Muharrem28
Yeni Üye
Selamlar. Oksitlenme su temasindan ne zaman sonra başlıyor?
2-3 gün önce kasanın içine çalışır vaziyette su döktüm. Su an anlayamam mi bakarak sorun olup olmadığını?Su temasi hemen oksitlenmeye neden olmaz.
Ancak üzerinde gerilim olan bir devrede iki sorun oluşturur.
1- kısa devre sorunu
2- elektroliz nedeni ile aşınma ve sonrası korozyon
Yani kasanın içine döktüm de anakarta gitmemiş olma ihtimali var. Anlama şansım yok mu oksitlenme falan ile? Teşekkürler.Çalışan sisteme dökülen su daha hızlı bozulmaya neden olur.
Ne izi hocam?Cihaz çalışıyorsa anlama şansı az.
Anakart üzerinde iz varmi bakmak lazim
Oksitlenme tarzı bir iz mi hocam? Şöyle ss de bırakayım, yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Su izi. Su dökülüp buharlastiysa leke kalır tortu kireç izi.
Hocam tortu dan kastınız ne?Su izi. Su dökülüp buharlastiysa leke kalır tortu kireç izi.
Hocam sıvı temasından sonra ne kadar süre sonra başlıyor bu hasar onu anlamadımSıvı kaynaklı hasar hakkında fikir sahibi olmak için aşağıdaki resimlere bak.
Hocam sıvı temasından sonra ne kadar süre sonra başlıyor bu hasar onu anlamadım
Oksitlenmiş olsun istemiyorum, sorunsuz istiyorum ondan . Oksitlenme falan oluşmuş olamaz mı yani bir kaç günde hocam?Sıvı teması anakartı hemen de bozabilir iki sene sonra da bozabilir. Bunun hesabını neden yapmaya çalışıyorsun anlamadım. Anakartın çalışıyorsa güle güle kullan, ne zaman bozulacağına kafayı takma. Bozulunca zaten hemen anlayacaksın
Oksitlenmiş olsun istemiyorum, sorunsuz istiyorum ondan . Oksitlenme falan oluşmuş olamaz mı yani bir kaç günde hocam?
Anakarti ne zaman bozar demiyorum hocam, eğer bir kaç gün önce sıvı teması olduysa oksitlenme kesin başlamış midir diyorum. Şu an oksitlenme yok bu arada. Bu saatten sonra olur mu ya da olacaksa nasıl anlayabilirim? Su izi vsSu döküldüyse bir yerlerde oksitlenme başlamış olabilir. Ama gerçekten oksitlenme başladı mı, başladıysa hangi seviyede, anakartın neresinde, ve anakartı ne zaman bozar diyorsan, onun cevabını kimseden alamazsın.
Anakarti ne zaman bozar demiyorum hocam, eğer bir kaç gün önce sıvı teması olduysa oksitlenme kesin başlamış midir diyorum. Şu an oksitlenme yok bu arada. Bu saatten sonra olur mu ya da olacaksa nasıl anlayabilirim? Su izi vs
Anladık atölyende sağlam makinelerin var ama elinde imkan var diye neden köküne kadar kullanıyorsun ki?üfleyici ile temizlerken sandalyeden düşürdüm
Anladık atölyende sağlam makinelerin var ama elinde imkan var diye neden köküne kadar kullanıyorsun ki?
Bende iki gün önce temizlik yaptım. Benim makine kasayı titretemedi bile
19478 eklentisine bak