Bu nebiçim buton? Ne biçim Komutatör?

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
İyice bu işinde suyu seli çıktı yaw.
Biz daha Rotary Switche Encoder
1728235254195.jpeg
lara alışamadan yapılanlara bak.Bukalemun gibi her kılığa giriyor.

Hacklenebilecek bir MCU daha :D

Giyilebilir teknolojiyi farklı kullanım alanlarına adapte etmeye çalışıyorlar.
Akıllı saatlerden sonra dokunmatik yüzey + encoder ile kontrol arayüzü tasarlayıp her türlü cihazı başka cihazlarla konuşabilen/kontrol edebilen cihazlara dönüştürme çabası.
IOT için geliştirilmiş ürünlerden biri daha.

Bir buton ile evdeki her cihazı okumak, kontrol etmek mümkün olacak.

Bosh firin uzerinde var.

Dairesel bir grafik lcd + encoder + buton. Muhtemelen bu duzenek kendi basina akilli bir sey degildir. Ana CPUnun denetimindedir.

Son düzenleme:
Abartılı görsellik haricinde güzelmiş. Bunun asıl olayı bldc motor/jeneratör aksiyonu. Yani yere veya hıza bağlı olarak karşı kuvvet oluşturabilmesi. Bence on numara beş yıldız.

PID olup olmadigini nasil anlayacagim ki?

1728247426162.png

Dairesel metal bolum videodaki gibi dondugunde parametreler degistirilebiliyor. Nispeden kullanimi kolay.
Fakat gene goya akilli cihazlarin eminmisin, istedigin islem icin yok once off yap sonra suna bas gibi gicik uyari mesajlari adami deli ediyor.

Bosh firin uzerinde var.

Dairesel bir grafik lcd + encoder + buton. Muhtemelen bu duzenek kendi basina akilli bir sey degildir. Ana CPUnun denetimindedir.
CPU dışında servo motor sistemine hükmedebilecek birşey düşünemiyorum.
iki nokta arasında %50 hesabıyla nereye yakınsdan oraya itekleniyorsun.
Ve bu noktaların nasıl olduğu ve noktalara yaklaşımın nasıl olacağınında girilmesi gerekiyor.
Epeyce kalın sayılabilecek bir menü servo-motor (Step yada BLDC) ve bunları denetleyebilecek bir yazılım.

Bu videoda nasıl yapıldığını gösteriyor. Fakat yayıncı videonun başka mecralardan izlenmesini engellemiş. Youtube üzerinden izlemeniz lazım.

Sene 91, sivri bir öğrenciyim, matematik hocamın evine gittim, özel ders var. Müzik seti var, fonda enstrümantal müzik, kumandayı aldı, sesi kısıyor, baktım müzik setindeki düğme ışıklı ve dönüyor. Yakına gidip baktım. Nasıl ya dedim. Tabi, o zamanlar mini lcd falan yok. Sony dev bir marka oldu gözümde. 90 larda bile vardı.

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back