dahili patch antenna array mı kullanılacak? dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.bu boş kutulardan mevcut mu, bir de daha önemlisi kapakları rf transparant mı ?
yönlü anten projesi için kullanılacak.
dahili patch antenna array mı kullanılacak? dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.bu boş kutulardan mevcut mu, bir de daha önemlisi kapakları rf transparant mı ?
yönlü anten projesi için kullanılacak.
nasıl yok, kutunun malzemesinde kullanılan abs içinde metal tozlu boya varsa ya da kutunun içine rf shield olsun diye iletken boya kaplıysa ne olacak ?dahili patch antenna array mı kullanılacak? dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.
Tekrar yazayım - dahili patch antenna array mı kullanılacak? Dışa monte yönlü anten için transparan kutuya ihtiyaç yok.nasıl yok, kutunun malzemesinde kullanılan abs içinde metal tozlu boya varsa ya da kutunun içine rf shield olsun diye iletken boya kaplıysa ne olacak ?
biz -145 dbm gibi aşırı düşük sinyal seviyeleri ile çalışıyoruz bu durumda kutu çok fark ediyor.
ilk baştan aynen söylemek istediğin anlamda anladım.transparan işini yanlış anlıyorsunuz, şeffaf demek istemiyorum. radyo dalgalarına transparan radome materyaller var bunlardan bahsediyorum.
Bu kutuların hepsi alüminyum.kapaklarıda alüminyum.uzerinde 3 adet N konnektör var.Ama başka bir kutu daha vardı kapak olan kısımda dahili panel anten bulunuyordu.Muhtemelen 2.4 ve 5.8ghz olabilir.Tam incelemedim.Bos kutulari aldiğim yerde birde böyle malzeme var 10-15 kadar 3 kuruşu veriyor.Kamera taşımak için yeterli olabilir.Ben alacaktım ama bana hızı yetmedi.
Bit pazarından 4G router almıştım 300tl ye.imei kaydıda vartrafik bu kadar az olacaksa gsm operatörlerinin ucuz tarifleri de kullanılabilir. ikinci elde sim kartlı routerlar baya ucuz.
10gb m2m tarife ayda 51tl
![]()
10 GB M2M Paketi | Türk Telekom
kurumsal.turktelekom.com.tr
lorawan 868 mhz kullanıyor.ilk baştan aynen söylemek istediğin anlamda anladım.
yönlü antenden bahsetmiştin. 2 metre ve 70 santimetre dalga boylarından bahsediyorsun mühtemelen.
O ölçülerde yarım boy anteni kutuya nasıl yerleştireceğini merak ettim.
Tabii kutu içinde loop veya muadilini çanağın önüne koymacaksansa hacim sanki yetmeyebilir.
430larda çalışanları da var sanki. Tabii 800lere çıkınca hacim yeterli olur.lorawan 868 mhz kullanıyor.
ISM her ikisine de izin veriyor ama lorawan için yaygın kullanılan EUbandı 868 mhz,430larda çalışanları da var sanki. Tabii 800lere çıkınca hacim yeterli olur.
![]()
Frequency Plans by Country
We are building a global open free crowdsourced long range low power IoT data networkwww.thethingsnetwork.org