Creality Falcon A1

Senin probleminde benimki gibi sanırım.
Dikeyde geniş yatayda daha dar çizgi çekiyor gibi.
45° çevirebilirmisin kafayı?
O zaman kendine gelebilir.
Birde kullandığın kontrol programı nedir bilmiyorum ancak lasergrbl bu konuda epey iyi gibi. Ben onu kullanıyorum.
Laser tarama seçenekleri epeyce geniş
Last stable version: latest
All versions: github.com/arkypita/LaserGRBL
Kafayı çevirme ihtimalim yok, belki işlenen malzemeyi çevirebilirim.
Creality nin saçma sapan bir programını kullanıyorum. Öyle saçma ki programı güncelleyince lazer baskı menüsünü bulamıyorum. Mecburen eskisini kullanıyorum.
Senin program gcode üretebiliyorsa seve seve geçerim. :)

Kafayı çevirme ihtimalim yok, belki işlenen malzemeyi çevirebilirim.
Creality nin saçma sapan bir programını kullanıyorum. Öyle saçma ki programı güncelleyince lazer baskı menüsünü bulamıyorum. Mecburen eskisini kullanıyorum.
Senin program gcode üretebiliyorsa seve seve geçerim. :)
işlenen malzeme değil mesele.
Kamış uçla yazı yazmak gibi düşün led ışık izini.
Noktasal değil çizgisel ışık sebebiyle yatay ve dikey malzemeyi ne tarafa çevirirsen çevir aynı olur.
Belki grafiği 45° çevirmek işe yarayabilir.

Bende 3 adet led lazer var. Hepsi mavi (sanırım 550nm) lazer. 5W, 15W ve 40W
Hepsinde lazer üreten yarı iletken dikdörtgen şeklinde. Lazer noktanın a-2a şeklinde bir orantısı var. Noktayı ne kadar küçük yaparsan yap bu oran değişmiyor. 5mil gibi bir alanı kazımak ışığın hangi pozisyonda olduğuna göre sorun oluyor. Yatay, düşey veya çaprazda süpürdüğü alanlar farklı. Bir ara pcb basımı için çok uğraşmıştım. Plaketi siyah boya ile kaplayıp, eriyecek yerleri lazer ile kaldırıyordum. Çıkan sonuç tatmin etmedi ve harcadığım zaman çok fazla olduğu için tekrar kimyasal yönteme döndüm.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,114
Üyeler
3,236
Son üye
dorukaksoyek

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back