Kendi kendime düşündüm. Acaba tek soket ile Single, Dual ve Quad opampları test edebilir miyim diye.
Düz mantık Arduinoya "single opamp taktım, test et bakalım" dediğimde soket bacaklarını transistörler yardımı ile aç-kapa yaparak gerekli konumlara getireceğim.
Biraz beyin yakıcı bir iş. Neticede aşağıdaki gibi bir yapı kurdum ama quad bağlantılarına gelmeden Nano'nun dijital bacakları bitti.
Bir sorum olacak. Devreyi sadeleştirmek adına U1 deki LF356 yapıyı kaldırıp nanodan oraya çıkış versem olur mu?
Bu LF356 yapı ne işe yarıyor? Biri bana anlatabilir mi? Aynı işi nano yapıyorsa kaldırayım gitsin.
Kodlarıda Daha yazmadım ama yazarken kolaylık olması açısından not aldım.
Düz mantık Arduinoya "single opamp taktım, test et bakalım" dediğimde soket bacaklarını transistörler yardımı ile aç-kapa yaparak gerekli konumlara getireceğim.
Biraz beyin yakıcı bir iş. Neticede aşağıdaki gibi bir yapı kurdum ama quad bağlantılarına gelmeden Nano'nun dijital bacakları bitti.
Bir sorum olacak. Devreyi sadeleştirmek adına U1 deki LF356 yapıyı kaldırıp nanodan oraya çıkış versem olur mu?
Bu LF356 yapı ne işe yarıyor? Biri bana anlatabilir mi? Aynı işi nano yapıyorsa kaldırayım gitsin.
Kodlarıda Daha yazmadım ama yazarken kolaylık olması açısından not aldım.
Kod:
Eğer Takılan Opamp Single ise:
Arduino D2 High
D3 High
D4 LOW
D5 LOW
D9 High
D10 LOW
D6 High (+9V Power Anahtar)
A0 Read (Eğer +5v okuyorsa D7_LED_1_Yeşil High, D8_LED_1_Sarı LOW
Eğer -5v okuyorsa D8_LED_1_Sarı High, D7_LED_1_Yeşil LOW)
Eğer Takılan Opamp Dual ise:
Arduino D2 LOW
D3 High
D4 High
D5 High
D6 LOW
D9 LOW
D10 High
D11 High
A1 Read (Eğer +5v okuyorsa D7_LED_1_Yeşil High, D8_LED_1_Sarı LOW
Eğer -5v okuyorsa D8_LED_1_Sarı High, D7_LED_1_Yeşil LOW)
A2 Read (Eğer +5v okuyorsa D12_LED_1_Yeşil High, 13_LED_1_Sarı LOW
Eğer -5v okuyorsa D13_LED_1_Sarı High, D12_LED_1_Yeşil LOW)