Olur hocam. Proje bitince konu açıp paylaşırım. Aslında sadece güç kaynağı ile başarabilsek çoğu kişi için kullanışlı olur diye düşünüyorum. Şuan eski bir güç kaynagını söküp içinde 3 adet trafo buldum hocam. eı-28 5.o mHR 24v almak için sanırım. ee-19 2.5mHr ve ee-16 6.0mhR. Bunlardan ee-16 işime yarar mı sizce?Projeye başlayınce yeni bir konu açıp paylaş istersen. Başkaları da faydalanmış olur.
Açtım hocam. Doğru diyorsunuzProje için yeni konu aç istersen, bu konuyu baya saptırdık zaten
Bağlantı şu şekilde olacak. C1, C2, ve C10 u mutlaka kaldırman lazım. Veya daha düşük değerli (47 [CHAR]micro[/CHAR]F gibi) koyabilirsin.
8305 eklentisine bak
Merhaba!
Operasyonel IC'lere (LM723 ve LM741) 16.9V doğrultulmuş (şemaya göre) yerine 12V doğrultulmuş voltaj ile güç verilebilir mi?
Hangi şemadan bahsediyorsun? Konuda birkaç tane şemadan bahsedilmiş.
Tamam, bana çok yardımcı oldu ve şüphemi açıklığa kavuşturma konusundaki hızlılığınız için çok teşekkür ederim!! Sonsuza dek minnettarım!!!12 V kullanman sorun olmaz. O devrede 723 bir referans voltaj üreteci ve 7.15 V çıkış veriyor. Bunun da üzerine biraz marj koyarsak, 10 V ve üzerinde doğru çalışması lazım.
Bağlantı şu şekilde olacak. C1, C2, ve C10 u mutlaka kaldırman lazım. Veya daha düşük değerli (47 [CHAR]micro[/CHAR]F gibi) koyabilirsin.
8305 eklentisine bak
Benin önerimi forumda sıklıkla dile getirdim. Şuradaki devre:
Mile Kokotov - PSU 0-30V / 0-3A
www.qsl.net
Bu hazır kit olarak da satılıyor:
Demonte Güç Kaynağı Devresi / 0-30V 2mA-3A DIY Regüle Kartı Satın Al 207,00 TL | F1Depo.com
Demonte Güç Kaynağı Devresi / 0-30V 2mA-3A DIY Regüle Kartı en uygun fiyatla F1Depo.com'da.| Aynı gün stoktan hızlı kargo ve taksit seçenekleriyle şimdi sipariş ver!www.f1depo.com
Foruma hoşgeldin. Maaşallah kutuyu iliğine kadar sömümüşsünMerhabalar foruma yeni üye oldum ve ilgimi çeken güzel bir konu, yeni paylaşımları da merakla bekliyorum.
Yıllar sonra konuyu hortlatmak gibi olacak ama güzel ve kullanışlı bir devreydi. Vaktiyle Altınkaya güç kaynağı kutusuna 2 tanesinden çift kanal olarak yapmıştım hala da kullanırım. Hatta yapmışken üzerine 12-24V AC çıkış, polaritesi değişen adaptör çıkışı, usb çıkış, 2. kanal aç/kapa ve fan koymuştum.
Amatörce yaptığım güç kaynağını şimdi tek kanala düşürüp 2. kanal yerine sabit 5V, 9V,12V ve 24V sabit çıkış yanına tek kanal ayarlı yapmayı ve otomatik fan kontrolü eklemeyi düşünüyorum.
Ancak ayarlı kısım için bu devreyle mi devam etsem yoksa farklı bir tasarım mı kullansam emin olamadım çünkü gösterge okuduğum değer ile avometre ölçümü arasında sürekli fark var. göstergeleri de güç kaynağını da ayrı ayrı kalibre ettim ama sanırım göstergelerin kalitesinden devreye bağlanınca çıkışı etkiliyor.
19689 eklentisine bak
valla bu öyle oldu artık yenisinde ön paneli daha çizip basacağım.Foruma hoşgeldin. Maaşallah kutuyu iliğine kadar sömümüşsün
Hoşgeldin. Bu göstergeleri ben de beğenmedim. Smps'te farklı lineerde farklı gösteriyordu düşük akımda yanlış gösteriyordu. Bendeki numuneye özel bir durum değil demekki.Merhabalar foruma yeni üye oldum ve ilgimi çeken güzel bir konu, yeni paylaşımları da merakla bekliyorum.
Yıllar sonra konuyu hortlatmak gibi olacak ama güzel ve kullanışlı bir devreydi. Vaktiyle Altınkaya güç kaynağı kutusuna 2 tanesinden çift kanal olarak yapmıştım hala da kullanırım. Hatta yapmışken üzerine 12-24V AC çıkış, polaritesi değişen adaptör çıkışı, usb çıkış, 2. kanal aç/kapa ve fan koymuştum.
Amatörce yaptığım güç kaynağını şimdi tek kanala düşürüp 2. kanal yerine sabit 5V, 9V,12V ve 24V sabit çıkış yanına tek kanal ayarlı yapmayı ve otomatik fan kontrolü eklemeyi düşünüyorum.
Ancak ayarlı kısım için bu devreyle mi devam etsem yoksa farklı bir tasarım mı kullansam emin olamadım çünkü gösterge okuduğum değer ile avometre ölçümü arasında sürekli fark var. göstergeleri de güç kaynağını da ayrı ayrı kalibre ettim ama sanırım göstergelerin kalitesinden devreye bağlanınca çıkışı etkiliyor.
19689 eklentisine bak
Ampermetre her devreye seri olarak bağlanır. Çıkışın bir ucunu ampermetreye verirsin, ampermetrenin çıkışını da normal uç olarak kullanırsın. Yükü bağladığında çekilen akım ölçülür.bu devreye ampermerte nasıl takabiliriz
Mosfet büyütülse ve opamp devresinde değişikliğe gidilse akım arttırılamaz mı mesela 10 yada 15 amper gibiBu demonte kiti alıp iki güç kaynağı yaparsan, simetrik güç kaynağı olarak da kullanırsın, daha birçok farklı şekilde de kullanaiblirsin. Örneğin voltajı artırmak için ikisini seri bağlarsın. Akımı artırmak için ikisini paralel bağlarsın (diyotlar üzerinden olmalı). Çok daha büyük esneklik.