240W SUPERVOOC Adaptör için USB Type-C multimetre test cihazı nereden bulunur?

prada

Üye
Katılım
16 Aralık 2022
Mesajlar
19
Yurt dışından Realme GT5 telefon ve yanında 240W SUPERVOOC şarj cihazı gelecek. Gerçekten 240W muhteşem bir değer ancak bazı şüphelerim var. Örneğin Redmi, Note 12 Pro Explorer modeli içinde 210W sunduğunu söylüyor ama bu değerlere çıkılamadığı bazı kaynaklar tarafında yazılıp çizildi. Ben bu yüzden 240W şarj adaptörünü test etmek ve tam anlamı ile gerçek değerlerini öğrenmek istiyorum. Hem direkt adaptör çıkışında hem de kabloyu taktıktan sonra kablodan ölçümler yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz? Bu akım için özel bir kablo ile geliyor. Adaptör Type-C çıkışlı 240 Watt değeri 20 Volt/12 Amper şeklinde veriyor. Epey bir ürün araştırdım 240 Watt değerini gören ve 20 Volt'dan çok daha yüksek Volt seviyelere çıkabilecek ürünler var ancak SUPERVOOC adaptörünün Amper aralığında değil(20 Volt/12 Amper lazım ama maksimum 6 Amper seviyesinde bulabildim) bu yüzden sağlıklı bir ölçüm yapılamayacağını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla bu tip portatif Type-C ölçüm cihazları için henüz bu iş için kapasitesi uygun değil ve 12 Amper yüksek geliyor. Bu durumda aklıma klasik Multimetre veya pensampermetre geliyor ancak bunlarla da Type-C çıkışında ne şekilde ölçüm yapılabileceği hususu var. Bu konuda ne yapabilirim, önerebileceğiniz neler var?



Bulduğum bazı ürünler Watt ve Voltaj olarak yeterli ancak akım seviyeleri az kalıyor:


240 Watt , 50 Volt , 6 Amper
type-c tester 3.png


240 Watt , 50 Volt , 6 Amper
type-c tester 61.png


240 Watt , 50 Volt , 6.5 Amper
type-c 525.png
 
Şunlar var. İstediğin özellikleri karşılıyor gibi. Ama emin de olamadım. Bir yerde 13A diyor bir yerde 10A diyor. Bir incele istersen.


 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,706
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top