yoo tam tersine uygun dalgaboyunda değilse gücü ne olursa olsun bakırı yakamaz. hiç yakamaz demeyelim ama uygun dalgaboyunda 100w lazer ile yakacağı bakırı en az 10 kat güçle yakması gerekir.Ben 5 wattlık laserle yeşil maskeyi yakıyorum ama bakır banamısın demiyor. Bakırı yakamayan yeşil maskenin altındaki epoxyide yakıyor. Hemde öyle böyle değil. Bu 600 watt iddiasında bide.
bunun da frekans gibi bir bileşeni yok ışık ışkyır. Aç Kapa hepsi o kadar. En fazla PWM ile açıp kapama Frekansı ve Duty si ayarlanır.
Bakıra nüfuz edipte epoxy ye nüfus etmemesi imkansız.
Birde enerjinin yoğunlaşması için focus faktörü war. Buna rağmen 600 watt illaki delip geçer. Geçmedi diyelim en azından bakırın erimesinden sebep epoxy gene hasar görür.
Abi bence forum olarak bir gumruk musaviri tutalim. Tum dertlerimiz son a ererBirkaç yıl önce aliexpress'ten lazer güç kaynağı ve galvo kafa alacaktım. O zamanlar fiyat yüksek de olsa gümrük işlemi dahil fiyat veriyordu bazı satıcılar. Ama galvo ile ilgili o kadar çok ayrıntı var ki, neyi seçeceğimi bilemedim. Şimdi neyi alacağını bilsen de yapacak birşey yok, artık aliexpress 150 dolara yakın fiyatta olan hiçbir şeyi Türkiye'ye göndermiyor ...
Abi bence forum olarak bir gumruk musaviri tutalim. Tum dertlerimiz son a erer
Abi madem illa opulecez, Mekatronikforum DIS. TIC. A.S vs olalim bari de , kokten kurtulalim.Gümrük bizi öpemezse bu sefer maliye öper