28000 Yıl Kapasiteli NANO-DIAMOND Piller

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Pil konusunda bilim adamlarından gerçekten bir atılım beklediğimiz bu zamanlarda göz ardı edilemeyecek bir teori.

EEVblog bunların ipliğini pazara çıkarmıştı.

Özetle piyasadaki betavoltaik trityum pillerden farksız... 100uW civarı çıkış gücü var bu da pratikte sensör/mcu dışında hiçbir şeye yetmez.

Üstelik müthiş bir dolandırıcılık hamlesi ile sitelerindeki bütün tanıtımları, PDFleri kaldırmışlar. Hepsi 404 veriyor. Yedeği: https://gofile.io/d/Iorhs5

Yesinler bakalım yatırımcıların paralarını... :D

Mars Curiosity robotunda, plutonyumun bozunmasının yaydığı ısıyla elektrik üretiliyor. Son derece etkili ve ortam şartları ne olursa olsun elektrik üretmeye devam ediyor. Daha önceki mars robotlarında güneş panelleri kullanılıyordu ve bunlar gece elektrik üretmiyordu, paneller tozla kaplanında da gene elektrik üretmiyordu. Arada bir fırtına olunca paneller temizleniyor ve robot da canlanıyordu :)

Yine mi hüsran? Şu pil konusunu bir aşsak dünya bir anda 100 yıl ileri gider ellam :D

Bence geleceğin en büyük devrim yaratacak buluşu antimaddenin enerji kaynağı olarak kullanılması. Şu anda fantastik gelen birçok şey (mesela uzaya çıkabilen savaş uçakları) artık mümkün olabilecek.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back