Mikro Step
Kıdemli Üye
bence fazla iyimsersin, o robot belki animasyon ama ondan daha ileri seviye askeri robotlar coktan yapilmistir belki bu kadar estetik degiller, yurumek ve akrobasi hareketleri coktan asildi, boston dynamic robotlarina bakabilirsin, simdiye kadar sahada askeri robotlari coktan gorurduk ama malesef insan asker hala daha ucuz, su anda robotlar icin en buyuk sorun mobil guc kaynagi,Öyle robot olsaydı insanlığın sonu gelmişti
Geçtiğimiz günlerde Güney Kore tarafından keşfedilen yeni süper iletken oda sıcaklığında çalışıyormuş. Çinliler doğrulamış. Bu sayede firmaların değeri %30 artmıştı.... robotlar icin en buyuk sorun mobil guc kaynagi,
bence fazla iyimsersin
Geçtiğimiz günlerde Güney Kore tarafından keşfedilen yeni süper iletken oda sıcaklığında çalışıyormuş.
20 yil muglak bir sure, neler olacagini kimse kestiremez, su anki robot teknolojisi seviyesinin medyaya servis edilenden ibaret oldugunuda dusunmuyorum, hicbir firma teknolojisini ifsa etme meraklisi degildir, belkide o 20 yil sonraki seviyedeyizdir bunu da zaman gosterecek.Boston dynamics'in en iyi robotunu al, onun 20 sene daha gelişmişini zihninde hayal et, bence gene de sıradan vasat bir askerin yerini tutmaz. Yapay zekanın (robotlusu veya chatgpt gibi robotsuzu) çok faydal olduğu senaryolar var, ama bir askerin yerini almak bence bunlardan birisi değil.
Ben aksini düşünüyorum. Firmalar sahip olduklarının ötesinde beceri sergilemeye çalışıyorlar ve hatta yapabildiklerini değil hedefledikleri ve üzerinde çalıştıkları kabiliyetleri gösterip yatırımcı çekmeye çalışıyorlar. Böyle şirketlere yatırım yapanlar da sahip olduklarına değil vaad ettiklerine yatırım yapıyorlar ve bile isteye risk alıyorlar. Firma neden teknolojisini gizlesin?20 yil muglak bir sure, neler olacagini kimse kestiremez, su anki robot teknolojisi seviyesinin medyaya servis edilenden ibaret oldugunuda dusunmuyorum, hicbir firma teknolojisini ifsa etme meraklisi degildir, belkide o 20 yil sonraki seviyedeyizdir bunu da zaman gosterecek.
Ben aksini düşünüyorum. Firmalar sahip olduklarının ötesinde beceri sergilemeye çalışıyorlar ve hatta yapabildiklerini değil hedefledikleri ve üzerinde çalıştıkları kabiliyetleri gösterip yatırımcı çekmeye çalışıyorlar. Böyle şirketlere yatırım yapanlar da sahip olduklarına değil vaad ettiklerine yatırım yapıyorlar ve bile isteye risk alıyorlar. Firma neden teknolojisini gizlesin?
Boston dynamics'in iki ayaklı akrobat robotu, gösterinin yapıldığı parkurda ufak bir değişiklik olsa veya hangarın kapıları açık kalıp rüzgar esse ilk engelde yeri öper.
neyse konu raydan cikiyor yazmayacagim dedim gene yazdim
senin ciflestirip cogaltmak istemen,