alüminyum kaynağı

devreci

Aktif Üye
AC tig üretene kadar iş görür. Deneyeceğim sipariş verdim.

Biz atölyede bir çok kaynak teli ile bakır ve alüminyum u birbirine kaynatamadık.

Cihazlarımızda kondenser alüminyum sistem boruları ise bakır.

Fabrikasyon bu iki malzeme kimyasal yapıştırıcı ile geliyor. Çevre etkenler nedeniyle bu kimyasal bozuluyor ve bir süre sonra gaz kaçakları meydana geliyor.

Ben pes ettim ama sizler deneyip bakırı alüminyuma kaynattık dediğiniz bir ürün olursa bende denemek isterim. Satıcının demesiyle olmuyor.

AC tig üretene kadar iş görür. Deneyeceğim sipariş verdim.
100.000tl lik makina yapıyorsun :D

Biz atölyede bir çok kaynak teli ile bakır ve alüminyum u birbirine kaynatamadık.

Cihazlarımızda kondenser alüminyum sistem boruları ise bakır.

Fabrikasyon bu iki malzeme kimyasal yapıştırıcı ile geliyor. Çevre etkenler nedeniyle bu kimyasal bozuluyor ve bir süre sonra gaz kaçakları meydana geliyor.

Ben pes ettim ama sizler deneyip bakırı alüminyuma kaynattık dediğiniz bir ürün olursa bende denemek isterim. Satıcının demesiyle olmuyor.
şöyle bir video var

Bir çok video izledik.

Birkaç çeşit alüminyum kaynak teli dekapanlı dekapansız deneme yaptık boraks kullandık ama iki malzemeyi birleştiremedik.

Bir çok video izledik.

Birkaç çeşit alüminyum kaynak teli dekapanlı dekapansız deneme yaptık boraks kullandık ama iki malzemeyi birleştiremedik.
Bakır ve alüminyumu birleştirme konusunda sıkıntı vardı anladığım kadarıyla. Alüminyumu alüminyumla veya Bakırı bakırla kaynatmakta (buna braze deniyor sanırım) sorun olmuş muydu?

Bakır ve alüminyumu birleştirme konusunda sıkıntı vardı anladığım kadarıyla. Alüminyumu alüminyumla veya Bakırı bakırla kaynatmakta (buna braze deniyor sanırım) sorun olmuş muydu?

Bakırı bakıra çok kolay kaynatabiliyorum.

Alüminyum u alüminyum a da kaynatabiliyoruz. Sıkıntı yok.

Sorun iki farklı malzemeyi kaynatmak.

Bu denemeyi 3 yıl kadar önce uğraştık ama başarıya ulaşamayınca artık denemeyi bıraktık.

Eğer şu an bir yenilik varsa incelemek isterim. Ama varsayım değil de uygulayan varsa aynı yöntemi denemek isteriz.

Benim oksi asetilen seti ile aluminyum kaynak yapmaya çok uğraştım. Özel teller ve dekapanlar aldım. Ama sonuç hep hüsran oldu. Dekapan hemen kapkara oluyor ve eriyen aluminyum tel de top olarak lehim yerinden yuvarlanıp gidiyor. @serkan_48 bu kaynağı yaparken hangi teli ve dekapanı kullanıyorsun?

Timur abi merhaba.

Alüminyum kaynak teli olarak

Bu ve benzeri denedik. Sanayide satılan alüminyum kaynak telleri de alüminyum için iş görüyor.

Dekapan olarak ASA marka kullanıyoruz. Aşağıdakine benzer bir ürün.

images (7).jpeg

Alüminyum kaynağı zor bir kaynaktır. Yüzey hızlı oksitlendiği için kaynak işlemi zor oluyor. Yüzey kaynaktan hemen önce temizlenip iki malzeme eşit ısıtılmalı. Ve bakır gibi yüksek sıcaklığa çıkıldığı zaman kaynak olmuyor. Hemen eriyor.

Elimde boru varmı bakayım yada bulabildiğim iki parça alüminyum malzemeyi kaynatayım uygun bir zamanda.

Tekim ama videosunu çekebilirsem video olarak ta eklerim.

Aslında yukarıdaki mesajımda sert lehim yazdım ama şimdi daha iyi hatırladım. Ben o zaman kaynak yapmayı denemiştim. Şimdi mesajı düzenledim.

Oksi asetilen ile aluminyum kaynağı gerçekten çok zor. Ama sert lehim o kadar zor olmaması lazım.

@serkan_48 siz kaynak mı yapıyorsunuz sert lehim mi? Verdiğin malzemeler hangi süreç için?

Aslında bende AC TIG var, aluminyum kaynağını sorunsuz yapıyorum, ama bu oksi asetilen metodunda da biraz ustalaşmak istiyorum. Makina bozulursa elimde ikinci bir seçenek olsun istiyorum. Veya minimum atma ile birleştirme yapmak için aluminyum sert lehim çok iyi bir yöntem.

Biz sert lehim yapıyoruz.

Yani oksi asetilen kaynağı ile kaynak telini eritip iki parçayı birleştiriyoruz.

Oksiasetilen uygulamasında başka yöntem varmı ark ile kaynak işlemi değil biz ısı ile lehimleme yöntemi kullanıyoruz.

Yaptığım işlem aşağıdaki yöntemin aynısıdır.

Eskiden Aluminyum kaynak da yapılırdı oksi asetilen ile. Geçtiğimiz yüzyılın ortasında uçak gövdelerinin kaynağında standart süreç bu idi.

Aslında hem bakır ile hem aluminyum ile kullanılan bir tel ile denemişsiniz, neden oradan sonuç çıkmadı anlamadım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,846
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back