Cok ince disli vida

Mikro Step

Kıdemli Üye
Minik bir kartin konumunu hassas sekilde ayarlamak icin ince disli bir vidayi bir iki tur saga sola cevirerek ayarlamak istiyorum

Com ince disli vida nasil bulurum bu vida icin klavuz da bulabilmeliyim. Muhtemelen plastik bir kutuya dis acmam gerekecek.

Mesaji hazirlarken kankaya sordum diferansiyel vida onerdi. Fakat benim uygulamam icin nasil olur kafa yormak lazim.

Yesil karti iki vida ile gorseldeki gibi ayarlamak istiyorum.

1742224255984.png

M1. 6 piyasada var.. cıvata ve somunu kullanılabilir. Bu durumda kutuya diş açmadan olur..

Saat kasalarının arka kapakları yaklaşık 30-35 mm çapında oluyor ve 1 mm kadari kapanıyor ancak genelde 1 veya 2 tur olur. Benzer bir yapı düşünülebilir. Çapı geniş tutarak klavuz açmak daha rahat olacaktır.

M1.6 gibi çok küçük vidaların kılavuz deliğini açmak da iyi işçilik ister. Salgı nedeniyle delik çapı istediğinizden büyük çıkabilir. Bu durumda da dişler zayıf ve silik çıkabilir. Geçmişte küçük çaplarda (M3) ovalama kılavuzu kullandığımda bu sorunu yaşamıştım. Kılavuz delikleri iyi bir tezgahta deldirsem bu sorun olmazdı diye düşünüyorum ya da salgıyı dikkate alıp daha küçük çapta matkap kullansam.

Aslinda M1.6 vida olmaz. Vidanin capi en az 5mm fakat disleri cok ince olmali.

Aksi halde bir vida iki uc kez dondurulse vidada yada somununda dis mis kalmaz. Optik cihazlari dusunun vida yada somunu avuc ici ile dondurulur.

Aslinda M1.6 vida olmaz. Vidanin capi en az 5mm fakat disleri cok ince olmali.

Aksi halde bir vida iki uc kez dondurulse vidada yada somununda dis mis kalmaz. Optik cihazlari dusunun vida yada somunu avuc ici ile dondurulur.
Metrik 5 ince diş kılavuz işinizi görebilir. 0.5 mm yeterliyse sizin için.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,523
Üyeler
3,049
Son üye
MelihEfe

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back