Benimde elime aşağıdaki cihaz geçti ama üzerindeki HMI kısmının şifresini çözmeye çalışırken üzerindeki arayüz programını sildim.Sanırsam PID ve birde çince öğrenmek zorunda kalacağım
15335 eklentisine bak
ZX-D2Model numarası nedir?
Bu cihazda içinde ayrıca MODBUS RTU ile çalışan bir PID var.MCGS yazan tablette ise WinCE 4.0 kurulu.Bunun üzerine de MCGS firmasının otomasyon yazılımı olan bir arayüz programı var.Bu programı visual basic veya Delphi gibi programlayabiliyorsun.Ayrıyetten PID programlamaya gerek yok yani.PID ile iletişim kuracak bir programa ihtiyacım var.Aslında sendekini yedek alsan hem programdaki hataları dil sorunlarını giderir hem de bu cihazın mantığını öğrenebiliriz.Bendekinin de arayüzü yarı Çince, yarı berbat ingilizce çeviri. Ayrıca dünya kadar bug var. Ama benim kullanımım çoğunlukla sabit sıcaklıkta nispeten küçük entegre sökmek, o yüzden sıcaklık profiline çok ihtiyacım olmadı şimdiye kadar.
Eğer programı yeniden yazmaya razı isen, PID kısmını da kendin yapman daha iyi olur. Sıcaklık probunu da kullanarak PID öğrenme algoritması çalıştırabilirsin ve tam o makinadaki ısıtıcılara göre PID katsayılarını bulursun. Benim 3B yazıcıdaki firmware'de üretici kafadan PID katsayıları koymuş, sıcaklık olması gereken değerin etrafında ±10 ℃ osilasyon yapıyordu. Sonradan Marlin'e geçtim ve Marlin'de PID öğrenme algoritmsı var. Tam olarak elimdeki tabla ısıtıcısına göre ve nozula göre PID hesaplattım, şimdi hiç osilasyon ve overshoot yok.
Kendi firması ile iletişime geçip bu firmware kısmını onlardan isteyeceğim bakalım ne olacak?!Bunlarda işletim sistemi çökmüyor.Arayüz programının log ayarları bozuluyor.Yedekleyip geri yükleyince olay çözülüyor.Bu cihazlar da (tabletli versiyonlar) bios çok sık çöküyor.
Bulmak sıkıntı...
Aldığınız yerlere soruyorsunuz 600$ para isteniyor.
Önerim; sağlam bir kaç yedek almanızdır.
Ne olur, ne olmaz gün gelir lazım olur.
Kolay gelsin...
Bu cihazlar da (tabletli versiyonlar) bios çok sık çöküyor.
Bulmak sıkıntı...
Aldığınız yerlere soruyorsunuz, firmware yüklemek için, 600$ para isteniyor.
Önerim; sağlam bir kaç yedek almanızdır.
Ne olur, ne olmaz gün gelir lazım olur.
Kolay gelsin...
Gözlerimle gördüm. Serviste kaç tane makine yatıyordu.Hmm o zaman en kısa zamanda yedeğini alayım bunun.
Bende AR-GE amaçlı alabilirim bu cihazı eninde sonunda ayağa kaldıracağım nasıl olsa en kötü ihtimal bilgisayardan kontrol ederim.Müşteri makinalariydi.
Sıfır veya ikinci el Makine lazımsa yardımcı olurum.
Çok masraflı olur. Piyasa da taka tuka cihaz çok.Bende AR-GE amaçlı alabilirim bu cihazı eninde sonunda ayağa kaldıracağım nasıl olsa en kötü ihtimal bilgisayardan kontrol ederim.