Cnc router almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

sedron james

Yeni Üye
Merhaba

Çalıştığım işyerine cnc router almak niyetindeyiz. Boyutları 50-60 cm'yi geçmeyen 50x10 mm bakırları delmek için kullanılacak.

Nasıl bir ürün bakmalıyız. Önerdiğiniz markalar firmalar vs var mı?

Raptorex ülkedeki en "overpriced" makine olabilir. 270K ya aldığınız makinenin titanyumu delip geçmesi lazım.
verdiğiniz paraya göre rezil spekler maalesef

750W spindle (arel) [üstelik hava soğutmalı!]
DM556 sürücüler
NEMA 23 open loop sistem v.s v.s

Raptorex ülkedeki en "overpriced" makine olabilir. 270K ya aldığınız makinenin titanyumu delip geçmesi lazım.
verdiğiniz paraya göre rezil spekler maalesef

750W spindle (arel) [üstelik hava soğutmalı!]
DM556 sürücüler
NEMA 23 open loop sistem v.s v.s
alternatif uygun fiyatlı, mantıklı speclere sahip ne önerebilirsin ?

alternatif uygun fiyatlı, mantıklı speclere sahip ne önerebilirsin ?
müşavir tutup aynı fiyata 2 tane dmc2 mini almayı öneririm, veya kendileri yapabilirler / başkasına yaptırabilirler, bir sürü hazır tasarım var, açıkçası 270 bin tlye bu makinenin aynısını çizdirip ürettirirsiniz 5-6 tane

Revo firması ile daha önce iletiğim kurmaya çalıştığımız zaman telefona çıkan olmamıştı. Fiyat bilgisi de yok hiçbir yerde. Adamların internette bir varlığı da neredeyse yok. Anlamadım gitti. Ama makinalarının tasarımı çok güzel.

Raptorex'i satın alırken daha düşük devirli bir spindle ile alınırsa ve sonradan da devir 1000 seviyesine indirilirse, matkap ile bakıra tek seferde delik delinebilir ve hassasiyet de çok iyi olur.

Ama Raptorex standart spindle 18000 devir. Bunu ne kadar düşürebiliyoruz bilmiyorum, öğrenmek lazım. Eğer standart tek seferde delme devrine inmiyorsa, daha ince bir kesici ile helezon kesim yapmak lazım. Kesim daha uzun sürer, sürecin optimize edilmesi gerekir (ilerleme hızı, kesme derinliği). Bakır için uydun kesici kullanılması lazım. Tek bıçaklı kesici ile denenebilir. Soğutma gerekir mi emin değilim. Gerekirse, "mist cooling" denen bor yağı püskürtülerek soğutulabilir. Tabi bu optimizasyonlar, çok hızlı iş çıkarmak gerekiyorsa önemli. İş hızı kritik değilse, standart kesici ve spindle ile de bir şekilde sonuç alınır.

Valla dmc2 ye baktım da, bununla nasıl çelik işlenir hiç mantıklı gelmedi. Bir kere makina 24000 devirli spindle ile geliyor. Çelik işleme devirleri ise çok çok daha düşük. 1000 devire düşürünce 24000 devirli spindle'i ne kadar tork kalır geriye bilemiyorum. Veya ne kadar titreşimsiz çalışır? Makinanın rijitliği de çok iyi gelmedi bana. Gantry'de demir profil kullanmış, bunlarda üretimden kaynaklanan gerilimler oluyor. Bunun da anlamı, makina sıcaklığa göre ve zamana göre sürekli şekil değiştirecek. Kendim bizzat denemeden almak istemem doğrusu.

Sürekli metal işlenecekse, iş hızı önemli ise, şu anda piyasadaki en iyi çözümlerden birisi Tormach'in PCNC 440 makinası. Bu makinanın sıfırdan tasarımı, çelik işlemeye göre yapılmış. Döküm gövdesi son derece rijit. Ama fiyat ve tedarik edilebilirliğini araştırmak lazım. Ben uzun zaman önce bakmıştım, güncel durumu bilmiyorum.

@0xyit daha geçen hafta Raptorex Pro sipariş ettim, ocak ortasında kargolanacak diye anlaştım. Gelmeden yorum yapmayayım dedim ama konusu geçince meraklandım.

Bana göre PCB işleyecek kadar hassas. Çelik ile çalışabilecek kadar da güçlü. Üstelik modifye etmeye de uygun bir cihaz. Fiyat dışında eleştireceğin bir yanı var mı?

Zaten 58 inci saniyede, oturaklı bir kesme derinliği ve kesme hızı ile ilerleyen çelik CNC'den çıkması gereken sesi duyuyoruz. Horrrrrrrrr diye

Ama asıl işi CNC kesmek olmayan makinada "yandım anam!!!" anlamında hiyaaaaaaayayaya diye bir ses çıkar :katil2:

@0xyit daha geçen hafta Raptorex Pro sipariş ettim, ocak ortasında kargolanacak diye anlaştım. Gelmeden yorum yapmayayım dedim ama konusu geçince meraklandım.

Bana göre PCB işleyecek kadar hassas. Çelik ile çalışabilecek kadar da güçlü. Üstelik modifye etmeye de uygun bir cihaz. Fiyat dışında eleştireceğin bir yanı var mı?
Aletin reklamlarini surekli instagramda gordugum icin cok derin inceleme firsatim olmadi acikcasi, fakat bu ozelliklere ihtiyacim olsaydi iki farkli makine alirdim acikcasi, sonucta her urun fiyatina gore degerlendirilir

Ayrıca konuyu açan üyenin amacı bakır delmekmiş
routerle bile delinir bakır, çok yumuşak malzeme, ornegin PrintNC yapilabilir, hem metrelik calisma alani olur

adetler de önemli. bu tip hobi-masaüstü cncler prototip işler için. yüksek hacimde üretim yapılacaksa hem yavaş kalır hem de makina 2-3 ayda sıkıntı çıkarmaya başlayabilir.

Doğu bloku dağılınca sağlam makina üreten ülke kalmadı.
Yeni makineler birkaç sene içinde kendi parasını çıkaramadan kullanılmaz oluyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,761
Üyeler
3,509
Son üye
kraken

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back