Eyvah be abi . Garaj iyiymiş de şimdi kül kedisi gibi kalmışsın evde . Evlilik hakkatten çok pahalı bir şey, sadece parasal değil.
PVC markası kadar işçiliği çok önemli.
Düzgün bir işçilikle yapılmadıysa veya eskiyse pencereler tam oturmaz. İçeriye hava girer ısı kaybı olur.
Camlarda çok önemli. Tadilat düşünceniz varsa ısıcam konfor yaptırın. Hem soğuk hem de sıcak engelliyor.
Boşluk bırakırsanız hava sirkilasyonu olur o boşluğuda cam yünü gibi birşeyle doldurmanız gerekir.Şimdi aklımda tavana köpük yapmak yerine alçıpan ile kapatıp 5-6cm boşluk oluşturmak var.
Hayati. Kendisi ilgi bekliyor ama bu aralar yoğunum.Soldaki robot kafanın ismini unuttum ama oda ayrı bir derinlik katmış girecek kişiyi az zorluyor dururken.
Karato felan hiç gerek yok, balkonun eve bakan duvar yüzünde mutlaka petek vardır. hemen peteğin arkasından delebilirsiniz. peteğe girişlerden de ek ala bilirsiniz. ve Arka duvara da aynı şekilde peteği montaj yaparsınız. Bu şekilde hiç bir boru kırım izi vs görünmeyecektir.Evde kombi var. Hatta ilk aklıma gelen şeylerden biri idi balkona petek çıkarmak. Önceki ev sahibi işi biraz fazla bildiği için kalorifer tesisatını bakır yaptırmış. Daha iyi ısıtır diye. Güzel. İyi ısıtıyor ama müdahaleyi de imkansız kılıyor. Çünkü tesisata müdahil olmam yada ek yapmam mümkün değil. Belki peteğin ucundan ek alınabilir ama bu defa da duvardan geçeceğim yerde fayans var. Duvarı da hilti yada karot ile kestirmem gerekecek. Astarı yüzünü geçecek yani. o yüzden kırıp dökmeden en uygun çözüm bu geldi aklıma.
Şükür kendi evimde oturuyorum. Benden önceki sahibi çok titizmiş.Ev sahibiniz ya çok titiz yada mühendis filan olabilir.
Balkonda kendi özerk bölgemi ilan ettim. Balkon içinde serbest ama eve sirayet eden durumlarda içişleri onayı gerekiyorEvet iç işleri bakanlığı önemli. Benim başvurularımın %96.8 i uygunsuzdur diye geri dönüyor.