fide
Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
MP6532 çip içeren kart ile yaşadığım sıkıntıyı aşağıdaki postta paylaşmıştım.
Motor sürücü kartları aldım. Henüz çalıştıramadım ama hala kafamda oturmayan bir nokta var.
Bu noktayı sormak istiyorum.
Bildiğiniz gibi BLDC motorlar drone, fan, hoverboard vb yerlerde sıklıkla kullnılıyor. Motoru sürerken ise genelde 16kHz civarında bir pwm frekansı kullanılıyor.
Aklıma takılan nokta burada başlıyor. Bir drone pervanesi sürekli döner. PWM miktarı yükselince motor devri yükselir, Pwm düşünce motor hızı düşer. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat ben BLDC motor sürücü devre ile Hoverboard motoru süreceğim. Bu noktada benim motorum sadece ihtiyaç olduğunda istediğim açı kadar dönecek. Yani sürekli bir pwm söz konusu değil. Burada ben motoru 100° döndürmek istediğimde yapmam gereken işlem nasıl olacak. PWM olmayacaksa frekansta olmayacak. Motoru istediğim açıyla nasıl kontrol ederim?
Motor üzerinde yıldız bağlı 3 sargı ve 3 adet hall effect sensör var.
Şimdi kartları boşa aldığım ortaya çıkarsa çok üzülürüm.
kart datasheeti.
MP6532 Modül datasheeti
Mp6532 yardım
Bldc motor sürmek için MP6532 çip üzerine bina edilmiş EV6532 R-00-A kartını E-kom aracılığıyla getirttim. Dün gece kart ike deneme yaptığımda kartı çalıştıramadım. Gözlemlerimi aşağıya yazıyorum. Bu çip ile daha önce çalışan varsa, destek olursa sevinirim. Kartın iki tane besleme girişi var...
mekatronik.org
Motor sürücü kartları aldım. Henüz çalıştıramadım ama hala kafamda oturmayan bir nokta var.
Bu noktayı sormak istiyorum.
Bildiğiniz gibi BLDC motorlar drone, fan, hoverboard vb yerlerde sıklıkla kullnılıyor. Motoru sürerken ise genelde 16kHz civarında bir pwm frekansı kullanılıyor.
Aklıma takılan nokta burada başlıyor. Bir drone pervanesi sürekli döner. PWM miktarı yükselince motor devri yükselir, Pwm düşünce motor hızı düşer. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat ben BLDC motor sürücü devre ile Hoverboard motoru süreceğim. Bu noktada benim motorum sadece ihtiyaç olduğunda istediğim açı kadar dönecek. Yani sürekli bir pwm söz konusu değil. Burada ben motoru 100° döndürmek istediğimde yapmam gereken işlem nasıl olacak. PWM olmayacaksa frekansta olmayacak. Motoru istediğim açıyla nasıl kontrol ederim?
Motor üzerinde yıldız bağlı 3 sargı ve 3 adet hall effect sensör var.
Şimdi kartları boşa aldığım ortaya çıkarsa çok üzülürüm.
kart datasheeti.
MP6532 Modül datasheeti