Gökhan bey yine olmadı.Arduino ile Ses Dosyası Çalma
Adım-1
Arduino ya SD-Kart modülü aşağıdaki resimdeki gibi pin bağlantıları yapılır.
CS --> 4
SCK --> 13
MOSI --> 11
MISO --> 12
VCC --> 5v
GND --> GND
6876 eklentisine bak
Adım-2
Linkteki siteden çalmak istediğiniz müziği wav dosyasına çevirin.
Anasayfada "Audio Converter" kısmında "aşağı ok " işaretine tıklayıp "convert to wav" seçtikten sonra yeni bir sayfa açılıyor.
Online Convert
6878 eklentisine bak
Yeni açılan sayfada "Choose Files" butonuna basıyoruz.
6879 eklentisine bak
Convert etmek istediğimiz müziği bilgisayarımızdan seçip aç butonuna tıklıyoruz.
6880 eklentisine bak
Dosyamız yüklenince aşağıdaki gördüğümüz değerleri aynen giriyoruz ve "Start Conversion" butonuna basıyoruz.
6881 eklentisine bak
Dosya convert edildikten sonra yeni bir sayfa açılıyor ve dosya otomatik olarak bilgisayarınıza iniyor.
Eğer indirme işlemi otomatik başlamazsa Download butonuna tıklayarak kendiniz indirebilirsiniz.
6882 eklentisine bak
Sonra Hafıza kartınızı "FAT" yada "FAT32" olarak biçimlendirip covert ettiğiniz wav dosyasını içine atıyorsunuz.
Ve hafıza kartını Arduino SD-Kart modülüne takıyorsunuz.
6883 eklentisine bak
Adım-3
Şimdi Arduino ideyi açıp "Araçlar" sekmesinden "Kütüphaneleri yönet" sekmesine tıklıyorsunuz.
6884 eklentisine bak
Burada arama kutusuna "TMR" yazıp kırmızı ile çevirdiğim kütüphaneyi yüklüyorsunuz.
6885 eklentisine bak
Kütüphaneyi yükledikten sonra "Dosya --> Örnekler -->TMRpcm --> music" sekmesine tıklayıp örnek uygulamayı açıyorsunuz.
6886 eklentisine bak
Burada kırmızı ile çevirdiğim alanlara sd kart içindeki dosyanın tam adını yazıyorsunuz ".wav" uzantısı dahil.
6887 eklentisine bak
Ve son olarak bu dosyayı arduino ya yüklüyorsunuz.
Hoparlörü 9 ve GND pinlerine bağlayın.
Artık müziği duyabiliyor olmanız lazım.
Serial monitörü açarak yukarıdaki tırnak içindeki harflere basarak çeşitli işlemler yapabilirsiniz.
Resimde hoparlörü "vin" bağladığın görünüyor. Bir yanındaki "gnd" ye bağlayıp dene.Gökhan bey yine olmadı.
Elimde bir tane daha sd okuyucu vardı onu da denedim olmadı. Sd karta elektirik geliyor mu diye denedim geliyor. Kabloları 3-4 kere kontrol ettim. Ses dosyasının adını direk music yapıp denedim yazılımdan değiştirmeyim diye olmadı. Sonra yine dosya ismini değiştirerek denedim olmadı. Wav uzantısını ses dosya isminden sonra nokta koyarak denedim yine olmadı. Yedek hoparlör vardı onu da denedim olmadı. Pil ile hoparlörün artı eksisine temas ettirerek denedim çalışıyor.
Onları ben çıkartmıştım. Diğer bütün gnd leri denedim. 5v ları da denedim.Resimde hoparlörü "vin" bağladığın görünüyor. Bir yanındaki "gnd" ye bağlayıp dene.
Normalde ayrı kablolar ile denemiştim kablolarda mı sorun var diye o kablolarla denemiştim. Dediğiniz gibi tekrar bağlayıp ayrı ve değişik renk kablolarla deneyip fotoğraf atayım.Adım adım gidelim.
Önce kartların tüm bağlantılarını yap. Fazla kabloları ayır. 5v'u 3.3v altındaki pinden al. Tüm bağlantılar görünecek şekilde resim ekle. Aynı renk kabloyu iki kere kullanma.
Tamam bağlantılar doğru görünüyor. Sd kartı fat32 formatladın mı?Arduino led i yandığı için fotoğraf net olmuyordu o nedenle aktif değil.
Evet formatlayıp ses dosyasını tekrar içine attım.Tamam bağlantılar doğru görünüyor. Sd kartı fat32 formatladın mı?
Şu durumda yine ses alamıyorsan akşama benim göndereceğim wav dosyası ile denersin.Evet formatlayıp ses dosyasını tekrar içine attım.
Şuan aktif olan 16gb yedek 8gb var onda da olmadı. PC ye takınca görüyor ve telefona takımca da görüyor.Ayrıca elinde başka sd kart var mı? Eskiden kalma 1-2gb'lık siyah olanlardan?
Harici beslemek gerekmez. Serial penceresinin sağ altında baudrate bölümü var. Oradan 9600 yada 115200 seç. O zaman görünür sd kartın durumu. Yukarıda saydığın sd kart ismi değiştirme, port değiştirme gibi şeyler gereksiz. Bunlara takılıp kafanı bulandırma. Pc den unoya kodları atabiliyorsan portta sıkıntı yok demektir.Sd kartın adını PC den sd olarak değiştirdim olmadı. Tekrar biçimlendirip denedim olmadı. Araçlardan kart uno Seçil’i. PC portu yanlışımı acaba diye portları değiştirdim com1 den com4 e aldım yine olmadı. Porogramlayıcı diye bir bölüm var araçlarda orada Seçil’i olan ‘AVRISP mkII’
Araçlar—> seri port ekranına geldim bir şey yazmıyor ekran görüntüsü aşağıda.
Birde ben USB den çalıştırıyorum harici beslemek gerekir mi?
Serial ekranının tam resmini at işaretleyeyim.Söylediğiniz pencereyi bulamadım. 9600 yada 115200 seç dediğiniz bölümü bulamadım.