Hocam bunu ben yaptım çok güzel çalışıyor lakin birincisi kısa devre koruması yok 2 ncisi illede trafo istiyor ha ksa devre boşverdim dışardan eklerim ama trafo ilede demesi kötuFazla karmaşık bir devre. Neden karmaşık olduğu da belli değil.
Şu devreyi yapabilirsin. Bu f1depo'daki devrenin aynısı.
0-30V Laboratory Power Supply - Electronics-Lab.com
This project is based on the 0-30 VDC Stabilized Power Supply with Current Control 0.002-3 A and a new PCB layout is introduced here. It’s a stabilized power supply with variable output voltage in the range 0-30Vdc (33Vdc peak) – and variable current 3A and is ideal for your laboratory power...www.electronics-lab.com
Hocam bunu ben yaptım çok güzel çalışıyor lakin birincisi kısa devre koruması yok 2 ncisi illede trafo istiyor ha ksa devre boşverdim dışardan eklerim ama trafo ilede demesi kötu
Hocam "illede trafo istiyor" diyorsun ve "bendeki trafolar" diye devam ediyorsun. Sanki devreye trafo lazım ama sende smps varmış gibi bir izlenim yarattı bende. Devre 30v istiyor ben de 40v var demek istediysen o zaman anlaşılmış olur.Birde bendeki trafolar 40 volt
Hocam bunu ben yaptım çok güzel çalışıyor lakin birincisi kısa devre koruması yok 2 ncisi illede trafo istiyor ha ksa devre boşverdim dışardan eklerim ama trafo ilede demesi kötu
Yanlışın olmasın hocam kısa devresiyok onun denedim çunku15 ile 20 saniye bekletinmi kısa devrede güç transitoru uçuyor bu devreyi ya kırk volta çıkarcaksın yada smps uyarlamak gerek kırk volta çıkarmak içinde 358leri ayrı beslemen gerek yalnış hatırlamıyorsam eğer yanılıyormuyumBunda kısa devre koruması olduğunu görüyorum. Hatta ondan daha iyisi var. direkt ayarlanan akıma sınırlıyor.
kulanamasın bendeki ac 40volt trafo dc çevirince 50 voltu bulur 50 volta 358 ler dayanma cızbız olurHocam "illede trafo istiyor" diyorsun ve "bendeki trafolar" diye devam ediyorsun. Sanki devreye trafo lazım ama sende smps varmış gibi bir izlenim yarattı bende. Devre 30v istiyor ben de 40v var demek istediysen o zaman anlaşılmış olur.
Uygun transistör kullanarak elindeki 40v trafoyu da kullanabilirsin.
Dayanacak alternatifi yok mudur? Atıyorum 358 yerine 388 gibi mesela...kulanamasın bendeki ac 40volt trafo dc çevirince 50 voltu bulur 50 volta 358 ler dayanma cızbız olur
388 diye bir entegre gerçekte de olmayabilir. Söylediğim gibi kafamdan attım. Doğru olanı bulmak lazım.388 bende yok aslında bir çok entegre var ama orjinalini bulup
denemek lazım
Yanlışın olmasın hocam kısa devresiyok onun denedim çunku15 ile 20 saniye bekletinmi kısa devrede güç transitoru uçuyor bu devreyi ya kırk volta çıkarcaksın yada smps uyarlamak gerek kırk volta çıkarmak içinde 358leri ayrı beslemen gerek yalnış hatırlamıyorsam eğer yanılıyormuyum
bendeki trafolar malesef dediğim gibi 40 vol ac bendekiler olmuyo olsaydı zaten zamanında bu devreyi kendime kurardımYanlış yok O güç kaynağı tam anlamıyla bir laboratuvar güç kaynağı.
Olmazsa ben iki tane alayım o devreden. Elimde atıl 2x15 2A toroid trafo var, onu değerlendirmiş olayım
işte bunu incelemek lazım bu devreyi çok iyi araştırdığımı sanıyordum ama şimdi yanıldığımı anladımMile Kokotov - PSU 0-30V / 0-3A
www.qsl.net
@taydin in önerdiği devre çok popüler, yukarıda adamlar giriş gerilimini, çıkış akımını arttırmak için yaptıkları modifikasyonları anlatıyor. aliex den demonte kit olarak alıp çalıştırmıştım, elimde yeterli güçte trafo ve kutu olmadığından duruyor öylece. bunu smps ile çalıştırmak için -5v lazım, ayrı bir cep tel. şarj devresiyle elde edilebilir.