Ölçü aletinin her şeyden önce güven vermesi lazım. Bir ölçü aleti alıp referans a bağladınız tamam güzel doğru ölçtü, ama mesela hava sıcakken de doğru ölçecek mi? Yarın bilemediniz ertesi gün doğru ölçecek mi? Pili azalınca? Ölçüm tekniğinizden emin olduğunuz bir ölçümü yaptığınızda sonuç istediğiniz gibi çıkmadı, sorun ölçü aletinde mi diye kuşkuya düşmemelisiniz. Dolayısıyla evet bu ucuz olan multimetreler fiyatına göre muhteşem performans sunuyor gibi duruyor, ama iş ortamında kesinlikle böyle risklere girilmez. Hobi olarak yapıyorsanız da bütçeniz daha fazlasıysa kesinlikle daha iyisini düşünebilirsiniz. Aneng ya da başka markanın ürünlerinin fluke, keysight ile karşılaştırılabilmesi için aneng in en az 10-15 sene daha global pazarda bu işi yapması lazım, birilerinin çıkıp sahada 10 senedir kullanıyorum derken sesi titrememeli. Mesela forumda da kullanıcıları olduğunu gördüm siglent de masa tipi multimetre üretiyor, keysight da ikisinin specleri yakın iki ürününü karşılaştırsak eminim ki arada devasa fark vardır. Buradaki olay keysight bu işe yeni başlamadı, neredeyse pazarı var eden firma. İnanılmaz güven duyuluyor, gidin bu gün bir üniversiteye/üst düzey şirkete laboratuvar lara bakın hepsi isimli markadır, eski ürünleri bulun hp, agilent vs diye bulursunuz. Kısacası isminize duyulan güven çok şeyi etkiliyor bu pazarda. Rohde schwarz ın güç kaynaklarını baya bir süre aktif kullandım, çok güzel özellikleri var, hepsi tabiki birebir spec kağıdında yazdığı specler içerisinde. Kalibrasyon sonuçları en yaşlıları hırpalanmışları için dahi hep o kağıda göre kaldı, aynısı gözlemi aynı markanın çeşitli ölçüm aletleri, fluke multimetreler, weller havyalar vs için de yaptım. Ama farkındaysanız hiç aneng örnekleyemiyorum, çünkü bunu kalibrasyona yollamak komik olur kalibrasyon hizmeti o aletten pahalı olabilir. Dolayısıyla bu firmaların güven elde edip, şirketler tarafından onaylanması lazım önce