Bu saatte yapmam mümkün değil. Yarın ancak.Öncelikle şu düzeltmeyi yap. Yapay yükün güç kaynağından çektiği akım en kısa yoldan dönüş yapmalı. Mevcut pcb ile bütün kartı dolaşıyor, bu başta ölçüm hataları olmak üzere sorunlara sebep olacak.
İnput konektörünün GND pininin pcb bağlantısını kazıyarak kes. Tam gösterdiğim iki nokta arasına kalın bir kablo ile bağlantı yap. Yani input konektörünün kart ile GND bağlantısı sadece bu kablo ile olsun.
38510 eklentisine bak
500mA için ADC den okuduğum değeri 20.84 ile çarpınca Ekranda 500.16mA görüyorum.Adc den okuduğun değeri 24.7 ile çarparsan mA cinsinden akımı ölçeceğini düşünüyorum. Ama yine oradaki kazanç dirençlerine göre falan düzeltme yapmamız lazım
Ama akımı aynı çarpanla 1A'e çıkarınca ekranda 1024mA görüyorum.
Kaynak akımını pensampermetre ile ölçüyorum. bir kaç mA hata olabili belki ama büyük hatalar yok. Shuntlerde sıkıntı vardır belki.128mV ise biraz garip bir durum var. 3.9K ya 1.5K ise dirençler oranın gaini 3.6 olması lazım. Bu durumda ya kaynak akımı 0.5A değil ya da shuntlerin değerlerinde kayma var. Ama zaten bu summing amplifier işi benim çok aklıma yatmadı layout açısından oldukça sıkıntılı bir işlem. Yine lineerlik vs testi uzun baya. Bence amaç hızlıca bu yükü kullanmak ise, yani yük projesi yapmak değilse şu iki multimetre işini kullanman en pratiği
Yükü lazım olduğunda multimetreler ile her türlü kullanıyorum zaten. Amaç multimetre ve pensampermetreden kurtulup dahili ekranda görmek değerleri.
O dandik aletlere para vermem. Bana katacakları hiç bir şey yok. Evet kafam biraz kalın ama yinede bir şeyler öğreniyorum. O yüzden bu yolda ilerlemek işime geliyor. Gerekirse layout' u filan da değiştiririm. Yeterki mantıklı bir şema olsun elimde.