Aneng SZ305 inceleme (teaser)

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,912
Multimetre geldi. Tüy gibi hafif, kutudan sadece prop çıktı, pil bile çıkmadı :katil1:

İnşallah bir gün inceleme videosu gelecek, ama şimdilik bir teaser bırakayım :)

1705048573917.jpeg
 
  • Beğen
Reactions: nt
Kişilerin elektronikte bilgileri arttıkça ,daha hassas ölçmeye ihtiyaç duyarlar.Genellikle osilaskop ve benzeri analiz cihazlarında çok daha fazla hassasiyet aranır. Multimetrenin 12,788867 volt diye ölçmesiyle 12,78 volt ölçmesi arasında 3000 USD fark oluyorsa bana lazım olmaz.
Yaklaşık aralarında 5000 USD cik fiyat fark varmış
Bu şaşkınlıkları Dave Jones gibi pekçok elektronikçi 5-6 yıl önce yaşamıştı.Bende birkaç kere önceki yıllarda forumda anlatmıştım ama pek kale alınmamıştı.

"Demedim mi ibrahim @taydin şüphecidir bize hemen inanmaz diye :)

 
Yaklaşık aralarında 5000 USD cik fiyat fark varmış
Bu şaşkınlıkları Dave Jones gibi pekçok elektronikçi 5-6 yıl önce yaşamıştı.Bende birkaç kere önceki yıllarda forumda anlatmıştım ama pek kale alınmamıştı.

"Demedim mi ibrahim @taydin şüphecidir bize hemen inanmaz diye :)


Daha önce söylemiştin SZ305 in iyi olduğunu da biz mi inanmadık? :)
 
Daha önce söylemiştin SZ305 in iyi olduğunu da biz mi inanmadık? :)
O zamanlarda Aneng' inde o günkü modelleri vardı ,pekçok elektronikçi Fluke,Keithly vb üst seviye multimetrelerle test yapınca şok olmuşlardı.Dave Jones özellikle başlangıçta çok gülüyordu sonra testlerde ne kadar yakın değerleri gösterdiğini görünce "woow" demeye başlıyordu :)
 
Ben de bir yildir soyluyorum da kimse inanmadi. Daha once Zoyi ZT-S4 diye tam otomatik baska bir olcu aleti alip onunda F/P aleti oldugunu soylemistim, guldu insanlar. Bu iki aletinde "amatorler icin" burada onerilen Unit 89X'ten cok ama cok daha iyi bir alet oldugunu da iddia edebilirim. Ikisinin toplam fiyati duz 89X kadar zaten.
 
Her şeyi mükemmel bile olsa 89XD den iyi olacağını düşünmüyorum. Ben SZ305 i sadece "bütçe çok vahim" kategorisinde, alınabilecek en asgari multimetre adayı olarak görüyorum şu anda.
 
Bence direnc.net i bir inceleyin. Adamlar sanirim Aneng distributoru olmuslar ya da yakinda olacaklar. Urunun Turkiye'de cok bilinmemesi ya da ucuz olmasi kotu oldugu anlamina gelmez.


Soyle ilginc aletleri de var.

 
Son düzenleme:
SZ305 için kötü demiyorum zaten. O fiyat için iyi olabilir. DT830D ye kötü diyorum. Bedava olsa bile :katil2:
Zoi var mı sende? Onu da kıyaslayabiliriz.
 
Valla benim pis bir huyum var. Bir markayı beğendim mi daha da ölene kadar değiştirmiyorum. Multimetrede artık Uni-T ciyim. :D
 
SZ305 için kötü demiyorum zaten. O fiyat için iyi olabilir. DT830D ye kötü diyorum. Bedava olsa bile :katil2:
Zoi var mı sende? Onu da kıyaslayabiliriz.
Var. Ikisini kiyaslayip sonuclari atarim. Bu arada 830'da uretiyorlarmis. :saril:

 
Bir multimetrede transistör ölçüm noktası varsa bende oluşturduğu hissiyat aşağıdaki ile aynı oluyor :)

Cheap-Low-Price-Small-Digital-Multimeter-DT830B-.webp
 
Var. Ikisini kiyaslayip sonuclari atarim. Bu arada 830'da uretiyorlarmis. :saril:


L eki koymuşlar. Bu DELUXE versiyonu mu acaba :katil1:
 
Yaw adamlar ortalama bir firma Çinde. HP de Amerikada garajda doğmuştu
Bunlarınki bir garajdan daha fazlası :)
*Videoda detayları var
ANENG
 
Son düzenleme:
Ölçü aletinin her şeyden önce güven vermesi lazım. Bir ölçü aleti alıp referans a bağladınız tamam güzel doğru ölçtü, ama mesela hava sıcakken de doğru ölçecek mi? Yarın bilemediniz ertesi gün doğru ölçecek mi? Pili azalınca? Ölçüm tekniğinizden emin olduğunuz bir ölçümü yaptığınızda sonuç istediğiniz gibi çıkmadı, sorun ölçü aletinde mi diye kuşkuya düşmemelisiniz. Dolayısıyla evet bu ucuz olan multimetreler fiyatına göre muhteşem performans sunuyor gibi duruyor, ama iş ortamında kesinlikle böyle risklere girilmez. Hobi olarak yapıyorsanız da bütçeniz daha fazlasıysa kesinlikle daha iyisini düşünebilirsiniz. Aneng ya da başka markanın ürünlerinin fluke, keysight ile karşılaştırılabilmesi için aneng in en az 10-15 sene daha global pazarda bu işi yapması lazım, birilerinin çıkıp sahada 10 senedir kullanıyorum derken sesi titrememeli. Mesela forumda da kullanıcıları olduğunu gördüm siglent de masa tipi multimetre üretiyor, keysight da ikisinin specleri yakın iki ürününü karşılaştırsak eminim ki arada devasa fark vardır. Buradaki olay keysight bu işe yeni başlamadı, neredeyse pazarı var eden firma. İnanılmaz güven duyuluyor, gidin bu gün bir üniversiteye/üst düzey şirkete laboratuvar lara bakın hepsi isimli markadır, eski ürünleri bulun hp, agilent vs diye bulursunuz. Kısacası isminize duyulan güven çok şeyi etkiliyor bu pazarda. Rohde schwarz ın güç kaynaklarını baya bir süre aktif kullandım, çok güzel özellikleri var, hepsi tabiki birebir spec kağıdında yazdığı specler içerisinde. Kalibrasyon sonuçları en yaşlıları hırpalanmışları için dahi hep o kağıda göre kaldı, aynısı gözlemi aynı markanın çeşitli ölçüm aletleri, fluke multimetreler, weller havyalar vs için de yaptım. Ama farkındaysanız hiç aneng örnekleyemiyorum, çünkü bunu kalibrasyona yollamak komik olur kalibrasyon hizmeti o aletten pahalı olabilir. Dolayısıyla bu firmaların güven elde edip, şirketler tarafından onaylanması lazım önce
 
Üstadım Haklısınız
Ancak burada karşılaştırılan 10-15 USD lik ölçü aletiyle yüzlerce bazısı bin dolarlık ölçü aletleri.Zaten binlerce dolarlık cihazların bakımını,tamirini yada ARGE sini yapan kişiler /kurumlar doğal olarak o üst seviye cihazları kullanacaklar bundan doğal birşey olamaz.
Bu ucuz cihazların hedef kitlesi amatörler

Diğer yandan eskiden 8 bit digital cihazların kullanıldığı yıllardan, artık bir 32 bit MCU da 16 bit ADC oluyor USB desteği vb bir sürü özelliklere sahip olabiliyorsunuz ve bunları bu firmalar neredeyse 0,5 USD den de ucuza alabiliyor.Buda doğal olarak ölçme doğruluğuna yansıyor.

Diğer yandan bu tartışma birazda her forumda olan Atmel mi iyi Microchipmi iyi tartışması gibi (Gerçi Microchip ATMEL i satın aldı o dertten kurtulduk) yada ASM mi C mi iyi tartışması gibi.
Yani birazda şakalaşma kısmı
 
Son düzenleme:
Biraz gerçekten marka tartışması gibi oluyor, zaten söz konusu kullanım şekli tamamen ev/hobi ise o zaman bütçeniz size neyi aldıysa en iyi ölçü aleti o. Tabi burada gerçekten dikkat edilmesi gereken bir şey var, maalesef işe yarayan bir cihaz almak için gereken minimum para her zaman oluyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,665
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top