Bana yardımcı olabilirmisiniz

Mahmut Sümbül

Yeni Üye
Merhaba mekatronik mühendisliği 1 sınıf öğrencisiyim kendimi geliştirmek istiyorum bunun için neler yapabilirim (Isparta uygulamalı bilimler üniversitesi nde okuyorum)

• Beğen
Reactions: fmy
öncelikle bir proje yap. bu konuda çok çok fazla kaynak ve örnek bulabilirsin. bir hedef belirle mesela dengede duran robot yapacaksın.
ilk adımda hiçbirşey bilmiyor olabilirsin bir arduino al butonlar ledler vs. önce basitçe led kontrol etmeyi, buton okumayı öğren ardından mesela bir servo motoru adım adım ilerlet. bir accelerometre sensörü okumayı öğren, pid nedir araştır vs.

bu ilk proje belki 3 ay sürecek ama öğrenme böyle yavaş ve zorlu bir süreç.

Benim bildiğim bir tane şey var. O da proje olmadan bir şeyleri öğrenmek çok zor. Bir proje edin kendine. Ne kadar basit olursa olsun. Bir butona bastım led yaktım ile başla.

Öncelikle şu anda elinde hangi ekipmanlar var, hangi olanaklar var yazarsan daha isabetli tavsiyeler verilebilir. Arduino çalışmaları yapabilmek için bilgisayar var mı? Elektronik çalışmaları için hangi test ve ölçüm cihazları var, havya, el aletleri var mı?

Bir de mekatroniğin hangi alanlarına en çok ilgi duyuyorsun? Mesela drone lara ilgin varsa, yapacağın projeleri tamamen bu doğrultuda şekillendir.

Bana da bu tür sorular çevremden geliyor.
Cevabım: "İnglizce biliyormusun? Biliyorsan sana her türlü destek veririm. Bilmiyorsan git, öğren ve ondan sonra gel."
Bugüne kadar hepsi gitti, hiç biri geri dönmedi.

Forum istatistikleri

Konular
8,935
Üyeler
3,598
Son üye
Erenimo

Son kaynaklar

Back