Mikro Step
Kıdemli Üye
Digital mod ne demek? Maniple mi?
maniple olan CW yani morse kod.Digital mod ne demek? Maniple mi?
buradaki anlamı ses taşımayan. fsk olduğu için mutlaka bir adc-dac olması gerekmiyor. bir osliatör yapıp bunu 20hz yukarı aşağı kaydırarak da verici yapabilirim.Peki digital modda antenden alinan sinyal yukseltilip ardindan ADC ile digital ortamami aliniyor?
Digital kelimesinin burdaki yerini anlamaya calisiyorum.
0.5 ppm gibi oslatörler yeterli oluyor.Anladim o zaman ASCI karakterleri yolluyoruz.
Bit rate cok dusuk oldugu icin de sinyali gurultuden arindiracak numaralar cekebiliyoruz.
Oyle mi?
Bir de tasiyici frekanslari nedir?
Modulasyon nedir? (Tasiciyi module ederkenki modulasyon)
Ilginc geldi. Basit bir RF/IF ardindan ADC ve MCU ile yapiliverecekmis gibi geldi.
Fakat 10..20Hz band genisligi icin alicida ve vericide OSC nin mukemmel sabit olmasi gerekmiyor mu?
160m | 1.840 | ||
160m | 1.842 | JS8Call | |
80m | 3.573 | ||
60m | 5.357 | ||
40m | 7.056 | Region 1 | |
40m | 7.071 | ||
40m | 7.074 | ||
40m | 7.078 | JS8Call |
tabi yapılır. ama burada farklı bir amaç var ben yerdeysem ve elimde zaten bir pc-android varsa zamanı biliyorum.@czorgormez surekli ayni frekansi dinleyip mesaj mi degilmi kontrol edilemez mi, yani mesajin basi yakalanabilir gibi geliyor, gps filan cok komlike bir yapiya burunmez mi?
en basit şema bu. bir mcu - bir osilatör IC - low pass filtre. çıkış gücü yaklaşık 25 mWPeki inceleyebilecegimiz bir RF kati semasi varmi?