Güzel görünüyor. Yalnız bu görsele göre encoder'i sadece frekans basamaklarında gezdirebilmen için frekansa bir bayrak koyman lazım.
if(freqFlag == 1){ frekans basamaklarında gez }
gibi bir şey.Şöyle yapacağım enkoder butonuna bastıkça bu tek ekran menüyü gezeceğiz.Güzel görünüyor. Yalnız bu görsele göre encoder'i sadece frekans basamaklarında gezdirebilmen için frekansa bir bayrak koyman lazım.
if(freqFlag == 1){ frekans basamaklarında gez }
gibi bir şey.
Yap görelim bakalım nasıl duruyor. Kare,Üçgen ve Sinüsün yanına seçili olduğuna dair bir ikon koy.Şöyle yapacağım enkoder butonuna bastıkça bu tek ekran menüyü gezeceğiz.
Gezinti frekans birler basamağından başlayacak bütün basamakları gezdikten sonra
alt satrıa kareye inecek eğer kareyi seçmek istersek bir tık sağa çevirmemiz gerekecek eğer herhangi bir dalga şekli set edildiyse diğer 2 şekil reset olacak en son'da çıkış on/off'a gelip bu yaptığımız ayarı ad9833'e aktaracağız bu on off eğer reset olursa ad9833'e 0herz yazıp bir nevi çıkışı kapatacağız.
yok invert reinvert yapacağım o kadar modifiye yaptık lcd custom uygulamasınaYap görelim bakalım nasıl duruyor. Kare,Üçgen ve Sinüsün yanına seçili olduğuna dair bir ikon koy.
byte kareSet1[8] = {B11111, B11111, B10001, B10101, B10101, B10101, B00100, B11111};
byte kareSet2[8] = {B11111, B11111, B00011, B01011, B01011, B01011, B01001, B11111};
byte kareReset1[8] = {B00000, B00000, B01110, B01010, B01010, B01010, B11011, B00000};
byte KareReset2[8] = {B00000, B00000, B11100, B10100, B10100, B10100, B10110, B00000};
Normali iyi. İnvert olayını beğenmedimbu şekilde yaptım bence güzel görünüyor böyle yanıp sönmeyecek set ve reset olduğunda görüntü değişecek
aktif olanı çerçeve içine alacağım en iyisi o olacak bende inverti çok beğenmedimNormali iyi. İnvert olayını beğenmedim
Bir tane Çek işareti çiz. Aktif olanın yanında çek yansın.
Aslında aynı kursora aktif olanı yazdırıp diğerlerini söndürebilirsin ama görüntü çirkin olur mu bilemedim. Çerçeve de kötü durabilir. Çünkü iki digiti birleştiremiyorsun.aktif olanı çerçeve içine alacağım en iyisi o olacak bende inverti çok beğenmedim
128x64'e çevirmek istemiyorum yapacakların maddi açından rahat etmesi için.Aslında aynı kursora aktif olanı yazdırıp diğerlerini söndürebilirsin ama görüntü çirkin olur mu bilemedim. Çerçeve de kötü durabilir. Çünkü iki digiti birleştiremiyorsun.
w
matrisinin içinde. Sonra kesim frekansını Nyqyist frekansı olan 12.5 MHz olarak ayarladım ve kesimdeki zayıflatmayı da 40 dB ayarladım.Biraz bant genişliğinden feragat edip 9 MHz gibi bir yerden kesmek en mantıklısı. https://rf-tools.com/lc-filter/
18400 eklentisine bak
Evet pratikte böyle. Nyquist'in çalışması için ADC girişi veya DAC çıkışında ideal bir filtre olması lazım. Analog filtre işi zor olduğu için ses kartları Nyquist'e yakın 40 KHz gibi değerlerde örnekleme yapmak yerine 96 KHz ve üstü örnekleme yapıyorlar. Bir kere örnekleme yaptıktan sonra sorun olmuyor, dijital filtre yapmak çok daha kolay.12 MHz ile alınan sonuç yeterli değil. Burada hemen şu aklıma geliyor: Bize öğretilen, Nyquist teoremine göre bir sinyal eğer en yüksek frekans bileşeninin iki katı frekans ile örneklenirse, o örneklerden sinyalin aynısı tekrar geri elde edilebilir. Teorem AYNISI diyor, baya benzeri demiyor. Yani iki kat hızla örneklemek, veri kaybı olmaksızın o sinyalin tamamındaki bilgiyi saklıyoruz demek. Ama Nyquist teoreminin geçerli olması için arkasına çok yüksek dereceli bir LPF koymak gerektiğini öğrendiğimizi hatırlamıyorum.