@taydin gibi kurcalamadan sadece çıktı almak istiyorsan şaka bir yana bu iş zaten karmaşık dolayısı ile kendin toplarsan içinden çıkamamayı da göze almalısın. İllaki içinden çıkılır ama maddi manevi imkanlarının geniş olması gerek. Yok o kadar imkanım geniş değil biraz bu işi öğrenip sonra hobi için bir tanede kendim yaparım dersen Ender 3 pro gibi yaygın bir yazıcı ile başlamak en güzeli. Her türlü desteği bulabilirsin.
Ben kurulum, kalibrasyon hatta cura profil ayarları dahil hiç bir şeyle uğraşmamak için 2. el yazıcıyı sıfırı fiyatına yanında 3 tane filament ile aldım. Bildiğim kadarıyla bu forumda ben dahil en az 3 kişide var. Çok memnunum, sadece belki baskı alanı geniş olduğu için aynı firmanın CR10 modeline geçiş yapabilirim. Hassasiyet bu sınıfı cihazların hemen hepsinde çok yakın olsa da grubun lideri Ender 3 ve oldukça iyi sonuçlar veriyor.
Şimdi yeni modelleri de çıktı ama aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum, incelemedim.
Ben elimdeki yazıcıyı almayı düşündüğüm zamanlarda, kendim yapmayı da değerlendirmiştim. Ama hangi parçayı kullanacaksın, nerede bulunuyor, en uygunu hangisi gibi konularda çok soru işareti vardı. Kurcalamaya zaman da yoktu o yüzden hazır alayım dedim. Ama kadere bak ki, yazıcı o kadar sorunlu çıktı ki, yazıcının, gövdesi dışında neredeyse herşeyini ya değiştirdim, yada söküp tekrar yerine taktım. Şimdi tam istediğim randımanda çalışan bir yazıcım var ve bu arada epey tecrübe kazandım. Şimdi olsa hazır yazıcı almam kendim yaparım.
O yüzden senin de bir sorunlu yazıcı alıp her tarafını dağıtıp toplaman lazım, ondan sonra da tam istediğin yazıcıyı yapmaya başlayabilirsin Ama lazer yazıcı gibi bas düğmeye kullan diyorsan, benim gördüğüm üç seviye iyi yazıcı var:
Giriş segmenti için Ender 3 Pro
Orta segment için Creality CR10S
Üst segment için de Prusa MK3S