Bunda iki farklı kafa, iki farklı dalgaboyu olacak. Daha fazla malzeme işleme imkanı verir.
10w diyot lazer bu yakıcı deri, tahta vs üzerine markalıyor. daha derin markalama hatta kesme yapabilir.
2w fiber lazer bu yakmaktan çok kısa palsler ile yüzeydeki noktayı buharlaştırıyor. bu da plastik metal vs. markalama yapıyor.
videonun 45. saniyesinde açıklıyor.

teorik olarak 20w fiber lazer birkaç geçişte bakırı da kazıyabilir. pcb yapmak için kullanılabilir. makina biraz satsın nasıl olsa biri mutlaka bunu dener.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,946
Mesajlar
131,113
Üyeler
3,174
Son üye
Karahantasliyurt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top