35w Outdoor DMR hotspot projesi

dahili patch antenna array mı kullanılacak? dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.
nasıl yok, kutunun malzemesinde kullanılan abs içinde metal tozlu boya varsa ya da kutunun içine rf shield olsun diye iletken boya kaplıysa ne olacak ?

biz -145 dbm gibi aşırı düşük sinyal seviyeleri ile çalışıyoruz bu durumda kutu çok fark ediyor.

nasıl yok, kutunun malzemesinde kullanılan abs içinde metal tozlu boya varsa ya da kutunun içine rf shield olsun diye iletken boya kaplıysa ne olacak ?

biz -145 dbm gibi aşırı düşük sinyal seviyeleri ile çalışıyoruz bu durumda kutu çok fark ediyor.
Tekrar yazayım - dahili patch antenna array mı kullanılacak? Dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.

-145dbm gps işleridir galiba.

transparan işini yanlış anlıyorsunuz, şeffaf demek istemiyorum. radyo dalgalarına transparan radome materyaller var bunlardan bahsediyorum.
ilk baştan aynen söylemek istediğin anlamda anladım. :)

yönlü antenden bahsetmiştin. 2 metre ve 70 santimetre dalga boylarından bahsediyorsun mühtemelen.
O ölçülerde yarım boy anteni kutuya nasıl yerleştireceğini merak ettim.
Tabii kutu içinde loop veya muadilini çanağın önüne koymacaksansa hacim sanki yetmeyebilir.

Bos kutulari aldiğim yerde birde böyle malzeme var 10-15 kadar 3 kuruşu veriyor.Kamera taşımak için yeterli olabilir.Ben alacaktım ama bana hızı yetmedi.
Bu kutuların hepsi alüminyum.kapaklarıda alüminyum.uzerinde 3 adet N konnektör var.Ama başka bir kutu daha vardı kapak olan kısımda dahili panel anten bulunuyordu.Muhtemelen 2.4 ve 5.8ghz olabilir.Tam incelemedim.

trafik bu kadar az olacaksa gsm operatörlerinin ucuz tarifleri de kullanılabilir. ikinci elde sim kartlı routerlar baya ucuz.

10gb m2m tarife ayda 51tl
Bit pazarından 4G router almıştım 300tl ye.imei kaydıda var
MMDVM DMR hotspot için kullanmayı düşünüyorum.Kamera için yeterli olur.10gb M2M hattiyla iş çözülür gibi..

Ekler

• 20250715_153308.jpg
    20250715_153308.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 17
  • 20250715_153322.jpg
    20250715_153322.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 18
ilk baştan aynen söylemek istediğin anlamda anladım. :)

yönlü antenden bahsetmiştin. 2 metre ve 70 santimetre dalga boylarından bahsediyorsun mühtemelen.
O ölçülerde yarım boy anteni kutuya nasıl yerleştireceğini merak ettim.
Tabii kutu içinde loop veya muadilini çanağın önüne koymacaksansa hacim sanki yetmeyebilir.
lorawan 868 mhz kullanıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,999
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back